Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
n1x0n

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 1:08 pm Заглавие: |
|
|
koceto написа: | Само дето няма как да мине защото постването в обществен форум не е доказателство за авторство. |
Чувал ли си за юридическата постановка "първенство по място/време"?! Когато няма друго - много добре минава даже! Който има "за какво да се хване" - печели!
p.s. Ако ти си "оплиташ кошницата" както съветваш човека - няма защо да те е страх от "враждебни поствания в непосещавани форуми", нали?! _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 1:40 pm Заглавие: |
|
|
Убеден съм че човек може да запази добрият тон дори когато критикува някой |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 1:45 pm Заглавие: |
|
|
az pak sam ubeden, shtoto se seshtam za kav design satva duma, che tva tuka sa napalno izlishni kb :) _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 1:47 pm Заглавие: |
|
|
Лошо няма. Получи се доста посещавана тема :)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nrg333

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 2:58 pm Заглавие: |
|
|
neznam dali si struva dandaniqta po sadilishtata, no si mislq che e dobre da napravim tema v koqto vseki da nazovava imenata na takiva "kradci", klienti koito ne plashtat i drugi mizernici, za da e qsno ako utre tozi doide pri men primerno, kakvo otnoshenie shte poluchi. Nqma smisal da se parim vsichki ot podobni klienti.
Kvo shte kajete za takava tema... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 3:15 pm Заглавие: |
|
|
mda LH me e izprevaril... ma, dai da go vidim toz tolkova wordfinest web design, deto she go kradat, che stanala edna goliama tema tuka ....!!!!!!!!
i ae decata na piasuka ili s glancovite blokcheta... i vremeto se opravi... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Snaker Toxic Snake
|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 4:25 pm Заглавие: |
|
|
ironhacker ... са го изчакваш да ти го открадне и после ти му го крадеш барабар с панела на касетофона и централното !!! ... така ще си отмъстиш и спечелиш едновременно !!! м ? ... яко а ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ironhacker

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 9:12 pm Заглавие: |
|
|
Яко, ама не толкова, защото тоя е некъв абсолютен инвалид. :) http://www.spellhost.net - Вижте как е прецакал темплейт. Представям си какво ще му се случи на моя след неговата "обработка". Както и да е ще го пусна за да ми го оплюете :) да се настървя да направя нещо още по-добро. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Вто Апр 13, 2004 9:25 pm Заглавие: |
|
|
Сега ще ти кажа какво е готин сайт.
Представи си че търсиш нещо за download (нема значение какво)
Докопваш се до сайта, откъдето може да го дръпнеш, а той представлява един огромен бутон DOWNLOAD. Хем се зарежда за отрицателно време, хем не ти хаби луминофора на монитора, лесен за ориентация (просто не може да се объркаш и да щракнеш другаде), няамда си блъскаш главата с това какви да са цветовете, шрифтовете, картинките, подреждания разни и какви ли не боклуци.
Помисли над това ;)) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
berder
|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 11:34 pm Заглавие: |
|
|
Az lichno ne usm imal opit s dela za plagiatstvo no dokolkota znam (tui kato sum govoril s advokat dosta puti za drugi raboti) nima nujda da kupuvash originalen softuer tuia kato tova izobshto niama da e predmet na razglejdane v suda. Shte se razglejda samo plagiatstvoto. Za da te globiat za izpolzvane na piratski softuer triabva da te sudi Adobe a ne vurposnia chovek koito ti e otkradnal designa nito puk durjavata.
Imam mnogo dobur poznat advokat vuv Francia koito raboti tochno s internet izmami plagiadstva i t.n. Spored nego ako napravish edno neshto kakvoto i da e to ne e nujno da go licenzirash shtom ti so go napravil to veche si e tvoe delo i ti imash absolutno vsichki prava vurhu nego i vseki koito go vzeme da izkopira go krade ot tebe. A za dokazvane che ti si go napravil purvi se pravi expertiza kato se vzima tvoia i negovia komputar i se gleda koi purvi e suzdal failovete. Tva e vuv Francia :) Kak e v BG niamam predstava no mislia che shte e neshto podobno. Nai dobre da govorish s advokat i da go pitash. Niakade gledah v internet za bulgarska advokatska kantora koiato se zanimava s Internet. Moje da potursish v Google naprimer.
Ospeh ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2004 12:11 pm Заглавие: |
|
|
berder написа: | ......A za dokazvane che ti si go napravil purvi se pravi expertiza kato se vzima tvoia i negovia komputar i se gleda koi purvi e suzdal failovete. |
E tuka e loshata novina :)
a sya mi kajete i 4e vzimate za 4ista moneta datata na suzdavane na faila i sha va priznaya :)
Predpolagam seki ot tuka znae 4e tva pa e nai lesnoto za korigirane neshto v edin comp :)
P.S. Moe pa francetata da sa tupi i da ne im e idvalo na akula 4e moe se menkat tia neshta :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
berder
|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2004 12:38 pm Заглавие: |
|
|
Mislia che francetata dobre znaiat che moje da se smeni datata :) kvo tochno gledat v taia expertiza neznam ako ironhacker ima zapazeni emaili izprashtani na klienta ili zapisani diskove s filove i t.n. moje pak da mu svurshat rabota (predpolagam)......
ironhacker nai dobre pitai tuka :
Огнянов, Мирослав Любомиров
Адвокатска колегия София
Адрес: София 1000, бул. Патриарх Евтимий 36, вх. Б, ет. 4, ап. 13
Телефон: (02) 9877096
Мобилен: 088 8842141
Ел. поща: miroslav.ognyanov@orac.bg
Уеб страница: http://www.orac.bg/en/hp-mognyanov/
Езици: английски, руски
Правна област: Европейско право, Интелектуална собственост, Интернет право, Международно частно право, Облигационно право, Телекомуникации, Търговско право
Номер в Lex: 11918
http://www.lex.bg
Az lichno sum 100% siguren che mojesh da go osudish toia, nai malkoto pri zavejdane na edno delo nai veroiatno shte sprut saita, taka che deistvai !!!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ironhacker

|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2004 6:59 pm Заглавие: |
|
|
Да ама ше трябва да плащам кинти нали? :) Не мога да си позволявам да плащам само за да му спрат сайта. Нещо не се връзва. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2004 7:04 pm Заглавие: |
|
|
Водата - чашата - пак водата
е па мое и да се изкъпеш кат си почнал :Р _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2004 7:08 pm Заглавие: |
|
|
ai stiga... stopli se... vevhe moje i na piasacjnika pred bloka da se igrae !!! _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tech_noir

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2004 11:48 am Заглавие: |
|
|
Ima i po-lesen na4in (tva deto az go pravja). Otiva4 v proizvolna notarialna kantora s rapechatka. Data, podpis i pechat ot notarius i gotovo. Kato go publikuva, directno zavejda6 isk, dokazatelstvoto si e nalulno legalno.
Gruboto reshenie e... Nabarva6 njakolko exploita ot neta. Zavitra6 se v njkoe clubche. Flood > Denial of servise. Nema server> clientite go napuskat i toi falira > nema site. _________________ freak |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zhvihti

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2004 1:34 pm Заглавие: |
|
|
tech_noir написа: | Gruboto reshenie e... Nabarva6 njakolko exploita ot neta. Zavitra6 se v njkoe clubche. Flood > Denial of servise. Nema server> clientite go napuskat i toi falira > nema site. |
Луд ли сииии, напрао отива в некво клубче, с експлоитите му хаква сървъра и трие сичко.
Сериозно, рядко съм чувал по-голяма глупост. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tech_noir

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2004 1:59 pm Заглавие: |
|
|
Да съм споменавал триене... ?
Ама DoS инструменти колкото щеш. Очежидно стажа дума за малка фирмичка, съответно едва ли имат кои знае какъв канал и защита. Вярно и че голям трафик от клубче веднага ще се забележи от админите и ще го резнат, но еджа ли има смисъл и от това. Има си exploit-чета. Набарваш някое PHP/SQL приложение на съответния сървър (примерно форум). Насочваш натартък tool-че дето да генерира призволни безмислени заявки (примерно регистрация с произволни символи във форума и пост-ване на да речем всичките творби на Шекспир... и всичко това няколко десетки пъти в минута). През http това няма спиране, освен ban на IP-то или затваряне на форума (нали се сещаш ако е клиентски...). После сменяш клубчето или проксито и айде пак. Подобни неща товарят много повече сървъра, отколкото твоята машина или трафика, с малко усилия става. Пък като се разрови човек малко ще открие достатъчно информация и програмки за целата.
А една сървър дето се влачи като охлюв, си е съвсем основателна причина да прегледаш офертите на конкуренцията. _________________ freak |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zhvihti

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2004 4:36 pm Заглавие: |
|
|
tech_noir написа: | Да съм споменавал триене... ?
Ама DoS инструменти колкото щеш........ |
DoS = Denial of Service
Тва твойто няма нищо общо със DoS ми са си чисти селски номера. Едно е да не отговаря сървъра щото е пренатоварен друго е форума да е пълен с тъпотии.
А тва за клубчетата го забрави. Никъде не те пускат да си бацаш директно през експлорера - винаги има интерфейсна програма, която яко ти реже полето за действие.
При положение че предлагат хостинг, едва ли са толко некадърни да не могат да ограничат броя на заявките от един адрес за период от време.
И ако баш си мислиш че от един комп в клубче ше накараш сървър на провайдер да се "влачи" си много в грешка. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Nixon

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2004 5:47 pm Заглавие: Hmmm... |
|
|
Значи, това, което виждам в тази тема е една дискусия, която има доста много теми и подтемички, и си мисля че просто с една размяна на мнения и предположения много малко истина може да излезе наяве.
И на мен честно казано ми се е случвало да ми крадат дизайни, или да ги променят без моето съгласие, така че да се получи продукт, който въобще не мога да сложа в портфолиото си и т.н.
Едно от нещата, за които си мисля че могат да се направят сравнително лесно е да се отвори секция в Графила, или да се направи някакъв сайт, разискващ много ясно подобни проблеми - консултиран с адвокати, по всички стъпки и т.н.
Нещо по-добро, но и доста по-сложно е ако има някаква организация или общност, в която всички да участват и да ползват някакви общи услуги - консултации, съдебна защити, патенти и т.н. Има го в сумати страни, защо не и у нас?
Да, ясно ми е колко всички са много, много ама наистина много заети да изкарват насъщния и да спазват сроковете, но кажете ми, докога така? Уж умни хора, образовани, а не могат да отделят малко време и да измислят нещо полезно за всички, и за млади и за стари...
Както и да е, не знам дали точно тук е мястото и времето, но си мисля, че все пак трябва да се започне от някъде.
И... успех и повече късмет с клиентите на всички! _________________ Критиката е хубаво нещо, за хубави неща... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|