Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
vALE
|
Пуснато на: Сря Мар 17, 2004 10:18 pm Заглавие: Технически плакат |
|
|
Здравейте,
Наскоро трябваше да разработя серия от технически ориентирани плакати за CeBIT. Ето единия от плакатите. Бих искал да чуя мнения дали долу горе се е получило нещо приемливо.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
::лого::тип::

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2004 3:27 am Заглавие: |
|
|
Бах... тоя странен формат... Иначе логото .........ми... стаа... иконките... стаат..
липсва ми нещо мощно дет да напраи дзвънннннн.... да се изтреска... много е равно и БЕЗАКЦЕНТНО... успеххххххххххххх.... _________________ В интернете много психов, каждый пятый - это псих.
Говори со мною тихо, может я один из них... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
::лого::тип::

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2004 3:30 am Заглавие: |
|
|
Например едно ОРАНЖЕВО около кръговете вляво...... _________________ В интернете много психов, каждый пятый - это псих.
Говори со мною тихо, может я один из них... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vALE
|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2004 5:56 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | липсва ми нещо мощно дет да напраи дзвънннннн |
В този тип плакат, (пък и другите от таз серия) според както шефа ги искаше, трябваше да бъдат по-описателни, в смисъл да казват много неща. При такива условия е трудно да се акцентира точно на нещо. За целите на акцент тука съм използвал сините кръгчета. Според мен при по-презентативни плакати, където информацията е малко, но се изсква силно внушение, тогава мойе да се наблегне на ниакакъв силен елемент или виц или нещо такова.
Цитат: | Например едно ОРАНЖЕВО около кръговете вляво |
Това за оранжевото по-скоро да го разбирам като някакъв "цветови балансьор" на композицията ли (понеже сега долу в дясно е оранйевата част)? Целта ми е била композицията да не е твърде шарана цветово, с цел да се наблегне на основните елементи - сините кръгчета, като за целта са използввани спомагателните концентрични кръгове. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
soaron

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2004 9:30 am Заглавие: |
|
|
па - добре се е получил плаката.
дай и другите ;-) _________________ evolution & movement |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2004 12:17 pm Заглавие: |
|
|
moje bi samo po-drebnite nadpisi v sinio trebe da sa s drug font, che taka meshto ne mnogo chetlivo mi se vijda. _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2004 3:48 pm Заглавие: |
|
|
виж как ти са подравнени оранжевите булети! в сравнение с горния текст. логото в ляво ми се губи на тоя сив градиент но пък на печат може да стои добре. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
AngeloFF

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2004 5:29 pm Заглавие: |
|
|
Mislq che mojeshe da slojish buleti i na siniat text. I textovete koito sa do sinite kragove malko sa mi razhvarlqni /neshto me drazni ot kam podredba/.Nqmashe li da e stane po cool ako bqxa podredeni kato texta s buletite toest da se opisva o kraga? Inache e got.! _________________ Angeloff.net |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vALE
|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2004 10:37 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за коментарите.
Цитат: | meshto ne mnogo chetlivo mi se vijda |
На картинката се сбиха нещата, но на печатната версия се виждат по-добре. Размера на плаката е 120 х 120 см.
Цитат: | виж как ти са подравнени оранжевите булети |
Подредбата на текст по крива с равномерно отстояние между редовете + булети (равномерно разпределени по водещата крива), прави нещата да са геометрически невъзможни за подравненяване на булети и текст по базовата линия на текста.
По отношение на логото, акцента се търси върху думата VoIP + COMPLETE TELEPHONY SOLUTION. Логото е второстепенно.
Решението да няма булети за синия текст е да не се утежняват нещата излишно. Този текст е с главни букви, в който случай не се използват булети (поне така съм забелязъл). Освен това с това решение се гони визуална градация за важността на поднесената информация.
Поздрави |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Чет Мар 18, 2004 11:25 pm Заглавие: |
|
|
aaa, moje, ama na jpg-to e omazano... ta zatui:) _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|