Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
GrigorBG
|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2004 9:42 am Заглавие: Ако ви е интересно..... |
|
|
С колегите днес и утре ще правим детайлни тестове и сравнение на двупроцесорен и еднопроцесорен комп.
Занятието на теста ще е:
- Да се види разликата и ползата между дуал и сингъл в графична работа - рендер и моделиране.
- Разликата между двете платформи при видеообработка.
Ще се тестват и профи картите - Quadro 3000 и FireGL X1/X2
Ако ви е интересно да видите как се представят машините с нещо ваше пратете го на мейла ми или пишете.
Mucho, Ico,
Чакам първо ваште екшъни и др. :-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zenek

|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2004 10:41 am Заглавие: Re: Ако ви е интересно..... |
|
|
GrigorBG написа: | С колегите днес и утре ще правим детайлни тестове и сравнение на двупроцесорен и еднопроцесорен комп.
Занятието на теста ще е:
- Да се види разликата и ползата между дуал и сингъл в графична работа - рендер и моделиране.
- Разликата между двете платформи при видеообработка.
Ще се тестват и профи картите - Quadro 3000 и FireGL X1/X2
Ако ви е интересно да видите как се представят машините с нещо ваше пратете го на мейла ми или пишете.
Mucho, Ico,
Какви са тестовете ? Други могат ли да се включат ?
Имам Pal 1.7@ 11х148
GF4MX440 @ 370/600 Quadro MOD
Имам на разположение CineBench, Мaya и 3Dsmax ги нямам
сега, но мисля че мога да ги намеря лесно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mucho

|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2004 12:23 pm Заглавие: Re: Ако ви е интересно..... |
|
|
GrigorBG написа: | Mucho, Ico,
ooo Grigore be to ubu ma sq ba6 sym mega zatrupan ;) te tuka orata 6e se vklju4at s idei za testowe - siguren sym ;) _________________ бяла роза ше закича
на капака на москвича
шоту съм ибахти пича |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2004 12:59 pm Заглавие: |
|
|
Теста е стар и изпитан
Започва с едно шише ракия и два 3 литрови буркана с туршия.
Това за единия процес(ор)
Тука вече идва втория процес(ор) за който мине през първия
Теста продължава с дамаджанка вино и вълча салата в неограничени количества.
Значи има един момент, че на някои още на първия тест им се скапва видеото и дънна платка на други им се одебелява спийкера и трудно им се разбират съобщенията. Системната шина отказва и започва да връща част от данните
Много е важно точно в тоя момент да не сте на близо, че е кофти да те залеят с тази информация, на всичкото отгоре вече пообработена
След теста за издържалите, понеже вече им са прегрели процесорите се предлага шкембе чорба и две бири.
На следващия ден се прави тест за проверка на паметта
Че може да има проблеми и да иам пропуснати пакети от предния тест - бели страници го водим печатарите;-)
Много е важно да не се бърка периодиката на теста и да не се смесват данни от два тестови материала - тогава дъното, процесор и видео се скапват още в началото
Ако някой е навит да пробваме посочения тест знае къде да ме намери;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Фев 03, 2004 1:39 pm Заглавие: |
|
|
valbo, choveka koito e pusnal temata e seriozen, za razlika ot tebe...v slucheia... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
GrigorBG
|
Пуснато на: Сря Фев 04, 2004 12:30 pm Заглавие: |
|
|
Абе и аз съм си Two face person, ама за това наистина съм сериозен :-)
Иначе тестове като твойте са многократно проигравана ситуация, като последните официални резултати ( 31.12.2003 ) показаха, че макар и поостаряла техниката още я бива. Естествено не можеше да се мери с някой, но се представи доста задоволително. Лошото беше, че на старата машинка през декември не и беше пускана често хоризонталната оптимизация на паметта за по 8 часа и това + нередовния ъпдейт на кернела с "твърди" ъпдейти 3-пъти на ден повлия неблагоприятно.
Като капак на всичко решхме, че след обичайния тест с доказалия се бенч "Водка" ver. 2 Соб. Зелен минахме на дооста капризния към хардуер и софтуер тест от Мексико "Текила" 3in1 - грешка, която осъзнахме прекалено късно.
Иначе за сериозните тестове:
Идеята е че вие работите на машините които ние тестваме и вие най-добре можете да кажете коя как се представя. Той като няма техническа възможност да ви събера всички и да си тстваме 10-тина дни ви питам дали искате да дадете ваши неща с които да се тества - неща които смятате, че ще натоварят машините по един или друг начин и най-вече нека, които са пряко свързани с вашата работа.
Ще се тества с седния софтуер:
Photoshop
3ds MAX 5.1
Lightwave
Cinema
MAYA
Има и идея да вкарат тестове с аудио и видео обработка, но малко по-късно ще знам кои ще са.
Довечера ще е "големия" ден.
Ако имате идеи - тук или на мейла. ICQ: 35816432. _________________ hardwareBG.com
hardwareBG.com/forums |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zenek

|
Пуснато на: Нед Фев 08, 2004 7:02 pm Заглавие: |
|
|
GrigorBG написа: | Абе и аз съм си Two face person, ама за това наистина съм сериозен :-)
|
Стоичков, какво става с резултатите ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|