Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Nixon

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2004 10:47 pm Заглавие: Палавници WIPs... |
|
|
Ми значи до няколко дни ще е готова една нова заставка за Палавници, по която работя от доста време. Ще е някъде към 15 сек, разделени на 3-4 кадъра. Художник и аниматор ми е Свилен Димитров. Ето две картинки тука:
Сега съм пуснал един рендър, дето му взима душичката на машината ми, с GI и МоBlur, отива до 55 мин/фрейм, но качеството мисля си заслужава. Ще покажа и цялата анимация, като я изрендвам и като се монтира.
Сега... за една от следващите заставки ми трябва нещо, което се опитвам да намеря, но не успявам все още - череп на бик.
Ще влезе в ей този кадър, и мисля да правя 3Д модел, защото ще падне долу в прахта. Намирам някакви картинки по интернет, но не са от анатомии, а ми се иска да имам референции от всички страни. Ако някой може да ме упъти, ще съм много благодарен :)
Айде _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TheViolator

Регистриран на: 10 Фев 2004 Мнения: 446 Местожителство: Beverly Hills, CA
|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2004 11:16 pm Заглавие: |
|
|
Njama li takyv 4erep iz CD-tata na ViewPoint? _________________ Liebe und Verstand gehen selten Hand in Hand.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2004 11:27 pm Заглавие: m, ne znam |
|
|
TheViolator написа: | Njama li takyv 4erep iz CD-tata na ViewPoint? |
mi ne znam, moze... ne sam gledal, a i gi nemam. po princip iskam da si go modeliram, no mi tryabvat referencii, zashtoto shte go stiliziram malko, da e v stila na animaciata.
ade _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Джоуви God of Rain

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 1847 Местожителство: I ride the winds that bring the rain
|
Пуснато на: Пон Мар 01, 2004 11:55 pm Заглавие: |
|
|
Yeh, mnogo gotino moje da stane tova man, zasega obache mojesh da ponesesh dosta kritika...po princip tozi razkriveniq stil az mnogo go obicham, imash mnogo gotini deformacii ama neshto mu lipsva spored men, moje bi ako sojish nqkqakvi texturi - po stenite, po obektite, po poda shte stane po gotino.Ne znam v kakva stepen tova koeto pokazvash e zavursheno zatova go otbeliazvam... tova s radiosityto i mekite senki e super, samo che kakto i v fotografiqta taka i v 3d e hubavo da se izbiagva pregarianeto na izobrajenieto koeto gi ima i v dvata rendera. Tova s prozoreca na purviq render pochti vinagi e dobro reshenie ama ne i kato si go kompoziral tam spored men, perdetata na vtoriq stoqt ne statichni a dinamichni i zastinali i pak ti e pregorialo biuroto, pergela stoi kato krupka zashtoto e mnogo naturalen i ne e deformiran za razlika ot vsichko ostanalo...Otdelen e vuprosa che principno az lichno ne se kefia na smesvaneto na 2d tipaji s 3d decori v sluchaq, otdelno samo po sebe si i decorite i tipajite sa super.Tva vsichko si e lichno moe mnenie zashtoto stava vupros za avtorska viziq vurhu neshtata, obache si mislia che e obektivno nevertheless.Inache deformaciite ti pak - super sa tochno tozi stil s leki deformacii no podchertani mi e liubim, tva izglejda outdate-nato no si mislia che e primer kak sushtoto moje da izglejda po dobre s nqkakvi prosti texturi.tva sushto, ne pomnia dali sum go postval edin wip na moi short...kakto i da e dano s neshto sum ti pomognal _________________ www.КостаАтанасов.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TheViolator

Регистриран на: 10 Фев 2004 Мнения: 446 Местожителство: Beverly Hills, CA
|
Пуснато на: Вто Мар 02, 2004 1:39 am Заглавие: |
|
|
Az gi imam, i ako go ima modela shte ti go pratja (za referencija de)...pyk ti si go stilizirai posle kakto iskash ;-) _________________ Liebe und Verstand gehen selten Hand in Hand.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mutra

Регистриран на: 05 Яну 2003 Мнения: 268 Местожителство: sofia-bourgas
|
Пуснато на: Вто Мар 02, 2004 10:15 am Заглавие: |
|
|
spored men e dobre da slojij malko tekturi, no da ne prekaliawash s detaila zashtoto geroicheto shte se zagubi waw sharenia fon (ako go naprawish mnogo shren de).
I za prozoreca - waw kalsnite stai chernata daska se slaga perpendikuliarno (basi i dumata) na prozorcite - taka che swetlinata triabwa da ti pada ot liawo.
Za bawnia render - pri polojenie ceh 3d sa ti samo dekorite (a i ako animaciata ne ti e mnogo barza) niama smisal da slagash 3d montion blur. Slagash image montion blur scenata shte i se randwa za okolo 5-10 min na 2GH komputer. Osven towa ako si s Vray mojesh da izpeches tekturite na niakoi obekti (Bake texturex) i shte si uskorish dosta rendwaneto.
Inache stawa dosta bore - kaji koga shte ia wratnat po tv-to che da gledam palawnicite ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mutra

Регистриран на: 05 Яну 2003 Мнения: 268 Местожителство: sofia-bourgas
|
Пуснато на: Вто Мар 02, 2004 10:17 am Заглавие: |
|
|
Джоуви e praw za pregarianeto - vish kak izglejda kadara na TV che da ne ti pregori oshte poveche.
I da animirash perdeto - shte stane mnogo got. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
stefan
|
Пуснато на: Вто Мар 02, 2004 12:29 pm Заглавие: |
|
|
syglasen sym s wsichko koeto e kazal Jovi i iskam da dobawia che 55min/frame e uzasiawasto mnogo :) s kakwo rendwash? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Вто Мар 02, 2004 1:39 pm Заглавие: mdaa |
|
|
Значи, знам за нещата, за които ми говорите и в общи линии съм съгласен. Мислех да пиша повече обяснения за грешките, които съм направил, но почти съзнателно не го направих, от една страна нямам време, от друга, исках да видя дали някой няма да ми каже нещо, което не знам. Убедил съм се, че когато си кажеш всичките неща, които смяташ за грешни и някакси хората по-малко те критикуват и може да не видят нещо, което си сбъркал и ти не го виждаш.
Джоуви , по принцип съм съгласен и за текстурите, но тъй като самите типажи са по-чисти откъм цветове и текстури, реших да не прекалявам, поне фона да е по-изчистен, за да могат геройчетата повече да изпъкват. Слагал съм и тук-таме текстури, колкото да си личи структурата на материалите, но просто гледах да ги сведа до минимум. Аз лично много се кефя на работите ти, кенефа определено е много добър стил, както и гилотината и т.н.
Отностно съчетанието на 2Д/3Д, правим го още от шапката на предаването, и вече сме си намерили някаква стилистика, която следваме, за мен лично съм се убедил, че геройчетата няма никакъв смисъл да са 3Д, много по-трудно се правят и анимират, за разлика от декорите, които при прости швенкове и завъртания с рисуване са почти невъзможни. Затова гледаме да съчетаваме най-доброто от двата свята, доколкото е възможно. Пергела определено стана много натурен, но тва е положението, няма да го кривя повече.
Относно прегарянето, това определено ми е проблем и доста се мъчих да го изчистя, тъпото е, че материала на чина или става сив, все нещо не се получава. Имам едни насрещни светлини, които ми осветяват всичко, тъпото е че като ги намаля и фона става много тъмен. Ще се пробвам на композитинга да го изчистя малко.
maceman, мерси за картинката, много е готина, поне като стилистика и ми е добра референция за това, как мисля да изглежда черепа, но приличат много на конски черепи, аз си имам една цяла сравнителна анатомия и там има коне, а ми трябва по-скоро бик/крава, там е по-масивен черепа и ноздрите са на друго място. Гледах някакви снимки, ще видя най-накрая какво ще избухам.
Значи, ползвам Vray, но просто съм пуснал много висок семплинг, за да ми е добре MoBlur-a и GI-a и затова така се получава. 55 мин е макс време на фрейм, но средно са някъде около 35 мин засега. Все пак, реших че не е чак толкова важно за колко време се рендва, правих сумати опити да оптимизирам, но ако не си бях губил времето в оптимизации, още преди няколко дни щях да съм готов. В крайна сметка качеството е важно.
Айде, до ден-два ще пусна ъпдейти. _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Вто Мар 02, 2004 1:50 pm Заглавие: |
|
|
на старата заставка адски ме дразнеше бевъла на анимацията- един такъв с остри ръбове, разваляше обема на героите..... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Джоуви God of Rain

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 1847 Местожителство: I ride the winds that bring the rain
|
Пуснато на: Вто Мар 02, 2004 1:52 pm Заглавие: Re: mdaa |
|
|
Nixon написа: | Относно прегарянето, това определено ми е проблем и доста се мъчих да го изчистя, тъпото е, че материала на чина или става сив, все нещо не се получава. Имам едни насрещни светлини, които ми осветяват всичко, тъпото е че като ги намаля и фона става много тъмен. Ще се пробвам на композитинга да го изчистя малко.
|
ъъъъъ...emi znachi veroqtno ne si izkliuchil exponencialnoto namalqvane na intensiteta na lampite koeto e vkiucheno po default v vray-a - decay se kazva. Drugi nachin da go opravish e da namalish kato cqlo intenziteta na lampite i da vdignesh svetlostta na materialite. Oshte poveche ako rabotish s edni i sushti dekori naistina mutra e mnooogo prav ludost e da rendish gi za vseki frame, i motion blura da ne ti e image ne se muchi vizualna razlika nqma da ima:)V nai loshiq sluchai izchisli edin hubav irradiance i go polzvai za 55 minuti znaesh kuv gotin irradience shte napravi? _________________ www.КостаАтанасов.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Вто Мар 02, 2004 3:24 pm Заглавие: мдаа |
|
|
Както казах - занимавах се да оптимизирам няколко дни, просто стигнах до извода, че по-добре е да го правя така. По принцип статична картинка се рендва за 20-тина минути, с GI, така че MoBlur-a не ме бърка чак толкова. Image MoBlur-a за нищо не става, в случая имам много обекти, които са хоризонтални и много гадно се замазват в Image, колкото и да го пробвах, преебава нещата и си личи от всякъде. Относно екпозицията - използвам нормални Omnis, няма никакъв Decay, ама вече рендвах в пълно качество 50-60 frames, така че въобще няма да си играя да правя нещо друго. С Bake-ване и изчисление на Irradiance Map - некой друг път. Като стане финалния резултат, ще гледате колко съм се издънил :)
и мерси на Skynet за референса на черепа, повече не ми трябва :)
Аайде. _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|