Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mim

|
Пуснато на: Пет Апр 23, 2004 5:38 pm Заглавие: 1 позабравена но вечно болна тема |
|
|
Преди няколко месеца бях решила че съм намерила читав (не добър, не нещо повече, а читав) минилаб където да проявавам, копирам аналогово и цифрово и единственото място където до сега съм ги видяла да пипат нещата с ръкавици
нооооо уви и той страда от заразната болест - "Честа смяна на персонала"
и след като няколко месеца копирах при тях и ни 1 път моите настройки на компа не се различаваха от тяхните и в 1 ден т.е. днес аз получавам копия с 5х пазличаваща се плътност
и то не на всички копия
е не, няма да го бъде, че и скъпо ми излиза да пре-копирам по 2-3 пъти при тях
кажете къде да копирам плс. не искам да печатам, защото това е последен резервен вариант, а да копирам цифрово и от филм, цената не е важна ако срещу нея ми дават това, което трябва
(по-горе става дума за Коника на Красно село) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
KikoPiko

|
Пуснато на: Съб Апр 24, 2004 6:43 am Заглавие: |
|
|
Кодак в Младост 3 или 4 се води, срещу Фантастико. Там работят момче и момиче, които си разбират от работата и може да им кажеш на всяка снимка какви корекции искаш. Даже може да си изчакаш снимките на място ако нямат спешни поръчки. Това е само за копиране от филм. За съжаление е на края на света :(
И работят с ръкавици! _________________ "Tell me exactly what am I supposed to do..."
DISTURBED |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Съб Апр 24, 2004 12:22 pm Заглавие: |
|
|
Въпреки че във кодак-а на Славейков потрепват нервно като ме видят да влизам - вършат прилична работа. Даже си бях правил профил за монитора, който да ми пасва с машината им. Просто трябва да им се обясни ясно, че ще копират наново, за тяхна сметка, докато не стане.
Когато говорим за цифрово копиране и имам съмнения дали копират добре, пускам един тестов файл за да знам какво ще излезе и чак после цялото количество снимки. Тестовия файл можеш да си го направиш сама в ПЦ-то или да ползваш кой да е кадър със много добри детайли в сенките и в светлите участъци. Правиш си референтен отпечатък на този файл, носиш го със себе си когато отиваш във фотото и чрез него определяш необходимите корекции...
Иначе, като правило по-добре и с константно качество се копира при хората, които са собственици на лаб-а, а не наемни работници. Там поне смени на кописта няма, клиентелата е малка и се стараят повече да ти угодят. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
KikoPiko

|
Пуснато на: Съб Апр 24, 2004 4:23 pm Заглавие: |
|
|
n1x0n написа: |
Иначе, като правило по-добре и с константно качество се копира при хората, които са собственици на лаб-а, а не наемни работници. Там поне смени на кописта няма, клиентелата е малка и се стараят повече да ти угодят. |
На Руски Паметник до МВР болница е така. Там за цифрово пробвай. Аз съм вадил там и съм оставал доволен. _________________ "Tell me exactly what am I supposed to do..."
DISTURBED |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Съб Апр 24, 2004 11:16 pm Заглавие: |
|
|
на руски преди носих, скоро не съм, може да пробвам
в младост не ми е чак толкова на край света, може да ги видим и тях ама ми е по-наложащо цифровото
кофтито в моя случай е че пуснах 1 и същи файл и той просто беше супер различен
а и нещо започвам да се замислям за принтер май |
|
Върнете се в началото |
|
 |
KikoPiko

|
Пуснато на: Пон Апр 26, 2004 11:11 am Заглавие: |
|
|
Така и така сме почнали тази тема...
Кой къде си дава диапозитивите и останал ли е доволен? _________________ "Tell me exactly what am I supposed to do..."
DISTURBED |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пон Апр 26, 2004 11:17 am Заглавие: |
|
|
Кодак-а на Витошка, препроявяват констатно с 1/2 EV, но поне е констатно. Тези на Шипка тъкмо им хвана отклонението, па те вземат че се "оправят" и скапят някой филм. Имаше и разни други хора, ама с толкова непостоянно качество, че няма накъде... _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|