Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
L-t Gruber
|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2004 5:13 pm Заглавие: Клишета за релеф |
|
|
Има ли някой тук, който да е наясно с изискванията за 'мъжко' и 'женско' клише. И по-точно как се определя свиването на едното и разширяването на другото според дебелината на картона? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2004 5:16 pm Заглавие: |
|
|
ами най лесния вариант
е на 50% - матрицата с 50% от дебелината на картона по широка, а патрицата с 50% по тясна
но си зависи много от изделието _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2004 6:15 pm Заглавие: |
|
|
"Poason" se imenuva dedo, poason, kvi sa tea patricii tuka :)( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
L-t Gruber
|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2004 7:14 pm Заглавие: |
|
|
Това го знам, че дебелината на картона се разпределя между двете клишета, но знам и че не е оптималния вариант. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2004 7:39 pm Заглавие: |
|
|
L-t Gruber написа: | Това го знам, че дебелината на картона се разпределя между двете клишета, но знам и че не е оптималния вариант. |
м хората дето ги правят (ИЗРАБОТВАТ) дадения продукт - КЛИШЕ !
можеби знаят, може и да им се обадиш да ги попиташ:
- фирма YYY, Добър ден!
- Добър ден, аз съм ХХХ искам да ми направите клише за едни цвънки тук на 250 гр. картон ще е , горе долу кам 5х10 см ще е нещото, трбва ми да издържи поне 10 000 или максимум 100 000 удара, аа и там дето ще ги печатам тези неща имали неква машина за такова дето буха клишето върху картона май се казваше БУМТРЕСНАКАРТОНСЪСКЛИШЕ® май беше, Вие там нали ги пресмятате според дебелината на картона?
- Да да тука господин ХХХЯМ чъка и смета тез неща на комфютър.
- окай, ще ви партя файла по аймайлат и да ми кажете колко ще струва. Дочуване.
- Дочуване и всичко хубаво, фирма YYY ще исклишира на клише в кюше вашите мечти!
успех! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пон Яну 05, 2004 8:40 pm Заглавие: |
|
|
minimiro написа: | "Poason" se imenuva dedo, poason, kvi sa tea patricii tuka :)( |
Чичо ти много взе да ги отбираш, почти като сребърния бронз;-)
L-t Gruber написа: | Това го знам, че дебелината на картона се разпределя между двете клишета, но знам и че не е оптималния вариант. |
Значи дебелината на картона винаги присъства в целия си размер
Ако хлабавината е по малка ще къса картона, а ако е по голяма няма да има добър релеф
Може и да има някои картони които да свиват повече, но са малко
За всеки случай първо говори с печатницата където ще ти удрят прегето как се държи тяхната машина и дали има изисквания специфични
Определено говори и с фирмата дето ще ти правят клишето
щото ако ти го светват ръчно с лампа 100 вата може и да го искат по тясно;-)
Като закон разликата е една дебелина на картона
вече дали ще се сложи само на поасона (дето вика чичо) или ще се разпредели е според прегето
Има разлика в клишето за топъл печат, то е с няколко процента по малко
Ако ги съчетаваш двата удара, може да има разлики в клишето _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
batMAN

|
Пуснато на: Вто Яну 06, 2004 2:16 am Заглавие: |
|
|
...mi naj -pravilniqt na4in i naj -pro e:58/40 razpredelenie(suotvetno 58za zenata i 40 za muza)dedoto i cicoto im vikat drugoq4e heheh,ma i dvamata sa pravi hehe ,pro4ee ot muza se otnema po-malko ot zenata 6toto se priema,4e po-burzo se iznosva,pro4ee i v zivota po-4esto se namirat vdovici,neжeli vdovci;)btw 58+40=98>>>>2% ot V sa hvanali lipsa ,sire4 priema se,4e te sa oti6li v artuk,stanali kurban,i t. n.zaradi iplutnqvaneto na vlaknestata struktura(mn zavisi ot tipa artiq>%varirat ot 2% do 10,6% i dali za suho prege staa duma)
....v rezjume mn slozna rabota na uset se pravi...trebe si praktika sire4 :))) _________________ ??? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|