Graphilla.com :: Преглед на тема - Има ли света нужда от нов Ренесанс?

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Има ли света нужда от нов Ренесанс?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  

Има ли света нужда от Ренесанс?
Да
80%
 80%  [ 21 ]
Не
11%
 11%  [ 3 ]
Не знам
7%
 7%  [ 2 ]
Общо гласове : 26

Автор Съобщение
ConcreteDonkey

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2004 2:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

az s tezi problemi se razseiwam samo...
Te sa to4no 0,01% ot mrunkaneto... ama nali sum dal obet za mul4anie po nqkoi wuprosi :)...
borkataboy

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2004 3:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе, хайде да сте живи и здрави и весело изкарване на Великден!:-)))
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
n1x0n

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2004 5:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

След като виждам резултатите от предишния ренесанс, айде моля без нов че не ми се мисли до какво ще ни докара.
Ние да сме добре, това е важното!
Весел Великден!
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2004 7:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bre bre bre...mnogo pishete bre.
Sa az da kaja...
mi za gadostite...be loshoto e che cennostnata sistema na po-golqmata chast ot horata malko ili mnogo e obyrkana(no koj e kazal koq e obyrkana i koq ne - nikoj, no vse pak...). Da vzemem za primer dneshnata mladej, to ne che i az ne se vpisvam v neq de...taka de v po-gornite sloeve sym:), no molq vi se. Pytuvam si v sybota v avtobus 72(po posoka stadiona) i na NDK se kachva edna ogromna agitka ot puberi(vyzrast m/u 12 i 16, 17, ama i za tova ne sym siguren shtoto, gledam momicheta, deca , na po 10, 11 godini da izglejdat kato 18, 19 godishni kaki. i tova ne e majtap)..ta kachvat se te...i kakto si beshe sravnitelno spokoen avtobusa...izvednyj se prevryshta v nqkakvo mqsto kydeto se vika, psuva, smyrka i t.n. prosto nqmam dumi. Blyskat horata be vsichko...edvam sym si sleznal na spirkata prosto... Ta tova e edin primer samo, no ima i oshte i sym siguren che i drugite sa se sblyskvali s tqh. I ne samo v BG e taka. V amerika primerno kato ste gi vijdali se stiga go vsqkakvi bezumni situacii i t.n. Ta ideqta e che prosto mladoto pokolenie(to i az sym ot nego taka da se kaje, no oshte po-mladoto) neshto im kuca misleneto.(estestveno ima izklucheniq). A i ima edna mnogo interesna teoriq - ta spored neq svetyt vyrvi kym obezgramotqvane i samo otbrani hora , gramotni, shte opravlqvat sveta i bla-bla-bla....no realno poglednato ima neshto vqrno v tova... a oshte po-loshoto e che tezi koito opravlqvat i te ne sa ot naj-gramotnite, daje hich...
A kolkoto do izkustvoto, videoto i t.n. - kato che li prekaleno komersialni sa stanali neshtata...(moje i da gresha, no ostavam s tova vpechatlenie), (a pyk da ne govorq za MTV...ujas) malko sa tezi koito pravqt neshto samo zaradi art-a. Tova estestveno e nevyzmojno da se promeni, prosto sveta se dviji ot parite, a te trqbva da se izkarvat, no vypreki tova, mislq che na horata ima trqbva, ako shtete, malko svobodno vreme(prosto primer) v koeto da se otdadat na prirodata li, na fotografiq, na bqgane, vyobshte na neshto, koeto im e priqtno i s koeto malko ili mnogo da postignat harmoniq sys sebe si, nali po vremeto na renesansa horata sa se obyrnali kym choveshtoto, interesa kym choveka, humanizma, vyobshte tyrsene na harmoniq s prirodata i t.n.:). Abe moje da se pishe oshte,no shte spra tuk...che znam che si e tegavo da se chete tolkova mnogo...

I HAJDE VESELi PRAZNICI NA VSICHKI!
VESEL VELIKDEN!
Juana

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2004 7:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Coldblooded написа:

a oshte po-loshoto e che tezi koito opravlqvat i te ne sa ot naj-gramotnite, daje hich...

Извинявай, ама и ти не си от най-грамотните. Как успя само в това изречение да събереш 4 грешки?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2004 8:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Juana написа:
Coldblooded написа:

a oshte po-loshoto e che tezi koito opravlqvat i te ne sa ot naj-gramotnite, daje hich...

Извинявай, ама и ти не си от най-грамотните. Как успя само в това изречение да събереш 4 грешки?

aide da ne izdrebnqwame , az kato ple6tq da znae6 kolko gre6ni nacwukwam...

no... cold ima ne6to kato istina w dumite ti...
NO wij predi wreme az kato po4itatel na konpirativnite teorii seriozno se zamislqh dali nqma Swetowna Konspiraciq za Zatupqwane (SKZ) ...

sega... ehh sega si mislq 4e procesa nqma nujda ot edinen centur za kooridnirane - toi prosto se podhranwa ot sam ... kolkoto powe4e hora gledat sapunki -> tolkowa powe4e sapunki se proizwejdat -> tolkowa powe4e hora gledat sapunki... kruga se zatwarq. Towa samo kato primer...

razbirate mi misulta nali?

Dobre drug primer... Microsoft proizwejda Windows XX za da ulesni userite... rezultata e wse po-ulesneni useri -> wse po-tupi useri -> sledwa6tata wersiq na Win e o6te po-lesna i otnowo kruga se zatwarq.

mai mi e wreme da mlukwam a?:)) 6toto zaciklih ....
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2004 8:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ahhh gre64ici gre64ici... :))

zna4i purwo ne "gre6ni" a "gre6ki"
wtoro ne "konpirativnite " a "konspirativni"
treto ne "toi prosto se podhranwa ot sam " a "toi prosto se podhranwa sam "

:)) pardon
Juana

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2004 8:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Concrete Donkey, издребняване? Да беше 1 грешка от недовиждане, да кажеш, че издребнявам... Но след като обвинява в неграмотност когото и да било, би следвало да внимава какво пише.

Тръгнали хората да ми говорят за масово затъпяване и Ренесанси и да се покажат колко са ЕнтелЕгентни, а не могат да скалъпят правилно две изречения.
Върнете се в началото
Imperial

Местожителство: Соединенные Штаты Америки

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2004 8:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Drone, ако трябва да говоря като (ентусиаст) историк, ще кажа, че не съм достатъчно добре запознат с материята, за да давам обосновано мнение.

почнах да пиша по-дълго мнение, обаче размислих - ще си прекарам по-стойностно времето ако взема да чета нещо. В момента чета The Arms of Krupp на William Manchester - ако не си я чел, страшно препоръчвам. На средата съм и като стига до нацистка германия малко се позатлачва разказа, но иначе е прекрасно написана.

в контекста на темата, един цитат: "In the Great War perished the most idealistic youth the world has ever known"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2004 8:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mir mir :)))

i bez towa dnes floodq kato za swetowno :))

molq ne strelqi :) ...
kato goworq za zatupqwane towa ne zna4i 4e se razgrani4awam ot tendenciqta :)) az sum wutre s dwata kraka :).
NOX

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2004 9:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

eeeh, concrete...vinagi ni e po-lesno da mislim, 4e ima ena tymna staq v koqto razni masoni/tamplieri/evrei/monotisti dyrpat koncite , i 4e te sa vinowni za haosa kato cqlo i za vsqka malka gadoriika koqto ni se slu4va pootdelno...
Niko ne iska da prieme fkata, 4e 4ove e sebi4na malka gadinka, koqto misli sam za svoeto sobstveno dobruvane (glavno materialno) , i ako se poqvi nqkoi razli4en - to toj biva razpnat, obesen, zakolen ili predaden...i 4e vseki sam si e vinoven za deredjeto..

Btw mnogo interesen fakt...ot edna strana - "bylgarite sme nai-umna, talantliva krasiva podskokliva naciq.." ot druga - 90% ot horata slu6ta 4alga, idealite im v jivota sa kola, tIlIfon i debela kaka da drusa gyz...

Nqkak si cqlata taq tema s renesansa 6te izbie kym toq paradoks mai...
ConcreteDonkey

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2004 9:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ee NOX stiga be , moq post e to4no za towa 4e w slu4aq nqma konspiraciq :)) i wuob6te ne goworq samo za BG ...

ohh ama mnogo ple6tq mai a ;( na horata im pisna da 4etat.
bile

Местожителство: dead city

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2004 9:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Струва ми се че в момента сме в епохата "Консумация"... до Възраждането има бая време, ако се вярва на теорията за повтарящите се цикли на еволюция... ама това много абстрактно. В момента /мое мнение/ всеки е консуматор... а за да консумираш не е нужно много много мислене, креативност и иновативност. Една работичка да блъскаш кинти и другото е "Ха сега какви ботушки да си купя... Пешо има по-готин телефон... Що нямам мерцедес..." ам, ам, ам... То тва да си материален гъзар май си е нещо като модна тенденция =) както чалгата, простотията, кича и прочие шитс =) ... Така че Възраждане - малко трудно /в смисъла в който аз го разбирам/. Щото на думи е яко, ама кой ще предпочете да е суперинтелигентен, духовно извисен и прочие, пред това да седи във ферарито с манекенката и голямата пачка =) Защото няма достатъчно ресурси и време човек да е едновременно и гъзар и интелигент... или по-скоро в сегашно време е малко невъзможно. Не че няма единици, които са го постигнали, ама "Изключението потвърждава правилото"... Аз специално съм "за" Възраждането... в целия му емоционален, духовен и творчески смисъл
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2004 9:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

има
Върнете се в началото
Zing

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2004 9:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

abe deca,

spirate da gledate HOLLYBALVOCHIwooOOUDSKI filmi

spirate da geldate televeizia

i ste gotovi s RENESANSA

nema koi drug da vi go napravi ;)
Върнете се в началото
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пет Апр 09, 2004 10:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

@Juana: Hubavo priemi che sym typ i se radvaj che ne rykovodq kakvoto i da e bilo. greshkite si gi vidqh sled post-a, ot byrzane sa, a i ne smqtam che ima nujda da puskam vtori post s:
1. edi shto si - da se chete: edi kvo si - po greshka na redaktora....

Are sys zdrave i veseli praznici!!!
wicky

МнениеПуснато на: Съб Апр 10, 2004 12:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bile: За какви интелигентни хора-гъзари;) говориш? Първо - интелигент ми звучи, като някакъв чичко с очила, който е много начетен, но е в сериозна конфронтация с истинския живот, който не е по учебник... На такива хора не им е много трудно да са и богати гъзари, но голямото богатство е по-скоро отрицателно качество;) особено, ако е самоцелно... Целта на хората, за които аз говорех не е богатството и гъзарията, а точно обратно - въпросната ценностна система, а тя не се балансира по курса на долара;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
LunatiK

МнениеПуснато на: Съб Апр 10, 2004 2:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

wicky, правилно е това за "голямото богатство". Да си призная това за мен е цел номер 1 (дали ще я постигана е друг въпрос). Кофти е това да те води в живота, но това решение съм взел и смятам да го гоня до дупка, пък каквото ще да става с покварената ми душа.
Juana

МнениеПуснато на: Съб Апр 10, 2004 10:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

coldblooded - ex, chovek da ne kaje neshto, pak srydni, pak obidi ;)
stavashe vypros edinstveno za tova, kato obviniavash niakoi v negramotnost, gledai ti da si izriaden. kakto az ti pisah na kirilica specialno po povoda ;)

bez loshi chuvstva :)
priaten praznik!
Върнете се в началото
Coldblooded

МнениеПуснато на: Нед Апр 11, 2004 12:12 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Juana i na teb chestit praznik. Ako sym te obidil, izvinqvaj - v interes na istinata imash pravo, no prosto poslednite dni mi sa mi se sybrali sigurno max 5, 6 chasa spane zaradi edno filmche...ta ponqkoga sym adski otveqn, razdraznitelen i kvoto oshte se setish..... -- nikakvi loshi chuvstva:))))

Hajde Hristos voskrese!:))))))
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети