Graphilla.com :: Преглед на тема - WIP: Alien environment

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

WIP: Alien environment

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Coldblooded

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 26, 2003 3:26 am    Заглавие: WIP: Alien environment Отговорете с цитат

Takaaaaaaaa.....
Tezi koito shte si kajat "a tova ne beshe li za nqkakyv contest"...ami da...tyj e...ama tyj kato ne znam dali vyobshte shte uchastvam(qzyk che se zapisah:)...
Ta...sotf-a e Max 5.0, rendvano na Final Render - da me pita chovek shto na nego kato dori nqma i GI v scenata ama pyrvonachalno mi se iskashe da prasna edni volume caustics ama neshto Pc-to ne moje da smogne...
mislq che nqma da e nujno da obqsnqvam che bi bilo hubavo da prasnete nqkoq i druga kritika(shtot znam che ima, ama neshto si izgubih ochilata :)))

Boteff

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Дек 26, 2003 3:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

kefe6to e.. :) puk i 10X to ovendelon se zaribih s Synaesthesia osobenno tova koeto slu6am v momenta Hemisphere se kazva drupni si go i si gledai proizvedenieto dokato vurvi muzikata .. mnogo qko pasva... napravo pravi basi i qkata atmosvera.. :)) za render ne znam kakvo da ti kaja.. tova mi e nai slabata 4ast.. no kato hrumka.. me kefi.. ne e ne6to ot koeto da ti spre daha ;)) no e prqtno ... ima li nqkakva ideq ili prosto nqkakvi organi4ni .... ne6ta...da kajem.. no da ti kaja vse pak 4e me ru4ka ot vutre.. abe ne moja li ne6to po taka da izmisli6 ;))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пет Дек 26, 2003 3:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

znam che e malko izturkano.......ama ideqta v nachaloto beche edna...no v krajna smetka se izmeni dosta po prostata prichina che na skica izglejdashe shto gode dobre ama na PC-to stana prekaleno natrufeno....no vse si mislq da dobqvq nqkoi i drugi mehuri pylni s kakvi li ne gadosti.....
A i imah edna ideq cqloto tova 'neshto', koeto po ideq trqbva da e cqla planeta, da e pokrito ot edna membrana...da byde kato edin golqm organ....ama shte vidq...
Boteff

МнениеПуснато на: Пет Дек 26, 2003 4:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

da mislq 4e samo v + 6e ti e ako sloji6 vuprosnite mehuri... mai 4udesno 6e pasnat..:)
Върнете се в началото
atmos

МнениеПуснато на: Пет Дек 26, 2003 3:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Като за начало да кажа, че работата ти дотук е доста добра, но веднага става ясно, че нещо не е завършена. Изобщо като цяло ми седи една... абе сякаш тези здания са с няква много правилна и права форма с леки изкривиавания които изобщо не ме навяват на мисълта че това е няква жива материя.. разчупи малко повече формите. Аз от това което можах да видя това трябва да са доста големи.. каквото и да са .... които се извисяват високо в небесата, но като ги погледнеш си личи, че ги е хванала тоталната липса за детайл. Незнам точно каква ти е идеята за тези згради но ако това са някакви ливинг чамбери то определено те чака още много работа. Бих те посъветвал да изградиш клоните ( немога да се сетя как по добре да ги нарека ) от един масивен и много малки които да се впиват в него и в съседните носещи ( идеята ми е да има няколко по масивни клони които сякаш крепят цялата конструкция и всичко останало се върти около тях ) Имаше едно растение което много добре се вписва в обяснението ама кофтито е че сега не мога да се сетя как точно се казваше.... ;)) но пък мисля че ще ти е от полза ако се сдобиеш с няколко reference-a по темата. Ако идеята за жива конструкция в тип гиганско растение ще е добре това нещо да има нещо като ядро ( център ) около което да се заформя всичкия тоя живот. И другото нещо което ще адне още повече " реализъм " ( според мен ) е да сложиш на върховете на всеки един носещ ( нека така да ги наречем ) стълб/ клон да има нещо като гигански кошер ( е не буквално ), като идеята ми е по-масивните стълбове да имат малко по разцъфнали глави/кошери с леки падащи лияни или нещо подобно.

Другата идея дето са ме страйкна е да направиш ( хехех ко ми стаа бе ) малки контейнерчета с много ярко светеща синя течност което да седи като в малки басейнчета тук и там и да придава живот на сцената.
Ааа и мисля ще е стане много яко ако смениш малко времето в което се развива сцената и го направиш привечер вместо през ноща. Та идеята ми е небето отзад да е малко в червеникъв отенук и на фона му ясно да се отчитат две слънца... а и осветлението да пада из отзаде което ще придаде страшна дълбочина на кадъра... а и прасни малко переспектива :))

Незнам дали го правиш, но ще е много добре ако си задаваш някои въпроси когато правиш подобна работа а и каквато и да било друга. Например на каква планета се развива сцената, какъв е климата, от каква форма на живот се обитава, за какъв напредък на еволцията говорим, какви са естествените врагове на тези създания, живеат ли на групи и т.н. Знам че може би ти звучи тъпо но това са все неща които ще направят кадъра ти жив

малей аз тотално се олях... тотално. ама идеята е да ти помогна така, че ще ми е простено :))

упсех
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пет Дек 26, 2003 4:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

absolutno sym syglasen che ne si e zavyrsheno:)) vse pak e wip de...
Da qdroto - ami ideqta e che ot centyra (qrdoto) idva tazi svetlina.....A kolkoto do kosherite i drugite tem podobni gadorii....v proces na dobavqne sa.....samo shte gledam da ne prekalqvam che nqma da moga da go rendna.....:))
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Пет Дек 26, 2003 5:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Drone Trademark Post:

"Ne se wizhda pichowe, nyakoi mozhe li da go kachi na widim server?"

:))))
Върнете се в началото
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пет Дек 26, 2003 8:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Sorry ama vchera ne mojeh da vlizam v free-host-a...

eto edno novo popylnenie:
http://coldblooded.free-host.com/alFR1.jpg
a eto q i predishnata:
http://coldblooded.free-host.com/alFR.jpg
atmos

МнениеПуснато на: Пет Дек 26, 2003 9:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ми чесно казано хич не ме кефи как си ги направил... гледам изобщо не си обърнал внимание на това което те посъветвах, но явно ти така виждаш нещата.

е поне се опитай да направиш контейнерите/ мехурите да не седят като залепени капки роса и направи цялото съоражение да изглежда по масивно, по голямо щот сега по нищо ( почти ) нестаа ясно че говорим за високи здания

ай успех
Whitehell

МнениеПуснато на: Пет Дек 26, 2003 9:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Pich az zasega nishto nerazbiram ot 3D, no pyk nekva fantaziq mai imam ... ta asociaciqta mi kogato vidq wip-cheto mi e za nqkakva jungla, raztitelnost ili nekvi koreni pod vodata naprimer. Neznam zashto, no svyrzvam Aliens s neshto ostro, nqkakvi ostri i vnushitelni formi, syshto taka neshto kato ligichki ili stranni ligavi technoobrazni materii. Razbira se vsichko tova e ako se abstrahirame ot ideqta za chovekopodobni kryglichki zeleni alieni.
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пет Дек 26, 2003 9:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Tyj sa malko da poqsnq....ne che ne sym syglasen s vas ama...
1-vo tezi zeleni neshta ne sa nikakvi sgradi. ne sa nikakvi jilishtni domove i tem podobni. Za izvynzemni i razumni formi na jivot e malko trudno da se govori po prostata prichina che tova koeto mi se shte da napravq ne e nqkakyv razumen alien i tem podobni. Vsyshtnost moje da se prieme za jungla ama v mnogo obshtiq smisyl na gumata. Priemete che pravq nqkakyv organ. Za logika kak jivee tozi organ mnog mnogo ne moje da se govori...shto li? ami shtoto priemam che organa si ima sobstven iztochnik na energiq ot kojto se izhranva i blagodarenie na kojto se razviva i poveche ne mi i trqbva. Atmos - prav si che malko dyrveno stoqt tezi mehuri. Daje pri v tqh bqh slojil edni zelenikavo jylti neshtica, no v rajna smetka gi mahnah. Za masivnostta imash pravo...no tuk idva i problem s rendvaneto...ama shte go vidq kak she go opravq de...10x
Boteff

МнениеПуснато на: Пет Дек 26, 2003 9:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Neznam zashto, no svyrzvam Aliens s neshto ostro, nqkakvi ostri i vnushitelni formi, syshto taka neshto kato ligichki ili stranni ligavi technoobrazni materii.

kakvo razbira6 ti az i koito i da e drug pod Aliens... ( nai veroqtno nasadeno ot RH Giger.. ) si e tvoq, moq i negova si rabota.. kakvo pre4i tva da sa izvunzemini koreni.. namira6ti se pod voda.. sluz .. i kakvo li o6te ne.. dori moje i nevroni da sa.. na gigantski mozak ?! :)) fantaziqta za tva e fantaziq 6toto ne moje da se ograni4i.. :)) i az bih posavetval 4oveka kakvo moje da napravi o6te kato ideq.. no na dali bi me poslu6al.. :) tova si e negova ideq ot opit znam 4e v takiva slu4ai se kazva edno hm.. oks.. moje i pak si kopa6 tvoita si ideq... moje bi s nqkolko malki promeni :))
Върнете се в началото
atmos

МнениеПуснато на: Пет Дек 26, 2003 10:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

aаа ма ти така трябваше да почнеш :))) Сега като казваш тия работи горе долу ми се поизясниха нещата ама все още си мисля че трябва да обърнеш внимание на това което ти казвам. Почти всеки един що годе голям организъм си има канени и неканени гости. А това с масивността на конструкцията няма нищо общо с машината ти ( е поне на пръв поглед ) :))

по принцип мене доста ме накефи идеятата ти за тази работа и затова се опитвам да ти помагам без да нахалствам много много :))) обърни внимание на това което ти написах по първия пост.. трябва да направиш кадъра жив и да изглежда реално

относно мехурите - ми направи ги по малки бе ман, така седят просто.. бе кофти е а де не говорим че развалят целия ти пик. Мисля си че ако ги направиш малко по малки и да излизат от.... ох треа ти го покажа немоа го обесня тук...
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пет Дек 26, 2003 10:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ako moga dneska shte skaniram skicite dato gi bqh pravil.....ta shte pokaja ot kakvo pochna ideqta.....are po-kysno shte uploadna oshte raboti..:)))
Alex

МнениеПуснато на: Вто Дек 30, 2003 11:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Be hubavo stava.
Obache chisto kompozicionno dori kogato govorim za nekva abstrakcia trebe da ima center na kompoziciata, neshto s po-goliam contrast bilo cvetovi ili svetlinen, nekva po-aktivna chast ot tozi organ li e tam ili kvoto si si reshil. Primerno po-debel stvol ili razlichnen kato stil ili osveten s krushka....neshto...

A, i oshte neshto. Shtom e Alien ne e neobhodimo da e zeleno obezatelno.

Uspeh.
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пет Яну 02, 2004 4:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

10x Alex...za zeleneto - taka si e :) hehehe

ama sa prosto nqmam za koga da go zavyrsha toz image ta po natatyk ako ima vreme( i jelanie) moje...:)
atmos

МнениеПуснато на: Пет Яну 02, 2004 11:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
ama sa prosto nqmam za koga da go zavyrsha toz image ta po natatyk ako ima vreme( i jelanie) moje...:

:(((
Coldblooded

МнениеПуснато на: Съб Яну 03, 2004 1:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

atmos_fear написа:
Цитат:
ama sa prosto nqmam za koga da go zavyrsha toz image ta po natatyk ako ima vreme( i jelanie) moje...:

:(((

sorry ama tazi godina sym kandidat student ..:(((((( ta ot uroci nqma mira (mamka im)...no utre ako imam povechko vreme moje i nqkoj drug update - che mi dojde neshto na um (a i s pomosht ot post-a na atmos_fear:))
A sorry che ne sym uploadnal skicite, ama priqtelcheto deto mi gi skanira ne mojah da go namerq....ta tqh za po-natatyk)
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети