Graphilla.com :: Преглед на тема - ЦПО web design

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ЦПО web design
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
reWave

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Яну 16, 2004 7:46 pm    Заглавие: ЦПО web design Отговорете с цитат

Значи това започва да става web site-ът на "Център по професионално обучение Стил". Идеята е да е семпъл дизайнът и да не е много натруфен. Логото не съм го правил аз за това моля коментирайте само дизайна - или поне тази начална фаза. Там под хедъра бялото смятам да е менюто. Това бялото отдясно няма да е бяло, но не мога да му измисля цвят. Също искам да сложа текста (ще има още текст там) в нещо, но не съм сигурен и аз в какво. Мнения за Фонт-а ? От ляво в тез червените ще сложа най-вероятно flash-чета, защото не мога да измисля друг начин да събера толкова информация в такова малко пространство. Не очаквам да ме жалите, но само да добавя, че не се изхранвам с web design (не, че съм още на години, че да го правя де :) ), а се занимавам с тва по-скоро като хоби.

Мерси.

П.С. Много сори за хост-а обаче free-host не мога да го отворя :/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Пет Яну 16, 2004 8:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз като го гледам това си мисля, за едно време.....отдавна....
виж тука какви сайтове има и мненията към тях, за да разбереш, че имаш да го пренаправяш доста и как и защо
зле е ....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Sami

МнениеПуснато на: Пет Яну 16, 2004 8:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не че искам да го коментирам, но кое все пак е логото. И задължително ли трябва да се изпише "Ентър по рофесионално бучение". Картинката с клавиатурата навява мисълта, че става въпрос само за компютърно обучение. Защо са ти флашчета - нали има меню - всеки отива и чете инфото от съответната страница. На главната страница са ти достатъчни няколко акцента. Потребителите рядко се зачитат в дълги обяснителни текстове.
reWave

МнениеПуснато на: Пет Яну 16, 2004 10:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sebastianz55 ок обаче кажи защо си мислиш за едно време ? Дай някаква идея как да го оправя
Sami и на мен не ми харесва логото и ще напрая нещо по въпроса. Клавиатурата навява за компютърно обучение, защото точно това ще прави центърът.
Върнете се в началото
sebastianz55

МнениеПуснато на: Пет Яну 16, 2004 11:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

това според мене ей!:
- на логото му махаш това грозно червено нещо и оставяш само Стил, може под него елегентно да изпишеш център за или където ти пасва най-добре тука експериментирай - това лого го свени или модифицирай защото все едно е на книжарница
- дай някакъв цвят на хедъра, че така е много безличен - един никакав стои - ама не прекалявай - вкарая няакаква жива идея /отиди на място ако не можеш да се сетиш нещо/- все пак там неща ще случват а няма да стоим кат панове пред екрана
- тази клавиатура с тези големи раце ваднага се набива на очи и стои грозно - и е особено мъртва защото тези ръце прости си личи че са поставени така заради самата снимка, те нищо не правят просто си стоят - тук трябва да покажеш на посетителя, че е дошъл на правилното място а като прочете да се убеди...
- шрифтовете да ги коментирам ли?!?
- дай да видим какви са бутоните и се опитай посредства тях да придадеш излъчване - ти имаш някаква база, но трябва да я разрабетош, за да се даде коментар.
- никога не оставяй чисто бял фон, освен ако това сайта не е черно бял! и не е такава идеята - а тук не е
- тези заоблени павоъгърници са просто ужасни и това си е - разходи се из конкурсите тука и виж как са решири проблема хората - има много възможности - тук отговорът ти е готов как да ги направиш ако имаш готови бутоните под хедъра
- ето това не е фон за менюта - просто все едно, че си нямал по неподходяща идея - махни я тази сянка и се опитай да слееш прозорците с менютата или да му се яват като естенстев придатък - може да го оставиш само един или два цвята - но пак гледай всичко да се връзва
- не може да ти свърши така отдолу страницата...сложи нещо с което да се познава, че там аджеба надолу няма повече
за сега камо това мога да кажа - като има някакъв забележим прогрес дай пак
така виждам нещата
сега е много плосък и цветовете са едни умрели - направо само петолъчка ти трябва са соц атмосфера
дано да съм ти помогнал някак си
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
reWave

МнениеПуснато на: Пет Яну 16, 2004 11:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тва за соц атмосфера-та мноо ми хареса :D ОК sebastianz55 ще пробвам да го оправя. Мерси !
Върнете се в началото
Sami

МнениеПуснато на: Съб Яну 17, 2004 2:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sebastianz55 написа:
- никога не оставяй чисто бял фон, освен ако това сайта не е черно бял!

?
reWave

МнениеПуснато на: Съб Яну 17, 2004 5:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Това бялото отдясно няма да е бяло, но не мога да му измисля цвят.

Не съм искал да е бял фона. Ето го BTW променено:

Продължавам да го мисля. Надявам се до довечера да напрая още нещо. Моля за съвети относно фонт-овете :/
Върнете се в началото
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Съб Яну 17, 2004 5:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

[quote="reWave"]
Цитат:
...Продължавам да го мисля. Надявам се до довечера да напрая още нещо. Моля за съвети относно фонт-овете :/

Arial, Verdana, Tahoma...Myriad
reWave

МнениеПуснато на: Съб Яну 17, 2004 7:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

implant и аз си мислех за тях :) Мерсаж !
Върнете се в началото
Hackum

МнениеПуснато на: Съб Яну 17, 2004 8:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Само че без анти-алиасинг ако може...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
BadmotherfuckeR
Kill 'em All

МнениеПуснато на: Съб Яну 17, 2004 8:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sebastianz55 написа:

никога не оставяй чисто бял фон, освен ако това сайта не е черно бял!

i shto be druge da ne e bial fona? a?

adi pa ti ako moje da-ne davash tolkova kompetentno-greshni suveti.
Върнете се в началото
sebastianz55

МнениеПуснато на: Съб Яну 17, 2004 9:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

тц...тц...
първото порицание, за което благодаря!
ми защото в тази композиция не съм видял някъде да се връзва с бял фонр пък и навсякъде само за това гледам и си сайта си стои просто на едно пусто и самотно...
спирам
кръц
Върнете се в началото
sebastianz55

МнениеПуснато на: Съб Яну 17, 2004 10:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

е добре де
почувстах се тъп, гузен и незрял - доволни ...и си взех поука - това е важното
даже за случая проучих защо съм решил тогава, че съм ама настина прав и след като си направх лична справка установих, че сайтовете с чисто бял фон, на които това им отива са 10-12 пъти по-малко от тези, на които не им отива - за това съм останал с такова /грешно/ впечатление
пледирам за оправдателна присъда!
а за сайта - това с мишката е много приятно като идея
Върнете се в началото
reWave

МнениеПуснато на: Нед Яну 18, 2004 11:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Така съм зациклил, че нищо не мога да измисля. :(

Кой цвят мислите, че стои по-добре - сиво:

или бяло:

Обаче нищо не мога да измисля за съдържанието как да изглежда. Продължавам да мисля...
Върнете се в началото
Sami

МнениеПуснато на: Нед Яну 18, 2004 1:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sebastianz55 написа:
установих, че сайтовете с чисто бял фон, на които това им отива са 10-12 пъти по-малко от тези, на които не им отива

Това е твое лично мнение. Което не го превръща в правило.

За дизайна - първо си изясни какво точно ще предлага този сайт. За мен поне е все още неясно. Логото, което и да е то, не може произволно да си сменя цвета. Менюто - нека е болд и да е малко по-активно. Подреждането му - начало, услуги, форми на обучение, материална база и контакти. Като цяло - тръгни от гледна точка на потребителя - кое ще ти е интересно и важно да видиш на подобен сайт.
de_si

МнениеПуснато на: Нед Яну 18, 2004 2:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

"stil" i "centur po profesionalno obu4enie" stoqt mn nabutani edno v drugo. moje bi 6te e po-dobre, ako mrudne6 "stil" malko nagore, a "centur..." - malko nalqvo
Върнете се в началото
sebastianz55

МнениеПуснато на: Нед Яну 18, 2004 5:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз тука пиша само от мое име....и се възползвам от човешкото си право да греша...ама профитата много ти начукват канчето - мислs, че стана ясно кое, как, защо, къде и колко по този offtipic...
а не мога да разбера къде е сивото и къде е бялото? ще ми кажете ли?
освен това ми се струва че хедъра е малко големичък и това "стил" стои едно реещо се в пространството /вероятноq защото не е пълен и идеята е да има само едно мишле в другия край :) - защо да не опиташ да сложиш някакъв ненепрапчив *пълнеж*?/.
Върнете се в началото
BadmotherfuckeR
Kill 'em All

МнениеПуснато на: Нед Яну 18, 2004 6:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

reWave написа:
Така съм зациклил, че нищо не мога да измисля. :(

Кой цвят мислите, че стои по-добре - сиво:

или бяло:

Обаче нищо не мога да измисля за съдържанието как да изглежда. Продължавам да мисля...

a be pich ia zemi naprai edin zavurshen design i go pokaji... kvo pokazvash razni 5-minutki deto nema nishto v tiah i kvo mnenie ochakvash da chuesh a? mi to nema nishto napraveno ti mnenie chakash...
Върнете се в началото
reWave

МнениеПуснато на: Нед Яну 18, 2004 9:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хммм ок като направя нещо ше постна. Мерси за съветите
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети