Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
panagonov

|
Пуснато на: Сря Апр 14, 2004 10:49 pm Заглавие: Забравих да се представя |
|
|
Адски неучтиво от моя страна, но разсеяността ми е основен порок. От няколко дни пиша в този форум, но не съм се представил още. Казвам се Цветан Панагонов. Завършил съм ХТИ (сега ХТМУ), специалност "Полиграфия". Занимавам се с предпечат около 5 години. Работил съм в "Булгед", "Априком", и в 2 рекламни агенции. Дизайна не ми е силната страна, но ща не ща ми се налага и с това да се занимавам. А иначе мои творения може да видите във почти всяка печатница. Поне 40% от предлаганите БЪЛГАРСКИ ученически тетрадки са с мой дизайн. С повечето от тях не се гордея, но вкусовете на пазара са различни от моите. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 9:50 am Заглавие: Re: Забравих да се представя |
|
|
panagonov написа: | Поне 40% от предлаганите БЪЛГАРСКИ ученически тетрадки са с мой дизайн. С повечето от тях не се гордея, но вкусовете на пазара са различни от моите. |
Първо си помислих, че е тъпо да мислиш, че "вкусовете" на пазара за учебници и учебни тетрадки са лоши (само защото повечето ни учебници са такива...), но после се сетих, че и аз съм правила няколко учебни тетрадки и направо ме е срам от някои от илюстрациите там, защото докато ги правих ме накараха да се завъртя на 180 градуса от начина ми на мислене и на рисуване...
Но въпреки всичко мисля, че не станаха съвсем ала комунистически скучновати картинки... но какво да се прави - докато продължаваме да пускаме клиширани неща, защото си мислиме, че "хората" това искат - това и ще има на пазара... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 9:58 am Заглавие: |
|
|
При мен проблема е че трябва да правя безвкусни шарении, а аз обичам семпли неща (примерно в формата на Ламборджини Диабло няма излишни неща) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 10:01 am Заглавие: |
|
|
Ако не зависи от теб как трябва да изглеждат - ok,
но ако ти решаваш - семплите картинки може да са по-добрият вариант, въпреки, че се смята, че като е за деца е по-добре да има повече цвят... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SIMPLI

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 10:06 am Заглавие: |
|
|
това не е литературен форум ... ти го удари на преразказ по преживяно ... я го направи преразказ по картинки |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 10:08 am Заглавие: |
|
|
SIMPLI написа: | това не е литературен форум ... ти го удари на преразказ по преживяно ... я го направи преразказ по картинки |
И аз така мисля
Да видим колко често го прави;-Р _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 10:20 am Заглавие: |
|
|
Чакай, сега ще намеря някои неща, и ще ги upload-не някъде |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 10:54 am Заглавие: |
|
|
Ето нещо, което скоро ще излезе на пазара
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 10:59 am Заглавие: |
|
|
verno che designa ne ti e silna strana.... _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 11:02 am Заглавие: |
|
|
panagonov написа: | Ето нещо, което скоро ще излезе на пазара
 |
за тва по добре да не беше давал линк..... няма никакъв design в него, и си е направо грозно.... събира всички "любими" техники, шрифтове и филтри, станали нарицателни по тия места :)))) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 11:16 am Заглавие: |
|
|
Това купуват тинейджърите - то си е направо ориенталска култура. Но семплите неща не ми ги признават.
Тук разбира се идва и проблема с врмето - трябва да се правят по около 4 тетрадки на ден, като мах 8 да са със сходен дизайн, но като цяло всяка трябва да е уникат. И поне по 40 модела на сезон. (не че се оправдава де) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 11:17 am Заглавие: |
|
|
Сега на пазара основната идея е "Луд на шарено се радва".... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 11:19 am Заглавие: |
|
|
Така е. Човека за когото ги правя е най-голямия производител на тетрадки в България и има добър усет за тенденциите на пазара. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
inNO

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 11:20 am Заглавие: |
|
|
Да не те обидя panagonov ти верно каза че гледаш по скоро от към техниката при предпечата отколкото от към дизайна ама тука видех:
Shadows /и то бая попресиленки/
Gradient overlay
Patern overlay
Bevel & Emboss
Outer glow
Spatter /predpolagam/
и един РОЗОВ СЛОН :)
като сложим и 16 милиона цвята. Сиреч колкот могла видеокартата.
Дано това да е онова разминаване между пазара и твоето разбиране за дизайн за което говореше.
P.S. РОЗОВИЯ СЛОН е невероятен ... _________________ HANGAR 18. Area 51 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 11:24 am Заглавие: |
|
|
Егати усета - аз за това си купувам само топ бели листи - за всичко стават.
В техникума по Полиграфия и фотография правят къде по хубави неща и като стил, и като визия, и като изпълнение.Мене вече ме е срам да си купувам такива тетраддки с пазарна ориентация, защото някой който две не вижда го кефи.Много сме невежи купувачите и не можем дори да преценим кое е добро и кое не.
Ужас...
Ти не си виновен - ти просто си задължен да ги правиш, ама аз пак се възмущавам на такива специалисти на пазарите и търсенето като шефа ти...
А защо не пробвате да пуснете една порция тетрадки със свестен дизайн да видим как ще е харчат те? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 11:24 am Заглавие: |
|
|
Имаш набито око (не че в случая ти е необходимо)
По едно време работих и с художник. Станаха страхотни тетрадки.
Никой обаче не ги купи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
inNO

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 11:26 am Заглавие: |
|
|
Само да добавя откъм техниката... Оня таскбар отдолу с надписите нали нема го оставиш на милиметър и положина от края чот ке литне при ножа. поне го дръпни до долу да седи кат горния край. _________________ HANGAR 18. Area 51 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 11:26 am Заглавие: |
|
|
Ако се направят тетради с илюстрации като тези, които се пускат в графики и илюстрации - особено векторните, защото те са по-модерни сега - няма ли да имат успех? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 11:38 am Заглавие: |
|
|
Ами това по ми допада - по моя идея е и сглобено за около час (заедно с търсенето на подходящи картинки от клипатра). Само фона ми го наложиха насилствено "за да е по-шарено"
ftp://ftp.rack5.free.evro.net/free1/aaeyes/darts.jpg |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Чет Апр 15, 2004 11:39 am Заглавие: |
|
|
И аз това си мислех: В началото Black & White тетрадките бяха само с черно бели идиотски картинки (сега виждам, че има и цветни...) - аз лично съм си купувала само от тях...? В момента не се ли продават доста от тях? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|