Graphilla.com :: Преглед на тема - Q&A Tutorials и Месечен PDF Предложение.

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Q&A Tutorials и Месечен PDF Предложение.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  

Коя идея е най-добра?
1. Секция от сайта с Q&A
20%
 20%  [ 2 ]
2. Секция за Q&A, с избиране на теми и правене на месечен PDF
10%
 10%  [ 1 ]
3. Месечно списание за CG в България и по света
70%
 70%  [ 7 ]
Общо гласове : 10

Автор Съобщение
Nixon

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Яну 06, 2004 7:05 pm    Заглавие: Q&A Tutorials и Месечен PDF Предложение. Отговорете с цитат

Значи, имам следното предложение:

Да се направи секция от сайта, където да има нещо като анкети за общи въпроси, като всеки месец се отделят най-интересните неща и се правят tutorials от някой, който има желание. Идеята е от списанието 3D World, в което всеки месец има по един урок за Max, Maya, Lightwave и XSI.

Когато някой реши да прави Tutorial, той може да се публикува като част от някакъв месечен PDF file с избрани tutorials и новини. Тази идея пък ми я даде Мартин от 5th Degree.

По принцип си мисля, че в БГ много липсва някакво специализирано месечно издание, в което да се разказва за това, което се прави тук (а то хич не е малко), избрани неща от света и т.н. Преди време имаше нещо наречено "Графика с компютър", но май спря да се прави някъде през 1996-та. Изданията на IDG - CAD/CAM World, което е веднъж годишно просто е с други цели и в него няма нищо интересно(поне за мен). Аз лично отдавна спрях да си купувам БГ компютърни списания и вестиници, просто защото в тях има само свръх обикновенна информация, която можеш да прочетеш в интернет порталите по всяко време.
Zing

МнениеПуснато на: Вто Яну 06, 2004 7:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ми хубава идея!

м кой ще го прави?

то PDF хубаво нещо 3 mb PDF x 500-2000 довнлоаднат - там трафика?

и нещо незнам ама нещо такова чувам отнекъде:

ми ху'у и си'а ко прайм?

или

мно'у ра'та, нема времи!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nixon

МнениеПуснато на: Вто Яну 06, 2004 7:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз примерно съм навит да правя уроци, най-малкото ще ми е интересно да направя нещо ново, което не съм правил. А ако е нещо което съм правил, то много лесно ще мога да го пресъздам наново.

PDF-ите и да са 10 Мб се съмнявам, че ще тръгнат да ги точат 500 човека. Ако проблема с трафика е толкова голям, нека се направи нещо като VIP секция, в която да се влиза срещу нещо от сорта на 10 лв на година, и да се теглят подобни работи. Тогава ще могат да се направят много повече неща, които в момента липсват на Graphilla отвсякъде.

Аз лично съм склонен да ги давам тези пари, а съм сигурен и че много други колеги ще са склонни...

От друга страна, пари може да се намерят от разни там фондове и фондации, стига някой да направи сериозен проект и да го представи както и където трябва.
Mutra

Местожителство: sofia-bourgas

МнениеПуснато на: Сря Яну 07, 2004 9:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

2-3 shte dawat pari i kato iztochat materialite shte gi uploadwat na free serveri. Bezmisleno e da se vzimat pari.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Coldblooded

МнениеПуснато на: Сря Яну 07, 2004 11:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ami kato gledam naj mi se shte da ima spisanie, no za momenta Q&A na site-a misle che e dobre...pyk po natatyka....
Nixon

МнениеПуснато на: Сря Яну 07, 2004 2:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mutra написа:
2-3 shte dawat pari i kato iztochat materialite shte gi uploadwat na free serveri. Bezmisleno e da se vzimat pari.

идеята е да не се плащат по 100 лв/месец за трафик. ако някой може да ги качва на други сървъри, добре.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети