Предишната тема :: Следващата тема |
Има ли света нужда от Ренесанс? |
Да |
|
80% |
[ 21 ] |
Не |
|
11% |
[ 3 ] |
Не знам |
|
7% |
[ 2 ] |
|
Общо гласове : 26 |
|
Автор |
Съобщение |
borkataboy

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 1:57 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря за подкрепата, Drone;-)
Да, наистина, чета Хънтингнън! Напоследък прочетох и една книга- "В какво вярва този, който не вярва?" Тя представлява епистоларна кореспонденция между Умберто Еко и един известен италиански кардинал и теолог. Препоръчвам ви я!
Между различните теми, които се обсъждат там е и една много интересна - какви са последните морални устои и принципи за невярвящия в Бог човек? Кардиналът споделяше мнението (и аз донякъде съм съгласен с него!), че често невярващият в никакъв свръхиндивидуален принцип няма задръжки в екстремни ситуации! Мисля, че темата е актуална и с оглед на Великденските празници. _________________ no name,
no slogan |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R1dler
|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 1:59 pm Заглавие: |
|
|
Svetoslav написа: | to seti se za tova kakvo upravlqva sveta v momenta : parite , lichnite interesi, korumpirani politici,bolno ambicirani ucheni koito dori ne si davat smetka do kakvo mogat da dovedat otkritiqta im. vsyshtost probvema e che vseki gleda interesa si.
|
е сега ако споделиш в коя част от историята се е управлявал от нещо друго:)) _________________ The more you take, the more you need. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:03 pm Заглавие: |
|
|
mene ako me pitash ot nov krastoneosen pohod se mujdae sveta. _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:04 pm Заглавие: |
|
|
проблемът е не в това, че ми е мъчно за миналото и че го смятам за по-добро - проблемът е, че не виждам сега да е по-добре и че хората (като цяло) не са тръгнали към по-добро, а това (отново ще кажа) мен лично не ме спира...
имам чувството, че ако продължаваме така - скоро може и да стигнеме до едно мнение по въпроса - важно е да има хора (макар и малко), които да контрастират, (като светеща коледна елха в сметище;))) но проблемът е още колко ще издържи дръвчето на такова място...?)
а проблемът в пластмасовите бутилки е в това, че са само малките представители на големите замърсявания (нищо, че темата не е еко;)) и че ако ти осъзнаваш, че мястото им не е на мястото на някое растение, а в кошчета за боклук, то не ти пречи да го покажеш и на другите и да ги провокираш (само да поясня, че не е задължително да става въпрос за бира или пластмаса - има много други... проблеми;)
май се опитвам да кажа;), че сме част от цялото и не можеме да се дистанцираме от него - трябва да сме съпричастни! всеки по начина по който може...
но определено не става въпрос за носталгия по миналото (не го помня;) пък и какво щях да правя без компютър?!? ужас!) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:05 pm Заглавие: |
|
|
ahhh kakwa interesna tema...
Drone.
Sweta se diwji kum pulnata i wse po pulna pobeda na Zatupqwaneto i Absoliutniq Kretenizum (ZAK).
Kakuw renesans wijda6? Mojebi az ne gledam kudeto trqbwa... za6toto kudeto i da pogledna wijdm ZAK.
Omazwane otwsqkude.
Nikakwa nadejda. _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
borkataboy

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:14 pm Заглавие: |
|
|
LoveHate, не съм съгласен много с теб! Не ми харесват много тия идеи за революции, кръстоносни походи и джихади... _________________ no name,
no slogan |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Juana

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:14 pm Заглавие: |
|
|
ConcreteDonkey написа: |
Omazwane otwsqkude.
Nikakwa nadejda. |
Apokalipsis sega!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:15 pm Заглавие: |
|
|
Wicky,
Otnowo shte kazha, wsyaka epoha si ima swoite problemi, no towa ne e prichina chowek da se otkazwa ili prosto tuy kato tezi problemi sa nowi (a startite do nemalka stepen razhresheni) Humanity ne wurwi napred ami drapa nazad. Koledna elha na smetsishteto -- OK, az nyamam problem. Predpochitam da sum edna nishtozhna swetlinka na Kolednata Elhichka a ne w nishtozhna chast ot bokluka.
Concrete, dai malko po-concretni primeri za ZAK, shtoto kato slozha neshtata w perspectiwa naistina ne wizhdam za kakwo goworish.
LH, leleeeeee, samo ako znaesh kakwi keleshi sa bili ogromnata chast ot Crusaderite :))))) _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:16 pm Заглавие: |
|
|
хи-хи!
ЗАК(С) може и да е на власт, но ако вярваме в Звездния принц и имаме един Бенджи под ръка - може и да го победим!
а за да вървим на пред трябва да поглеждаме и назад от време на време, за да не минем отново по същите грешни пътища по които вече е минавано... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:19 pm Заглавие: :-) |
|
|
LoveHate написа: | mene ako me pitash ot nov krastoneosen pohod se mujdae sveta. |
М... точно това става...
А след това - естествено си идва Ренесансът!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:23 pm Заглавие: |
|
|
mi ... ogledai se... ti si w UK nali?
1 Blear
2 Bush
3 Na6te (wsi4kite)
4 Rogatiq 4ieto ime pri nikakwi obstoqtlstwa ne se spomenawa
( setaG lliB ) i negowiq prokulnat produkt ... pfu
5 Wijte temata w 3d sekciqta (gfyu&%&^$^%$)
....
ohh ama nali bqh obe6tal da ne se oplakwam?
triite triite meee (Az , kum moderatorite ) (Ariqta na Magareto) _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:23 pm Заглавие: |
|
|
светът май има нужда повече от едни матриархален строй вместо от тоя ренесанс:) или поне някаой да осинови Буш;) че е пропуснал закуската... много напред в бъдещето гледате:) _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:29 pm Заглавие: |
|
|
elementaristichnoto e da se podhojda kam frazata "karastonosen pohod" kato kam sabitie osashtestveno ot grupa vaorajeni tipove v iztochna posoka... mislene mu e maikata:)
ia marsh vsichki da chetat Eko... _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:29 pm Заглавие: OffT! |
|
|
ConcreteDonkey написа: | ... 4ieto ime pri nikakwi obstoqtlstwa ne se spomenawa |
Знаех си, че M...ът е виновен!
:-))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:33 pm Заглавие: Мдам! |
|
|
Явно 10 минути са твърде кратко време за добър отговор!
:-))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Svetoslav
|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:33 pm Заглавие: |
|
|
mnogo si prav R1dler i tova me navejda na oshte po-pesimistichni misli . abe dano ima oshte nadejda che taka kato gledam maj ni e spukana rabotata. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:35 pm Заглавие: |
|
|
Concrete,
Namekwash li, che Blair i Bush sa po-loshi ot Pol Pot, Stalin, Hitler, Keiser Bill, "Butcher" Haig, Spanish Inquisiton, Chenghis Khan?
Twa za "produkta" e prosto neseriozno.
LH :))))))))) Znam kakwo imahs predwid, zatwa sum slozhil usmiwkite :)))) Ami wizh taya tema -- w neya si ima edin yasno ochertan Crusaderski element :)))) _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
R1dler
|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:38 pm Заглавие: |
|
|
The optimist builds himself safe inside a cell
and paints the inside walls sky-blue
and blocks up the door
and says he's in heaven.
ХЕ:)
кво ли правят песимистите:) _________________ The more you take, the more you need. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:43 pm Заглавие: |
|
|
mi wij drone , izrejda6 mi tuka o4ewidni zlodei... no zabeleji ZAK - t.e. iskam da kaja 4e Bush i Blear OPREDELENO sa MNOGO po-tupi ot tezi koito izredi.
A towa za pfu pfu Produkta 6to da e neseriozno?
Nima ti hareswa da raboti6 s OS koqto se prawi na po-umna ot tebe?
Ima ne6to totalno sburkano w winowete ot '95 nasam.
Te sa pisani s misulta 4e razbira6 li potrebitelq e kreten i izob6to trqbwa da mu se durji ru4i4kata dokato rpesi4a ulicata... t.e. OS prawi ne6ta koito nito si i kazul da prawi nito si i pozwolil... samo za da te "ULESNI".
Ehh DOS ehh DOS...
P.S. Triiee triite me molq.... (Ariq 4ast II) _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:46 pm Заглавие: |
|
|
da ti imam problemite na tebe.... OS, MOZ i prochie..... _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|