Graphilla.com :: Преглед на тема - switch from mac ot pc!

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

switch from mac ot pc!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ksel

Местожителство: sf

МнениеПуснато на: Сря Яну 21, 2004 3:15 am    Заглавие: switch from mac ot pc! Отговорете с цитат

sled kato precenih 4e g4/400 we4e mi e twyrde slabo...i mi prodadoha edna "mnooo dobra konfiguracia batka kat raketa brat e"" gi tia makowe"
...sled tova smeniha 12 ram chips dokato se razberat s dunoto i podkarah winxp se sbluskah sys slednia vupros:
ima li na4in texta na cyr w illu file-ite da se oprawi. nadqwah se 4e im vse nqkakwa sywmestimost mejdu mac/pc versiite na edni i sy6ti shriftove /za koito bqh rysnal pari na eurotype, ne stiga 4e samo 2-3 raz4ertania sa bulgarian/
..gluposta si e izcialo moia ama vse pak ako vi se e slu4wal podoben problem i ste go re6ili spodelete

a imam i druga drama...edni klienti iskat files na cdr...izrovih go celia ama ne mojah da nameria icc management... oswen edno 6arenko takowa s karitnki deto predlaga tri varianta /best for print,web../ i nikude nqma euroscale i pr.

blagodaria vi predwaritelno
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Сря Яну 21, 2004 10:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами Корел и цветни настройки са малко различни неща
не че ги няма, но по добре не ги пускай;-)

Текстове на кирилица от мак за РС и обратно
След като си се борил на МАС-а дълги години би трябвало да знаеш , че кодовите таблици са различни
Няма оправия освен след конверт, но само за някои файлове
Имаше едни екстеншън за Куарк ( маковски) който конвертираше текста, естествено без главните Ч и Я;-)
Инъче конвертори на текстови файлове има
Но май МакЛинка работи най добре от всички и Word естествено
За илюстратор - ами няма начин. Тоя пусти Уникод на майкрософ ги прави тия бели. даже 10-та прави проблеми с част от фонтовете;-(
В CS е оправено това
А да, май OpenType фонтовете трябва да работят междуплатформено.
Аз обаче не съм пробвал
П.С. защо не избра новия G5 a se nabuta s PC
mucho

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Яну 21, 2004 11:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

za problema s cyr fonts i AI/PS i t.n. az li4no praa taka:

otwarqm si dadeniq font sys FontLab, Fontographer (eli kwot ti e na du6ata) i kopiram si4ki cyr bukwi (obiknowenno ot diapazona 00C0 - 00FF), sled koeto gi plioswam w diapazona 0410 - 044F ...

... demek nowiq font ima na dwe mesta cyr bukwi - i hop za po-malko ot minuta ima6 bezproblemen cyr font, kojto se "wijda ot si4ki" :)))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mucho

МнениеПуснато на: Сря Яну 21, 2004 11:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

aaa zabraih da kaa, 4e moe da sa naprai i po-elegantnu - da ne se kopirat wyprosnite cyr bukwi ami da sa napraat kato referencii (kloningi) na "originalnite" cyr bukwi - taka ako promeni6 nqkoq cyr bukwa, towa 6te se otrazi awtomati4no i na kloninga ;)

taka i samiq fail stawa maaalko po-malyk, NO (winagi ima takowa) ako polzwa6 referencii e vyzmojno da ima6 problemi, kato naprimer s Flash MX 2004 (w slu4aj 4e twa te wylnuwa de) :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mmiv

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Яну 21, 2004 12:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mucho prez taya procedura ne skapvash li shriftovete malko???

btw... Quark 6 Passport ako se krakne kat horata moje da pravi konversia Mac<->PC mnogo dobre....

ili puk InDesign 2 i nagore mislya che se spravya dobre...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mmiv

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Яну 21, 2004 12:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

iskah da kaja quark 5:)))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mucho

МнениеПуснато на: Сря Яну 21, 2004 1:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mmiv написа:
mucho prez taya procedura ne skapvash li shriftovete malko???

btw... Quark 6 Passport ako se krakne kat horata moje da pravi konversia Mac<->PC mnogo dobre....

ili puk InDesign 2 i nagore mislya che se spravya dobre...

miiii ne znam ko ima6 predwid pod "skapwa6", ku obqsni6 po-podrobno moe sa probam (ku moga) da ti otgoworq :)

inak predi malko towa obsyjdahme s valbo, 4e pri RIP-a imalo wyzmojnost da gyrmi, az ot printajiiski 4urki ne otbiram :), no dadoh na valbo edin takyw font i toj kaza, 4e 6e proba ;)

principno, ne bi trqqlo (taka si misua de) 6ot az ne promenqm nikwi nastrojki na fonta i/ili dadena bukwa, prosto dopylwam fonta :) - no twa si e moe teoriq de :) ...

.. znam oba4e, 4e 6to se otnasq za polzwane na takia fonts za web, multimediq i t.n. nqma nikwi problemi :)
Върнете се в началото
ksel

Местожителство: sf

МнениеПуснато на: Пет Яну 23, 2004 10:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Merci mnogo za otgovorite vi
opredeleno open type 6te swyr6at rabota ako gi polzwa6
problema e 4e o6te ne sym 4el dostaty4no i ne vdqwam mnogo ot naprawata im:)

a ina4e re6ih do izwestna stepen problema
nabluskah na vsemuzmojni mesta cyr i toi trugna gore-dolu

ina4e imah edni poznati hungarci kato jiveeh v novazel koito bqha usywmestili mac i pc quarki /4-ka de.. nagore si4ko e izmet/ neizwestno kak daje i na hunski si pi6eha i nqmaha problemi dori s udarenite bukwi
koeto me nawejda 4e na misulta 4e ne6to mi kuca v digi typo-to

a 6to ne sum switchnal kum g5 ... ami po obqsnimi degrade pri4ini :))))
purwo smenih novazelandia s bg ta ot tam maca s peceto..i krak 4upih...nqkakwa verijna reakcia 6te da e:)))))))
/molq M$ fenovete da ne mi se syrdqt, zabelqzah prez poslednite 6 meseca 4e powe4eto hora sa die hard fenove na raznite tam konfiguracii, upgrades bla bla....nqma lo6o sigurno:P/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети