Nixon

|
Пуснато на: Пет Яну 17, 2003 3:00 pm Заглавие: Още и още... |
|
|
morgoth написа: | Е това отрича академичното обучение/образование изобщо ;)
А то си има много положителни страни, не се ограничава само със "За да направиш това, кликни тук", което ти дава самоубочението. Средата, състезанието, режимът, схемата и т.н. са доста важни и недооценявани неща в България, ама така сме научени защото така са ни научили, когато нещо не е направено добре - как да го харесаш :) |
Е за тва говоря... работата в ЕКИП. Съгласен съм с Morgoth, че в университета и по принцип академичното обучение дава неща, които никое самообучение не може да даде.
Много ми се иска да вярвам, че в големите български фирми работата в екип върви добре и шефовете знаят как да я разпределят, но на колкото места съм бил и гледал, това просто не е така. Има наистина много добри професионалисти, но за да ръководиш екип оптимално трябват и много добри организационно/мениджърски умения и опит, които за съжаление в БГ липсват и не знам дали скоро ще се появят. От време на време идват някакви кадри отвън, които се опитват да задвижат нещо, но ние българите сме особена порода и трудно се поддаваме на контрол. Мисля, че просто трябва да мине време...
Колкото за големите екипи, за които говоря, моля ви някой да погледне страницата на Mainframe http://www.mainframe.ca
и да види за какви продукции става въпрос.
Колкото до умирането на класическата анимация... ха ха! Много ми е интересно кога компютрите ще могат в някакви разумни времеви интервали да изчисляват реални и преувеличени физики на предмети - вода, дрехи, герои и т.н. Тъй или иначе, ще трябва да има keyframe анимация. Не знам дали някой е чел за анимирането на Yoda от Епизод 2, че са го правили изцяло keyframe, за да запазят изражението на героя от първоначалните епизоди. Много ми е интересно, как и кога ще можеш да зададеш на компютър команди като "пиян и меланхоличен герой", да се клатушка и да се блъска по стълбовете? Законите на класическата анимация ще си ги има, докато въобще има анимация. С компютър все още не могат да се направят много, много деформации, които на ръка стават за минути. Компютъра само ше може да помага и да дава нови средства, като например новия 18" Cintiq, казват че е много удобен за анимация и може да спести наистина много време. Това ще е най-голямото нововъведение, ако може да бъде осъществено. Все още е ясно, че е прекалено скъпо, но от друга страна таблата и работните места на големите аниматори никак не са евтини... Кой знай един ден на какво ще бъдем свидетели.
Но, пак се оляхме. _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|