Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Logitech

|
Пуснато на: Пет Апр 02, 2004 2:54 pm Заглавие: Как се прави следното на CorelDraw? |
|
|
Става въпрос за конвертиране или преобразуване на векторно изображение от RGB или CMYK към Grayscale. На няколко пъти ми се налага да правя черно-бели рекламни карета и някои от цветовете когато се отпечатва черно-бяло се сливат с Background-a. И за целта ми трябва нещо като Preview, за да знам кои цветове ще се слеят. Аз измислих един начин ама той е много каруцарски - слагам един Lens ефект дето маха Separation-a и се получава но все пак ме интересува има ли друг начин. А и още от RGB към CMYK също за векторни формати. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
::лого::тип::

|
Пуснато на: Пет Апр 02, 2004 3:04 pm Заглавие: Re: Как се прави следното на CorelDraw? |
|
|
Logitech написа: | На няколко пъти ми се налага да правя черно-бели рекламни карета и някои от цветовете когато се отпечатва черно-бяло се сливат с Background-a |
Ти принтер не потребляваш ли? Или поне Print Preview... _________________ В интернете много психов, каждый пятый - это псих.
Говори со мною тихо, может я один из них... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dreamer

|
Пуснато на: Пет Апр 02, 2004 5:04 pm Заглавие: |
|
|
Bitmap/Convert to bitmap/Color: Grayscale (8-bit)
stava gadno, no vse pak iska6 samo preview _________________ .
Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ИлиянШмилев
|
Пуснато на: Пет Апр 02, 2004 7:43 pm Заглавие: |
|
|
Понарегни се малко, виж HELPa. Пощракай тук там.
File/Print Preview/View/Preview Color/Grayscale |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Logitech

|
Пуснато на: Съб Апр 03, 2004 1:55 pm Заглавие: |
|
|
Питам ви може ли цветовете на едно векторно изображение да се конвертират, било то в Grayscale или CMYK и то да си остане векторно.
Примерно ако съм направил някакъв файл с RGB цветове и трябва да ги преобразувам в CMYK или Crayscale може ли да стане автоматично а не да сменям всеки цвят поотделно.
Това с принт превюто или потреблението на принтер няма никаква връзка с темата. Знам как да си направя Grayscale-превю - слагам Lens ефект Tined Grayscale и готово. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Съб Апр 03, 2004 4:14 pm Заглавие: |
|
|
експортирай като .eps и можеш за избираш като RGB или CMYK
после отваряш пак и си готов :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Съб Апр 03, 2004 4:32 pm Заглавие: |
|
|
sebastianz55 написа: | експортирай като .eps и можеш за избираш като RGB или CMYK
после отваряш пак и си готов :) |
tova e variant. no principno v Corel imash Edite/Replace object/Replace colour model or pallette - i ot tam. Nosilno ti preporu4vam da si nastroivash na ruka cvetovete za greiscale _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Съб Апр 03, 2004 5:53 pm Заглавие: |
|
|
Logitech написа: | Питам ви може ли цветовете на едно векторно изображение да се конвертират, било то в Grayscale или CMYK и то да си остане векторно.
Примерно ако съм направил някакъв файл с RGB цветове и трябва да ги преобразувам в CMYK или Crayscale може ли да стане автоматично а не да сменям всеки цвят поотделно.
Това с принт превюто или потреблението на принтер няма никаква връзка с темата. Знам как да си направя Grayscale-превю - слагам Lens ефект Tined Grayscale и готово. |
TC ne mozi
zatova horata sa izmislili Adobe Illustrator
ako iskash save na ver 9.0 sorelskia file open v Illustrator 10 convert na kot iskash ili replace - zastoto go pravi korektno i kato istinsko za razlica ot CURelDraw i posle save na AI - 6.0 ili 7.0 - i si gotov |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Съб Апр 03, 2004 6:05 pm Заглавие: |
|
|
tumbi написа: |
TC ne mozi
ako iskash save na ver 9.0 sorelskia file open v Illustrator 10 convert na kot iskash ili replace - zastoto go pravi korektno i kato istinsko za razlica ot CURelDraw i posle save na AI - 6.0 ili 7.0 - i si gotov |
......... iiii siiiii eeeeeeeeee ......... ebalo maikata. are da ne zapo4vame AI vs Corel 4e aman _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Съб Апр 03, 2004 8:46 pm Заглавие: |
|
|
Morty написа: | tumbi написа: |
TC ne mozi
......... iiii siiiii eeeeeeeeee ......... ebalo maikata. are da ne zapo4vame AI vs Corel 4e aman |
neee Morty nikva voina ne pochvam
kazvam mu na picha kak stava nai lesno i bezbolezneno ;o) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Logitech

|
Пуснато на: Съб Апр 03, 2004 10:47 pm Заглавие: |
|
|
ОК разбрах най-лесния начин излиза че е "ръчния" хаха
Благодарско
P.S. Като го експортна на EPS се CMYK-ват само битмапите мисля. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Съб Апр 03, 2004 11:41 pm Заглавие: |
|
|
Logitech написа: | P.S. Като го експортна на EPS се CMYK-ват само битмапите мисля. |
abe pi4, porazgledai opciite, pro4eti, probvai ... _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Нед Апр 04, 2004 6:10 pm Заглавие: |
|
|
use Illustrator! _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Пон Апр 05, 2004 11:38 am Заглавие: |
|
|
opredeleno mislia che nai lesnia nachin sled kato si veche v corel e s Edit->Find and Replace-> Replace object. vednuj za fill i posle pak za outline (convertva curent color space kam kakvoto si pojelaesh drugo) i sichko si ostava vector.
Export kato eps i obratno :)))) sigurno moe i da stane samo deto kvoto i da se poluchi kato rezultat se precakva kachestvoto na obekti ot sortana text i t.n. ( do versia 11 mislia)
"Use illustrator" ok ok :)))) cmyk rgb sichko moje :)))) samo ako moe nekoi me svetne kak stava converta v grayscale ? shtoto az moga v AI samo obekt po obekt na ruka ( de e avtomatikata ? :)) tumbi vika che za tva sa izmislili illustratora ;). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пон Апр 05, 2004 11:45 am Заглавие: |
|
|
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Пон Апр 05, 2004 12:05 pm Заглавие: |
|
|
lele kolko sum tuuuuuuup :(
a "Color Note: Gradient and patterns will not be converted." kak da sa preboria ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
inNO

|
Пуснато на: Пон Апр 05, 2004 12:08 pm Заглавие: |
|
|
Абе хора що го мъчите човека с Illustrator i EPS тои ленсове слага и сам не си представя колко тоно се мъчи сам себе си... Дай като е ръгнал в Illustrator и Riders да си слойи за импортнатото обект...
ИСТИНАТА СПОРЕД МЕНЕ Е Edit/Find and Replace/Replace objects/Replace color model or palette .... Действа безотказно поне доколкото е възможно тва при корел иначе и аз съм за иллустратор ма доколкото разборах пича едва ли не го иска само за PREVIEW.
Айде дерзай... _________________ HANGAR 18. Area 51 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Пон Апр 05, 2004 12:23 pm Заглавие: |
|
|
tumbi aide ne se otkazvai tochno sega ! ;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пон Апр 05, 2004 12:32 pm Заглавие: |
|
|
ico написа: | "Color Note: Gradient and patterns will not be converted." kak da sa preboria ? |
еее ти пък искаш всичко на аутомат да е - ко беше така щехме да копаме канали с търнокоп - и да посвиркваме на момите - Миче ко прай пут....ту апи ли гащити :Р |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ico
|
Пуснато на: Пон Апр 05, 2004 12:44 pm Заглавие: |
|
|
mi avtomat ia inache trebva da mesta mishkata puk tia deji dea ... :\ ... ponedelnik ... gravitacia ... tejko.
mersi tumbi tva iskah da chuia :)))
leka rabota na vsichki. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|