Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Visor
|
Пуснато на: Вто Яну 13, 2004 12:57 pm Заглавие: PDF четец, който да записва въведените промени??? |
|
|
Привет.
Имам следния проблем - Електронни документи (PDF) със форми за попълване на данни от потребителя. Всичко е ОК до момента, в който потребителите пожелаят за запишат данните, които са въвели във полетата.
Предлаганият Acrobat Reader има възможност само да чете документите, но не и да записва данните, които се въвеждат от потребителите във формите.
Има ли решение на този проблем? Някой срещал ли е freeware Reader na PDF документи, който може да запише данните, въведени във полетата на документа? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Вто Яну 13, 2004 1:25 pm Заглавие: |
|
|
не съм мното сигурен,но
мисля, че ако си направиш PDF при, който не си забранил промените и т.н и Open Office може да се нанасят промени и да се запазват
а безплатна програма, който да предлега тази възможност не съм срещал, но не съм търсил и усилено... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dosyo
|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2004 2:24 pm Заглавие: |
|
|
Abe to tochno tva e ideqta na pdf formata bezplatno se razprostranqva cheteca, a za ostanaloto se plashta..Ama za kakvo ti e bezplatna -drupni si ot nqkade crcknata. Programata na Adobe se kazvashe writer, a sega Adobe Acrobat Professional, ama rabota v nqkoi sluchai bi ti svyrshil corel ili Photoshop. A otdelen vypros e ako tozi, koito e syzdal faila e zabranil pisaneto.. ama ako e traka izobshto ne se zanimavai s nego |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hackum

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2004 2:29 pm Заглавие: Re: PDF четец, който да записва въведените промени??? |
|
|
Visor написа: | Привет.
Имам следния проблем - Електронни документи (PDF) със форми за попълване на данни от потребителя. Всичко е ОК до момента, в който потребителите пожелаят за запишат данните, които са въвели във полетата.
Предлаганият Acrobat Reader има възможност само да чете документите, но не и да записва данните, които се въвеждат от потребителите във формите.
Има ли решение на този проблем? Някой срещал ли е freeware Reader na PDF документи, който може да запише данните, въведени във полетата на документа? |
Няма начин да ги запазиш. Идеята е като попълниш формите, да си изпринтиш документа, но не можеш да го запазиш с попълнените данни. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
::лого::тип::

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2004 3:41 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | Няма начин да ги запазиш. Идеята е като попълниш формите, да си изпринтиш документа, но не можеш да го запазиш с попълнените данни.
|
Tрактор надо...! Както казал чукчата.
Надо...Adobe Acrobat. A не Acrobat Reader. Правиш ли разлика??? Така или иначе съм го правил многократно при попълване на форми това със запазване на данните. Иначе с Reader-a не стаа... Той нали затова е само Reader :) _________________ В интернете много психов, каждый пятый - это псих.
Говори со мною тихо, может я один из них... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hackum

|
Пуснато на: Вто Яну 27, 2004 3:57 pm Заглавие: |
|
|
С Аcrobat може и да става - обаче човека питаше за freeware PDF Reader. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
::лого::тип::

|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2004 2:43 am Заглавие: |
|
|
Was is das??? This is bulgarian TUPPANTECNO!!!!!! _________________ В интернете много психов, каждый пятый - это псих.
Говори со мною тихо, может я один из них... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Сря Яну 28, 2004 10:33 am Заглавие: |
|
|
За имане - има
Но за евтиното приказката си я знаете
За мен най доброто решение е XML форма - хем помни, хем принти
или нещо на флаш(тука се изкавам неподготвен)
а ако е за сайт - PHP-то е хубаво решение
обаче да се ползва акробат за тия цели е скъпо _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Visor
|
Пуснато на: Пет Фев 06, 2004 4:54 pm Заглавие: |
|
|
Става думи за данъчни формуляри за попълване към CD-за счетоводители. Ние ги създаваме със Acrobat и ги разпространяваме със инсталация на AcrobatReader5CE. Така е легално. Не може да дистрибутираме няколкохиляди CD-та с инсталация на Acrobat. Но клиентите искат да могат да записват това, което са въвели във формите и са прави. Затова се интересувам от freeware, който може да чете и записва данните въведени във PDF-формите. Търсих много преди да попитам Вас, но не открих. Явно ще изберем друго решение. Флаш е един от вариантите. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|