Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
koko1900
|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2004 4:21 pm Заглавие: Pitane za Quark |
|
|
Zdravejte!
Za parvi pat sam tuk. Foruma Vi e mnogo dobar. Malko vseki e vseznajko, no taka i triabva s glavata napred. Az sam nov v sferata na pre-press, poveche sam se boril s pechatnicite i imam vaprosche za Quark ako niakoi ima vreme neka otgovori:
1.Znachi edin file v koito ima ariel - open type samo, sled pravene na print file i destiller, polovinata tekst e O.K., a drugata polovina se skapva. Izlizat ne majmuni, a niakakvi chturotii.
2.Kak da napravie elektronen montaj na otdelni stranichki A4, za film 50x70. V smisal niama li niakakva avtomatika ili druga programa inache mi e iasno - da si napravia dokument 50x70 i da si gi redia na raka.
3.S kakva programa moga da si vidia lineaturata i tochkata na rastera /realno/ na monitora /niamam PS printer/ pri nisaka lineatura primerno 45lpi /za sito/.
Znam che sa mnogo vaprosite i niakoi chte kaje che mnogo mnogo pitam, no daje i konkretni linkove v neta po tezi vaprosi chte mi svarchat strahotna rabota.
P O Z D R A V I |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2004 4:28 pm Заглавие: |
|
|
1. За фонта да повече инфо
2. За монтажа - има импозер за куарк. Има програми които сглобяват от пс файл. Тоест пускаш всяка станица отделно и те после правят форма и печат . Най разпостранената е препс. Друг вариант е експот като епс на страниците и сглобване на форма в куарка
3. За програма не сещам. Има кракнати рипове в нета, работят без ескпнатор. S тях няма проблем на каква линеатура искаш да гледаш
3.1 пс принтера не вади точна линеатура. Това поради технологиите за фотореалистично качество, пестена на тонер и масово използване на gostscript вместо postscript _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
koko1900
|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2004 4:40 pm Заглавие: |
|
|
Thanks ValBo! Beche mnooooooogo barz i iasen. Interesuvame za sito pechat. Pechatam 8 spot cviata edin varhu drug na 55 lpi s eleptichna tochka. Iskam real preview zachtoto v marja 30-80% iskacha moare, znam che e ot sitoto i agala na filma, no si iskam preview-to za da vidia s druga forma na tochkata kak stoiat nechtata. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2004 4:43 pm Заглавие: |
|
|
kato mislish che e ot sitoto shto ne mradnesh aglite na cveta ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
koko1900
|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2004 4:49 pm Заглавие: |
|
|
Estestveno che vartim pet choveka i sito i film, no ne si e rabota izchezva v edin procent poiaviava se v drug. Probvahme sita razlichni s razlichno opavane, tursko, swiss... NICHTO. Ako se pechati CMYK niama problem, pokriva go no pri mnogo spot i dalag raster 15-90% zadaljitelno moare niakade. No vaprosami e za tochkata vse pak. Bihte li kazali niakoj hubav RIP bez printer? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
luzterin

|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2004 5:07 pm Заглавие: ripove |
|
|
http://www.rti-rips.com/
za crack versiq nemoga da ti pomogna:( _________________ Forget the self and you will fear nothing, in whatever level of awareness you find yourself to be. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
koko1900
|
Пуснато на: Пон Мар 15, 2004 5:15 pm Заглавие: |
|
|
Thanks! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mmiv

|
Пуснато на: Вто Мар 16, 2004 9:52 am Заглавие: |
|
|
pich i 8-te cvyata li sa s raster??? baya trudno shte ti e da gi namestish
otnosno shrifta... S razlichni kodovi tablici li si pisala, t.e. Roman, BG i t.n.
ako e taka se opasyavam che sega za sega nyamash osobeno dobro reshenie s Quark, no InDesign CE se spravya dosta dobre s MultiLanguage documenti...
za RIP-a az lichno imam edin koyto e na Harlequin Level 3, no preview-to nyama da ti pomogne osobeno....
poddurja dva rejima, v edinia lijdash 1:1 pixelite drugoto e namaleno i pri nego moje moare-to da izchezne zaradi namalenieto...
a otnosno montajite ima i extension za Acrobat da si redish PDF-i koeto bi ti pomognalo dosta... az lichno ne ti preporuchvam da se hvurlyash s glavata napred s PREPS... a i na povecheto mesta (kudeto exponirat) mogat da ti napravyat montaj ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Вто Мар 16, 2004 10:56 am Заглавие: |
|
|
mmiv написа: |
za RIP-a az lichno imam edin koyto e na Harlequin Level 3, no preview-to nyama da ti pomogne osobeno....
poddurja dva rejima, v edinia lijdash 1:1 pixelite drugoto e namaleno i pri nego moje moare-to da izchezne zaradi namalenieto...
|
e tochno tva mu varshi rabota mislia :) a i tam moje da gleda na razlichni lineaturi i da provba razlichni vidove rasteri.
>koko1900
Linka za toia Express rip luzterin go dade gore.
A probvali li ste na stohastichen? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
koko1900
|
Пуснато на: Вто Мар 16, 2004 3:54 pm Заглавие: |
|
|
Znachi s problema s moareto chte se spravim s leki kompramisi, pechatali sme takiva nechta i predi. Rastera e v 3 cviata samo no naj - interesnoto e che izliza samo v dalgi prelivki ot nachaloto na pech. pole do kraia. Ako prelivkata e malka /nezavisimo ot procenite/ n.p. A moareto e v chistia cviat, t.e. ne zavisi ot drugite. Stahostichen ne sme probvali, za sito i niska lineatura ne znam dli e podhodiach. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mmiv

|
Пуснато на: Сря Мар 17, 2004 11:25 am Заглавие: |
|
|
ico написа: |
e tochno tva mu varshi rabota mislia :) a i tam moje da gleda na razlichni lineaturi i da provba razlichni vidove rasteri.
|
http://humpty-dumpty.org/test.jpg
eto za tova govorya... i ne mislya che moje da mu pomogne da si razreshi problema s moare-to...
RIP-nato e na 1200 dpi / 45 lpi Elliptical dot
fileto e 1000 mm x 300 mm |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
mmiv

|
Пуснато на: Сря Мар 17, 2004 2:39 pm Заглавие: |
|
|
otgovora e DA
prosto selektirai separaciata na spot cveta kogato pravish ROAM.
no vse pak kato RIP-vash neshto za expo ne go pravish na 150 dpi:)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Сря Мар 17, 2004 3:52 pm Заглавие: |
|
|
mmiv написа: | otgovora e DA
prosto selektirai separaciata na spot cveta kogato pravish ROAM.
no vse pak kato RIP-vash neshto za expo ne go pravish na 150 dpi:)) |
Chuval sam az kak se puska i spot color na toia RIP :))))))))))))
Ideiata mi e da se imitira reshetkata na sitoto sus spot cviat za da se vidi dali izliza moare zaradi uglite na cvetovete.
A shto da ne go rip-na na 150 dpi ? Men mi triabva preview da go vida na ekran :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
koko1900
|
Пуснато на: Вто Мар 23, 2004 1:51 pm Заглавие: |
|
|
Blagodaria za otgovorite i pomochta iziasniha mi se problemite.
Pozdravi!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|