Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Mutra

Регистриран на: 05 Яну 2003 Мнения: 268 Местожителство: sofia-bourgas
|
Пуснато на: Пет Яну 10, 2003 7:12 pm Заглавие: Vapros za Vray |
|
|
Imam problem s render ellements na Vray-a. Ta zanchi selektiram koi elementi da mi rendwa (z buffer, object ID i taka natataka), obache ne znam kak da ukahja na maks-a da mi gi zapishi waw otdelni failowe (naprimer waw .JPG) koito da izpolzwam za alfi waw photoshop-a. Ot maksa moje da gi zapiswa samo waw .RLA i oshte edin koito e po-nowata mu wersia. Obache tezi formati ne se poddarjat ot PhotoShopa, a samo ot Affter effecta- no na men ne mi triabwa za animacia. Ima li niakakwo lesno reshenie na problema mi? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kruchmar
Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 180 Местожителство: i otnovo Sofia Bulgaria
|
Пуснато на: Пет Яну 10, 2003 7:19 pm Заглавие: |
|
|
Po vuprosi za VRay se oburni kum Peter i Vlado ot Chaos grupata, plugina go pishat te i te sa i horata det sha ti kajat nay-dobre kak da si reshish problema. Edinstvenata malka podrobnost e che tryabva da si si go kupil, supporta im e super daje i prez online chat na serverite na EFnet channel #VRay
Uspehi _________________ hayde dnes po-edno ot zavedenieto |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PerroBG

|
Пуснато на: Пет Яну 10, 2003 7:20 pm Заглавие: |
|
|
Ako sum razbral pravilno:
Alpha channel ima samo v niakoilko formata i .jpg ne e ot tiah :)
alpha poddurjat:
1. tiff
2. tga
3. ne se sestam
prerednvai i kaji save kato tiff ili tga i vij dali ste izleze v shop-a.
add-on: ako iskash poveche nfo za file formats i chetesh ruski svobodno pogledni toia file:
http://free.data.bg/perrobg/PC%20Formati.txt
prail sum Copy<>Paste ot 1 ruski site /za jalost ne moa se seta koi beshe i koga beshe postanat toia material/ _________________ ... Ako ti e tumno - prenastroi si
Brightness, Contrast i Gamma ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mutra

Регистриран на: 05 Яну 2003 Мнения: 268 Местожителство: sofia-bourgas
|
Пуснато на: Пет Яну 10, 2003 7:39 pm Заглавие: |
|
|
Znam che jpg-to niama alfa, no wsiaka karinka moje da se polzwa kato alfa kanal. No towa niama znachenie. Ako ste polzwali render ellements na scanlina na MAX-a, toi si zapiswa elementite kato otdellni failowe sled kato se izrendwa kadara. Ta za neshto podeobno pitam. Gledal sam waw foruma na Vray, i edin chowek imashe sashtia problem. No obiasnenieto ne beshe ne mi beshe mnogo polezno. Ako ne zanete kak stawa - ne se kosete. az se sprawiam po drug nachin, no rabotata stawa po-bawno. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kruchmar
Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 180 Местожителство: i otnovo Sofia Bulgaria
|
Пуснато на: Пет Яну 10, 2003 9:29 pm Заглавие: |
|
|
Tova ti i kazah pich, pitay Vlado ili Petar dali VRay moje da go pravi tova i kak, az ne sum go probval. _________________ hayde dnes po-edno ot zavedenieto |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Съб Яну 11, 2003 2:47 am Заглавие: |
|
|
batka ako sym razbral pravilno:
iskash da imash otdelnite kanali kato otdelni kartinki?
nai lesniq variant mai e da gi navresh v edin file, i posle da si gi vizualizirash v programa za compositing i da gi zapishesh po otdelno.
mojesh da sybirash primerno zaka4aiki Zkanal v RGB i polu4avash grayscale na kanala koito ti trqbva. BTW Z e s stoinostti po golemi ot tezi za RGB i moje da imash problem :) basi abe prati neshto shte ti gi opravq :)
nai-malkoto mojesh da gi vizualizirash i da gi print screennesh
shtom e stati4na kartinka i gi iskash za photoshop ima hilqdi varianti |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|