Graphilla.com :: Преглед на тема - И аз да питам

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

И аз да питам

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stranger

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2004 12:06 pm    Заглавие: И аз да питам Отговорете с цитат

Когато става въпрос за предпечат обикновенно става въпрос предимно за програмите Photoshop, Corel Draw, Illustrator, Page Maker и QuarkXpress. Обаче така и не ми стана ясно доколко добре трябва да се владее всяка. Аз се занимавм от известно време с Photoshop, Illustrator, а засега бегло познамам и Quark-а. Мисля да премина и към другите, обаче доколко подробно опознаване е необходимо поне за начало. Познатите ми на тоя въпрос отговарят така: “Ами аз случаино се захванах с тая работа пък сега всичко ми е ясно”, а във обявите за такива места искат основно тез програми + 2до5 години трудов стаж + програмиране и Web-дизаин и т.н.
Та въпроса ми беше как са на практика нещата, да усвоявам всичките програми или част от тях и да доучвам останалите в крачка? И да попитам работещите в тая обаст с коя програма работят наи-много?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
SIMPLI

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2004 12:48 pm    Заглавие: Re: И аз да питам Отговорете с цитат

stranger написа:
... доколко добре трябва да се владее всяка.

2 метра или поне 3кг ... тва в кръга на майтапа

как очакваш да ти бъде обяснена степента на познаване за всяка програма ... няма измервателна единица за това

истината е такава - дотолкова подробно, че да получиш работата
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wicky

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2004 1:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bih dopylnila SIMPLI - trqbva da poznava6 programite do tolkova, 4e da moje6 da pravi6 tova koeto iska6 na tqh;) ako ima6 dobra osnova i uset moje da te vzemat na rabota i tam byrzo da vleze6 v kra4ka
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2004 2:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Може би трябва да започнеш с определяне на "комплекта" с който ще работиш... Не ти трябват Corel и Illustrator, както и Quark и PageMaker/InDesign по едно и също време... за една и съща работа служат, избирай си по една от вид /векторна, растерна и layout/ и учи тях.
Например ние работим с комплекта Photoshop, Illustrator и InDesign например... други с Photoshop, Corel Draw и QuarkXpress... или пък друг вариант - всеки според вкуса си.
От моя опит с новобранци във фирмата, бегло познаване на нещата и 2-3 месеца работа и обучение по системата "неволята учи" са достатъчни за правене на масовата халтура в предпечата, която се бълва в БГ. За висшия пилотаж вече са нужни години работа и учене!

* Тия обяви със стажа, програмирането, уеб-дизайна и безплатните свирки не ги гледай! Зад тях стоят нещастниците със минималните заплати, пробните срокове от по 6 месеца и чорбаджийското отношение!
edko

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2004 5:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wicky написа:
bih dopylnila SIMPLI - trqbva da poznava6 programite do tolkova, 4e da moje6 da pravi6 tova koeto iska6 na tqh;) ako ima6 dobra osnova i uset moje da te vzemat na rabota i tam byrzo da vleze6 v kra4ka

Адски си прав(а) - няма нужда да познаваш някоя програма напълно, стига да можеш да си вършиш работата. Аз лично работя с Photoshop CorelDraw и/или Illustrator за дизайн, и QuarkXPress за предпечат/монтаж или нещо по-просто като дизайн. В общи линии, трябвад а разбираш от това което аз наричам "300 метра комбинирана техника" - да знаеш коя програма за какво е добра (или ТИ колко добре се оправяш с нея), за да можеш да извлечеш максимума. В края на краищата важен е крайния резултат, а не на каква програма си го правил :)
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети