Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
DarkLight

|
Пуснато на: Чет Дек 25, 2003 4:18 pm Заглавие: |
|
|
atmos_fear написа: |
БТВ един съвет, ако мислиш евентуално да оставаш в този форум гледай да не се обиждаш на постове като тези тук.
|
Съвсем не се обиждам... и не мисля да оставам тук. Мисля само да предпазя други ентусиасти като мен да се опитат да научат нещо тук :)
Защото никой не се е родил научен. И да ми казвате предварително "ти не ставаш за тази работа" си е малко ... тъпо.
Направо можете да триете акаунта и темата. Живейте си тук в своя свят и дано не ви се налага да потърсите помощ от програмист :)
Мерси са freecolor.net ще видя там какво е положението... И ако някога се науча да си правя терените реалистични ще се върна тук да ви покажа... да ми кажете трябвало ли е да си гледам програмирането... И пак ще забравя за вас :) _________________ Of all the things I've lost I miss my mind the most
Game Maker Общество - България |
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Чет Дек 25, 2003 4:37 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Съвсем не се обиждам... |
Цитат: | Направо можете да триете акаунта и темата. Живейте си тук в своя свят и дано не ви се налага да потърсите помощ от програмист :) |
нали виждаш за какво говорим тук :))) Леле как ми напомняш на мене когато бях млад и глупав :)) аххх спомени спомени
а ако имаш конкретни въпроси за 3d думай ама като ти се казва, че е по добре да копаш в Max, Lightwave или Maya значи найстина е така :) _________________ Nelson Inomvan's blog |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DarkLight

|
Пуснато на: Чет Дек 25, 2003 7:08 pm Заглавие: |
|
|
atmos_fear написа: | а ако имаш конкретни въпроси за 3d думай |
Е това е напредък... всъщност всички скандали идва от постове като този на ::лого::тип::. Защото аз може да съм много зле в анимацията, но ако някой не ми го каже как да го разбера...
Значи да оставим настрана за момент 3DStduio Max. Интересува ме компютърната анимация (не само терените). По определени причини се интересувам от Premiere и Boris Red. Добре... за Premiere имам една книга на английски, ще се оправя някак си. За Boris RED можете ли да ми кажете нещо?
Инсталирах го, пробвах да инсталирам за Premiere Plugin каза че не открива Premiere.exe?! Та сега съм си пуснал Stand-alone engine
Някакви сайтове, ръководства... нещо да се намира
А и още нещо... Версията е 2.1
Видях 3 GL...
Да ми кажете нещо по отношение на версиите на Boris RED _________________ Of all the things I've lost I miss my mind the most
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2003 2:32 am Заглавие: |
|
|
kakvo po dqvolite e Boris RED? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oza

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2003 2:56 am Заглавие: |
|
|
DarkLight stiga si se cupil kato moma :):)
ia razdui s kakvi igri tochno se borite?
predpolagam engine-ski? znachi ti trebe low poly?
ili s prerendeni ?
i btw. premiereto (ako e tova premiere) e za montaj? mai:) a boris RED i az ne sum go chuval? za kvo e ?
Shte e dosta dobre ako i programisti se navurtat vav foruma :)
are mir:) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2003 12:30 pm Заглавие: |
|
|
уфф.. пак са ставали човешки драми тука. Абе, някой засичал ли е какъв е интервала между появата на явления ала дарклайт?
Такааа... откъде да започна. Видях, че са ти пратили линк към phreecolors и, че си правил "представяне" там, та да знаеш че вече имаш права да си пишеш.
Са, привидно си интелигентен, образован човек, пишеш грамотно, поставяш запетайките където трябва (не кат' мене :)), та не виждам причина да не се разбереме. Едно пояснение: Грпхлла никога не е била замисляна като забавачница в която да се помага на разни хора и пр. Никой от тук пребиваващите, никога не се е ангажирал с нещо подобно. И все пак се случва почти през цялото време. Така че, пробвай да извлечеш полза. По-вероятно е отколкото да чакаш за помощ.
Аз примерно се опиах да ти обясня нещо за тези програмки дето си ги фанал да ги цъкаш и ти намекнах, че не е това начина за изучаване на... как го рече, компютърна анимация, освен ако не искаш да станеш мега добър производител на терени и моренца, езерца, уврази, дерета, тепета и пр. Не знам какво ви пречи, хора, щом твърдите, че сте със сериозни намерения спрямо дадено начинание, да подхванете нещата от самото начало. Не знам как искаш някой да ти обяснява за основи на 3Д графиката, като ти в момента си на 15-тия етаж и хич не те интересува какво има под тебе. Не ми се ставаше циничен, ама така май умея най-образно да се изразя. Представи си, че това дето си го направил с тераген е едно лайно на клечка. Ставаш все по-добър с него, и почваш да правиш все по-големи и хубави лайна на клечка. В един момент ставаш мастер в тази сфера. Обаче решаваш да направиш нещо по-оригинално. Примерно клечката да е напряко. Е тогава да видиш зор на какво се вика! Разбира се, не искам да пренебрегвам значението на подобни продукти, те също имат своето място в тази индустрия, но не са основата! Разбира се, ако искаш да си правиш теренчета, си копай с тях, ама в такъв случай не виждам и за какво повече може да си приказваме.... Успех.
ПС помощ от програмисти... брррр. тръпки ме побиват само като си помсля. ;)
ПСС тва дето ни нарече комплексари нема да ти го простя скоро, щото ми писна от такива отворковци.
ПССС Извинявам се на засегнатите, за пазажа с лайното на клечка. Надявам се метафората да е станала ясна :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oza

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2003 1:29 pm Заглавие: |
|
|
Shpacer :) mojeshe i PO-MALKO cinichen da si :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DarkLight

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2003 4:57 pm Заглавие: |
|
|
spacer мисля че просто трябва да напишете за какво е този форум да се вижда ясно... защото като по разгледах едни постове из секцията за логота се светнах за нещо... Човека поства няколко варианта на едно и също и иска мнението на други професионалисти
Ок, това е много полезно предполагам. Чудесно :)
Макар че по-голямаат част от постовете не им видях смисъла, но както и да е.
Не казвам че всички сте комплексари, но определено има доста от тях тук. Но не сме тук да се обиждаме
Аз терените ги правя за удоволствие... навремето с terragen, после се пробвах и с Bryce, сега научавам че и с Bryce няма смисъл. Добре - няма да споря по въпроса
По въпроса за Boris RED - може да работи като stand-alone или като плъгин за множество приложение, сред които и Premiere. Служи за специални ефекти и се опитвам да се науча да бачкам с него, защото може да ми е изключително полезен.
По въпроса за форума - именно защото тук се предполага че влизат професионалисти (казвам предполагат защото не съм виждал кои какво прави) мисля че тук те биха могли да помогнат на начинаещите. Не казвам да обясняват 3 D графиката от а,б... Но да им кажат - тука това и това се е получило добре, тук трябва еди кво си да направиш, това и това трябва да ги промениш, а онова не трябва да го има. Или пък да ми обясни как се ползва този модификатор на 3DStudio Max че не мога да зацепя. Или как подяволите може да стане този ефект?
Както и да е, вече съм в freecolors и мисля там да си остана, на вас ви пожелавам приятна работа
А... за игрите.. модели винаги са необходими... и текстури също :) На къде без тях _________________ Of all the things I've lost I miss my mind the most
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2003 5:07 pm Заглавие: |
|
|
Glei sya, da ti kazha neshto ot opit.
I az sum pochnal s Bryce, i mnogo mu se kefeh. W edin moment razbrah, che e prosto igrachka. Terragen e oshte po-golyama (poradi lipsata na po-dobur izraz) igrachka. Ako iskash da se zanimawash s 3D, zaebi gi, ne stawat. Wsichki, koito ti go kazwat ti go dawat kato SUWET za twoe dobro, a ne za da se zayazhdat. Znaesh li koga chowek stupwa na purwoto stupalo na Prof Niwoto? Kogato spre da se kefi bezdihanno na sobstwenite si raboti. Towa znachi dwe neshta -- purwo, che sam wizhda nakude ima myasto i tryabwa da se razwiwa, i wtoro, che priema kritiki bez da se durzhi kato oshtipana gospozhitsa. Mezhdudrugoto, Graphilla e idealnoto myasto za prawene na tazi purwa stupka ako si seriozen. Ako iskash da ti wikat LELEEEE SUPER (SI), idi drugade.
I pri moeto predstawyane stana golyam scandal (po drugi prichini), towa e normalno. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2003 5:18 pm Заглавие: |
|
|
DarkLight написа: | spacer Както и да е, вече съм в freecolors и мисля там да си остана, на вас ви пожелавам приятна работа |
Там без съмнение ше ти е доста по-интересно. Като гледам вече си успял да разлютиш Буби :) Внимавай, че верно е много лют онзи :)))
Пък и аз ще наминавам чат пат да видя какви ги вършиш :) А сега се опитвам да ти спретна едно кратко обяснение за терените и макс, ама дано имаш малко търпение. бтв, 10-тина мб проблем ли ще са ти да ги дръпнеш? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
oza

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2003 6:28 pm Заглавие: |
|
|
Bubi???? tva onia Bebolin li e deto go napudihte ot tuka shtoto pravel mnogo Copy/Paste na chujdi siteta?????
freecolors mai e dosta martuv forum:(
za 3d imashe 5 thread-a
ne znam kolegata darklight s kogo sha si babri tam :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DarkLight

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2003 6:58 pm Заглавие: |
|
|
Значи за terragen и Bryce се разбрахме... вече се мъча да си направя теренче на 3D Studioто. Макар че в 6тицата има много неща които не са ми никак ясни, ако някой има линк към някви книги/tutoriaли на английски, ще съм му много благодарен ако прати.
А тук съм ви качил едно от применрите филмчета, дето вървят към Boris RED, остава да разбера това как се прави :) Идеята е да се добавят разни неща към филми :)
http://bubu.to/storage/DarkLight/love.avi (92KB) _________________ Of all the things I've lost I miss my mind the most
|
Върнете се в началото |
|
 |
atmos

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2003 10:28 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Не казвам че всички сте комплексари, но определено има доста от тях тук. Но не сме тук да се обиждаме
Аз терените ги правя за удоволствие... навремето с terragen, после се пробвах и с Bryce, сега научавам че и с Bryce няма смисъл. Добре - няма да споря по въпроса
| Леле ако не знаех че аз съм аз щех си помисля че това съм го писал аз :)))
Цитат: | ... Но да им кажат - тука това и това се е получило добре, тук трябва еди кво си да направиш, това и това трябва да ги промениш, а онова не трябва да го има | Ооо имаме напредък, са ако и осмислиш това което говориш. Знаеш по принцип говоренето е хубаво нещо ама човек от време на време трябва да мисли какво говори
Сега за max-a. По принцип нета вече е пълен с уроци за 3д софт и няма да е проблем да ти се намрят нужните уроци но си мисля че ще е добре да започнеш с тези в самия макс. Много хора ги подценяват а те са можеби най-добрия старт за всеки един който иска да се впусне в дебрите на тази програма. Мисля че нейде из форума имаше тема с линкове но ако те ти се сторят малко кажи и ще те затрупаме.. но ще посъветвам да започнеш с уроците в макса и после да решиш в какво искаш да се развиваш
ай успех _________________ Nelson Inomvan's blog |
|
Върнете се в началото |
|
 |
::лого::тип::

|
Пуснато на: Пет Дек 26, 2003 10:44 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | .... не искам да те обидя... |
Казах го ясно. Ма ти почна да се праиш на психоаналитик.
Ще ти го обясня по друг начин. Представи си отивам аз на “Славейков“ и си купувам няква книга за C++ или както там се казва. Преглеждам я набързо в къщи, влизам във форум на програмисти. Където хората обсъждат неща на високо ниво. И изкам да ме приемат насериозно. Щото съм бил искал да се уча. Ми то тая работа програмирането да не се учи за няколко дена. И могат ли с два реда съвети да ме научат неща за които са нужни години упорит труд.
И тогава разни комплексирани програмисти (които сигурно и жена не са виждали) ми викат че не съм за тук, поне засега. Поработи 5-10 годинки в/у уменията и знанията си ми казват - пък ела да ти помогнем тогава. И аз се сърдя и ги обиждам. Щото не искат да се занимават с мен. Помисли в/у това.... Та така... Ма глей са вместо да си пия винцето седя и писателствам тук заради теб. ....Весели празници! _________________ В интернете много психов, каждый пятый - это псих.
Говори со мною тихо, может я один из них... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DarkLight

|
Пуснато на: Съб Дек 27, 2003 12:31 am Заглавие: |
|
|
Хм, аз съм учил Max от уроците дето са към него (наистина са хубави), и от книгата 3D Studio Max 4 Bible. Принципно основния ми проблем е че не умея аз да правятекстурите - мога да направя модел и да използвам готова текстура. Пробвах днес да направя една вазичка за да покажа обаче накрая не се получи както трябва и сигурно утре ще довърша.
За програмистите - никъде другаде не съм виждал забрана за пиасне в различните категории - просто модераторите се грижат да не се пишат глупости и се забранява писането на нерегистриани потребители. Единствено в GMCommunity (официалното) има една категория "Experts" и там самия пост се публикува след като модератора го е прочел и го е одобрил.
Питал съм във форум за програмисти как се записват данни във файл - нещо съвсем просто, само че ми трябваше да го направя на език, с който не съм запознат. Веднага ми отговориха
А сега тъй като стана дума за terragen и това което е направено за една минута, ето какво направих днес за доста повече от минута:
Е това вече показва горе долу уменията ми в terragen. Нарочно е използвана
Уменията ми в 3D Studio Max - другата седмица... ако ми се занимава де, защото мисля уикенда все пак да видя как се прави терен - тръгнах с tutorial-а дето е в max-а ма нещо не стигнах далеч _________________ Of all the things I've lost I miss my mind the most
|
Върнете се в началото |
|
 |
DarkLight

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
zenek

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2004 10:58 am Заглавие: |
|
|
Darklight
нещо което ти не схвана... тук се помага на хората от едно ниво нагоре... като във ВУЗ, където учиш чак след високата диплома в училище и отличните оценки на кондидатстудентския изпит! Така експертите помагат на хората имащи нужда от експертна помощ, а не на първолаците, които правят първи стъпки. За "първолаците" си има начални учители, книги, туториали, много бачкане и т.н.!
И друго нещо, което е много трудно човек да приеме - че в някои работи не го бива. Дизайнерската визия при теб категорично е едно от тях, повярвай ми... казвам го не защото се заяждам, а защото и при мен е така, колкото и да ми се иска да не е! Няма да стане с "много копаене"... това или го имаш или го нямаш! Инатливото "няма пък, аз ще работя много и вие един ден ще видите" ще си бъде изцяло за твоя сметка...
Уважавай си живота, занимавай се с това което ти се отдава, така даваш повече на света! _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pimeto
|
Пуснато на: Сря Яну 07, 2004 2:32 am Заглавие: |
|
|
относно водата покрита с целуфан"както коментира някои по горе" искам да питам как го напраи това с теражена, попадала ми е тая програма, но нещо доста саката ми се видя по отношение анимация, и текстуриране, явно съм грешал,но все пак доста добре е картинката. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Сря Яну 07, 2004 2:42 am Заглавие: |
|
|
pimeto написа: | относно водата покрита с целуфан"както коментира някои по горе" искам да питам как го напраи това с теражена, попадала ми е тая програма, но нещо доста саката ми се видя по отношение анимация, и текстуриране, явно съм грешал,но все пак доста добре е картинката. |
a vse pak predstavqne shte vidim li? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|