Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
poznai

|
Пуснато на: Вто Яну 14, 2003 6:29 pm Заглавие: Разтегане на хартията при печат |
|
|
Мамка му...
Не знам дали му е тук мястото, ама все си мисля че трябва някой тук да ги знае тия работи.
Нося нещо за печат, пуснал го печатаря там на някъв едноцветен хайделберг да печата и при пробите се ядосал и си тръгнал.
Кво било, хартията разтягала..
Питах аз от какво разтяга аджеба и ми казаха, че зависело от температурата, вида мастило и времето на изчакване от цвят до цвят, разбира се и от хартията, ама какво трябва да се направи за да не разтяга, никой не казва.
135 гр. двустранен хром гланц, мастилата, бах ли им майката кви са, ама не били бързо-съхнещи.
Хартията не била на студено и влажно място ми в помещението където си се печтало, т.е. на топло.
Ако нещатата които казах имат връзка едно с друго и има някакво що годе универсално решение на проблема, моля споделете. _________________ X |
|
Върнете се в началото |
|
 |
voyager
|
Пуснато на: Вто Яну 14, 2003 6:38 pm Заглавие: :) |
|
|
135 гр, че и хром да разтяга ми звучи странно. Все пак е възможно да разтегне но мнооооооооооого малко. Ти за какво разминаване говориш?
Разтягане съм виждал на фолио, което доведе до 3-4 мм неточност в една от най-бездарните печатници.
В коя печатница стана това да знаем :)
иначе това:
"Питах аз от какво разтяга аджеба и ми казаха, че зависело от температурата, вида мастило и времето на изчакване от цвят до цвят, разбира се и от хартията" си е вярно. Но пак казвам - много малко. Ако става въпрос за голямо разминаване, най-вероятно те стягат нещо или са много зле. И в двата случая просто ги сменяш. _________________ Rien ne vas pleux :] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Яну 14, 2003 6:41 pm Заглавие: |
|
|
Be s pechatar deto mi kazva che problema mu e raztiaganeto na hartiata i se iadosva i si trugva az vtori put ne govoria ! tva na men mi e universalno reshenie !
Taia hartia otkude e ?
Последната промяна е направена от ico на Вто Яну 14, 2003 6:44 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PerroBG

|
Пуснато на: Вто Яну 14, 2003 6:41 pm Заглавие: Re: Разтегане на хартията при печат |
|
|
poznai написа: | Мамка му... Не знам дали му е тук мястото, ама все си мисля че трябва някой тук да ги знае тия работи. Нося нещо за печат, пуснал го печатаря там на някъв едноцветен хайделберг да печата и при пробите се ядосал и си тръгнал. Кво било, хартията разтягала... Питах аз от какво разтяга аджеба и ми казаха, че зависело от температурата, вида мастило и времето на изчакване от цвят до цвят, разбира се и от хартията, ама какво трябва да се направи за да не разтяга, никой не казва. 135 гр. двустранен хром гланц, мастилата, бах ли им майката кви са, ама не били бързо-съхнещи. Хартията не била на студено и влажно място ми в помещението където си се печтало, т.е. на топло. Ако нещатата които казах имат връзка едно с друго и има някакво що годе универсално решение на проблема, моля споделете. |
Tova raztiagane ide ot niakolko nesta:
1. Losho kachestvo na hartiata.
2. Losho suhraniavane na hartiata. T.e. a/ Suhraniavane v srudeno pomestenie i pechatane na po-toplo. b/ Sustoto ama za vlajnost.
3.Kofti mashina /v smisul ne poddurjane i bez profilaktika/.
4. Neprefessionalnet/Murzeliv/Mahmurlia perchatar.
Koeto i ot tova da e ne si ti vinoven.
Reshenie - smeniai pechatnicata! :))) _________________ ... Ako ti e tumno - prenastroi si
Brightness, Contrast i Gamma ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Q2k

|
Пуснато на: Чет Яну 16, 2003 8:48 pm Заглавие: tegli im edna... |
|
|
i begaj, ama kazi koi sa, za da nehodia i az tam..makar 4e e malko veroiatno:))..a za mahmorluka..mi mai sa mnogo malko trezvite pe4atari:))xuxu.. no naistina sega ot studa e vuzmojno da se polu4i deformacia na xartiqta. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|