Graphilla.com :: Преглед на тема - ? -> ...

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

? -> ...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Coldblooded

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2004 2:40 pm    Заглавие: ? -> ... Отговорете с цитат

Ta p[itaneto mi e slednoto...kyde v BG moje da se prehvyrli film(ot DVD primerno) na lenta(16mm)? I ako nqkoj znae i cenata(priblizitelno estestveno), shte e super...
10x predvaritelno:)
ovendelon

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2004 4:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ako te interesuva film print, mai aleksandra sa vkarali mashina...
do skoro nqmashe v bg
ina4e ima mega lame piniza za snimane ot monitor
za ceni oba4e ne moga da ti kaja nishto...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Coldblooded

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2004 7:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

abe i na men mi kazaha neshto takova...ma maj imalo neshto ot sorta na..davash nqkyde tuka avi-to, DVD-to ili kvoto e tam digitalen nositel, izprashtat go maj v Ungariq kydeto ima takava laboratoriq i t.n...ama kat ne znam pitam...
a za lame nachina - no way:)
Bio

МнениеПуснато на: Чет Апр 15, 2004 10:40 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Jelio Jelev

jelio@yahoo.com
----------------------------

Tozi chovek e predstavitel na firma v ungaria koyato prehvyrlia na 35 mm
s Arri laser - modelyt s koyto ILM sa prehvyrliali Episode II na lenta.

Biah na demonstracia, kachestvoto e zversko.
Candelero

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 15, 2004 12:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

2 Coldblooded,

Imam poznat koito ima takava tehnika v tiah, ne znam dali
e tolkova profesionlna za tazi za koito govori BIO, no sus sigurnost
znam 4e toi moje da go smukne na Video.... ako 16 mm e standartnada
VHS ( ne sum mnogo v 4as ).....

4 FREE... No charge!
Zing

МнениеПуснато на: Чет Апр 15, 2004 1:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

не от кинолента на ДВД!
от ДВД на лента му требва на човека (както каза по горе Bio как работят батковците от ИЛМ с дигиталните камери на СОНИ)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Coldblooded

МнениеПуснато на: Чет Апр 15, 2004 1:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bio 10x. kazaha mi za tozi chovek...trqbva da vidq kak stavat neshtata
Sa oshte edin vypros:
poneje imam edna animaciq(720 na shirochina - PAL) a za 16mm mi trqbva 914x494 ta mi kazaha che po princip kato se kachva ot Video na lenta se prilaga interpolaciq za da se nasitqt pixelite...problema e edinstveno che nqkoi elementi(po-malkite) leko se gubeli...
ta kakvo shte kajete - dali shte trqbva da rendvam nanovo na 914 ili i interpolaciqta shte mi svyrshi rabota? shtoto az si mislq che s interpolaciq pak shte stane
Bio

МнениеПуснато на: Чет Апр 15, 2004 1:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vsichko zavisio ot syotnoshenieto mejdu tova dali ti triabva perfectno kachestvo i mojesh da otdelish vreme da prerendvash ili smetkite sa bavnin niama vreme i mojesh da se zadovolish s malko po-nisko kachestvo. po-princip ot 720-576 do 914-494 razlikata ne e goliama i interpolacia v povecheto sluchai bi svarshila rabota, no ako stava vapros za short4e ili neshto blizo do dushata po-dobre prerendvay
Coldblooded

МнениеПуснато на: Чет Апр 15, 2004 2:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

10x za syvete, shte go imam predvid:)
themagician

Местожителство: Sofeto

МнениеПуснато на: Пон Апр 26, 2004 2:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Coldblooded,

znachi mnogo zavisi ot materiala ot kojto se trugva. Po red prichini az lichno sum se zanimaval meseci nared tochno s tozi problem - i pari sum vzimal za tova - samo che sum prehvarlial na 35mm, kadeto kushiata e oshte pogoliama.

znachi ima niakolko osnovni momenta.
1. ot kakuv nositel trugvash?
2. za kakva cel shte pozlvash krajnia variant?

tozi "super lame" podhod za kojto ideshe rech - izobshto ne e lame. poradi red prichini.

ako trugvash ot DVD/VIDEO/BETACAM kachestvo - onazi lame tehnologia shte pokrie MNOGOKRATNO tova keto iskash da nrapvish i tam tehnologiata na ILM voobshte ne ti triabva. zashtoto originalnia material e veche tolkova zle che na kakvato i mashina da go phrehvarlish - pozle trudno shte stane. stiga d znaesh kvo pravish razbira se. razsujdavaj v BLENDI, CVETOCHUVSTVITELNOST i t.n. i shte razberesh kolko sum prav. Ne podhojdaj po principa "abe sled kato e ILM ne moe da ne e jestoko".

cenite - zavisi ot daljinata materiala. imash edna fiksirana cena, koiato e super visoka no puk e konstantna i ako e ti e dulug materiala - s razpredelia. inache ot tam natatuka smitaj v daljina lenta i laboratoria.

priblizitelnite ceni po grub spomen biaha kam 100EUR/min no tova e za 35 mm. 16 trebe da e ponisko. ako iskash poveche info - vikaj silno
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Coldblooded

МнениеПуснато на: Пон Апр 26, 2004 1:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

VIKAM SILNO :O....
znachi svyrzah se s g-n Jelev ta razbrah che shte mi trqbvat okolo 1800euro (bez DDS i transportni razhori) za 3 min. film...a az gi nqmam:(

Taka za nositelq(imam go na DVD, VHS, avi(uncompressed), QT...)...ne mi e (golqm) problem da prerendvam nanovo filmcheto(slava bogu pone tova moga:) ), no chesno kazano ne mi se pravi tochno sega. (1-vo imam qko da se podgotvqm za izpiti, 2 -ro Hard-a mi e qko pylen, a ako trqbva da osvodojdavam mqsto - tova oznachava mnogo vreme da zagubq, 3-to render-a shte mi e dosta dylyg vse pak - a predi mi izleze okolo malko po-malko ot edna sedmica render) A i vse pak se uspokoqvam s fakta che vse pak go imam rendvano na 720 pyk za 16mm mi trqbva 914 i razlikata ne e tolkova glqma, a i se symnqvam da ima koj znae kakva zaguba.....

Tyj che ako nqkoj znae, ima ideq, kak , kyde moga da go kacha na 16mm shte sym mu blagodaren...(makar i da ne e 100% sigurno che mi trqbva, no vse pak trqbva da sym gotov za vsichko..:)

Razbrah che ima i drugi tehnologii za kachvane na 16mm...tam s CRT...no v BG ne moga da namerq mqsto kydeto da se pravi....
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети