Graphilla.com :: Преглед на тема - Въпрос с повишена сложност

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос с повишена сложност

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ValBo

Местожителство: София-Шумен

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2004 3:48 pm    Заглавие: Въпрос с повишена сложност Отговорете с цитат

Кой в тая държава отговаря за знаците които се слагат по етикетите
Като тия например

Или поне някоя наредба по въпроса

Обадих се на всички агенции които се сетих, обадих се и на телефоните които ми дадоха от там и нищо
Аз ли не търся както трябва или май никой не работи в администрацията:-/
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2004 5:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tuka se seshtam za edin chovek deto moje da znae neshto po vaprosa (ne sum abs. siguren) ma tova e RG@
ValBo

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2004 5:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

;-))
RG аз какво ти казах;-))

Та значи има една наредба за етикиране на текстилни издели, но в нея нищо конкретно не пише
От държавната агенциа за метрология и технически надзор обещаха отговор след седмица - официален;-)
Ще чакаме
P E T R O V
mnmlst

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2004 5:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nakakvi taini zalozi li dolaviam vuv vuzduha?...mda ...vuv vuzduha?? m? :)))))))))
edko

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2004 6:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм много сигурен дали разбирам въпроса (какво значи кой отговаря? В тая държава никой за нищо не отговаря, секи си слага квото си иска и кадето си иска :))))
Но като начало - пробвай с Комисията по стандартизацията и Агенциата за защита на потребителя. Един приятел който се занимава с подобни работи ми каза, че даже има и нормативна база за графичен облик на знаците. Каза, че ще я потърси :)
Надявам се да съм бил полезен ...
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Яну 27, 2004 8:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи...
държавен стандарт за тези неща няма или по-точно имаше, но се оказа с толкова по-различен от европейските норми че зарязаха задължителното му въвеждане.
В момента ако се правят етикети за износ, най-често чуждия партньор предоставя изображенията, но и там /Италия, Франция, Англия и Швеция/ изискванията не са строги. Да не говорим че вносители от една и съща държава са ми пращали различни знаци...
Може би ако кажеш малко по-точно какъв е проблема/задачата...
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Яну 28, 2004 12:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

аз защо си мисля че тези знаци се слагат според вида материя на дрехата или там каквото е
примерно дамски чорапогащник задължително има зачеркната ютия
и т.н.
и мисля че някои неща се определят и от завода производител
като примерно памучна ризка, която според дизайнера задължително трябва да мине през центрофуга, сушилня, но без ютия за да седи задължително намачкана и в никакъв случай на не повече от 40 градуса, щото от лилава ще стане розова ;)
не знам, само гадая
тия неща май технолози си ги определят
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
P E T R O V
mnmlst

МнениеПуснато на: Сря Яну 28, 2004 12:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mim mai e prava
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Яну 28, 2004 1:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mim написа:
аз защо си мисля че тези знаци се слагат според вида материя на дрехата или там каквото е

Е то това изобщо не се обсъжда... ясна работа.
Затова е най-добре поризводителя/вносителя да дефинира кои от процесите са забранени, кои са ограничени в параметри /температура, обороти на центрофуга, съдържание на избелващия препарат и т.н./
Аз може би съм се заблудил че човека пита дали има фиксиран начин по който да изглеждат, а не кои от тях да присъстват... или не съм?
ValBo

МнениеПуснато на: Сря Яну 28, 2004 9:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Моите разследвания стигнаха до следното
стандарт има, но не се прилага никъде - в момента се приема европейския такъв
Конкретно ме интересуваше точно какви знаци трябва да присъстват на всеки отделен етикет за текстилни иделия
Като например на салама има задължителни неща - срок на годност, състав, производител и пр.

Защото не е проблем да сложим такива каквито искаме, но после да дойде някой от някоя незнайна държавна организация и да каже, що на етикета няма знак дали изделието може да се простира хоризонтално, а дайте 2000лв глоба
Та затова разпитах всички държавни институции има ли стандарт, норма или както там си го знаят, за задължителните знаци които трябва да присъстват
Например, за пране, гладене и избелване, а това кое как и защо си зависи от производителя
Но никой нищо не знае:-(
От комисията за защита на потребителя казаха - няма, всеки се спасява сам
и ще се спасим... до следващата глоба
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети