Graphilla.com :: Преглед на тема - pls help za Quark i EPS previw

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

pls help za Quark i EPS previw

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RiN

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Апр 27, 2004 12:12 pm    Заглавие: pls help za Quark i EPS previw Отговорете с цитат

Imam malo problemche /po skoro chudenka/ i ako nqkoi nameri 2 min. da mi helpne ste sum mu mnogo blagodaren.
Pravq edno stranirane v QuarkXPRess. Faicheto koeto mi dadoha e do nqkude gotovo i idva ot MAC-ovska versiq na Quark a az go bachkam na PC. Veno che otdavna ne sum Quarkval ama tova koeto mi se sluchva mai prosto ne sum go sreshtal. Do sega ne mi se e nalagalo da bachkam macovski failove ot quarka na pc.

Znachi - imam importnati mac eps-ove /Freehandski/ vuv dadeniq mi quarkivski fail - sushto macovski i sled kato programata mi go convetna kum PC format previewtata na eps-ovete sa vektorni /ili pone izglejdat takiva, demek vidi se che ne e rasterno tif preview ili pone mnogo dobre go vizualizira/. Vuprosnite macovski epsove nqmat tif previw embednato vutre /mai macovskite epsove nqmat poprincip?/, no vupreki tova Quarka mi gi vizualizira. Ako obache importna sushtiq eps vtori put - nqma nikakva vizualizaciq osven siviq kvadrat sys nadpis postscript file.

Tyi kato epsovete vav proekta sa dosta - 500-600 ne mi se otvarqt da im slagam tif preview vav illustratora. ako obache ne go napravq ne gi vijdam vav quarka.

Nqkoi da ima ideq kak da se spravq sys problema?

Predpolagam che havata idva ot versiqta za MAC i za PC na Quarka i na EPS failovete, no ne sum siguren.

Tyi to.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ico

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Апр 27, 2004 12:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mislia Quarka na PC-to ne razpoznava macovskoto preview na faila.
Verno failovete mnogo ama s edin action na Illustratora i Batch dosta she si ulesnish rabotata.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RiN

МнениеПуснато на: Вто Апр 27, 2004 12:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ico: to i az taka mislq ama dali nqma nqkoe xtenshanche deto da reshi vuprosa :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mmiv

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Апр 27, 2004 2:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vuprosa e che preview-to na EPS za MAC se sadurja v Resource fork-a na fileto, kojto na PC ne se chete...
ta...
varianti
1. Namirash MAC i gi zapisvash s Preview za PC
2. Otvaryash gi smelo na PC-to i gi prezapisvash
3. na yunashko doverie predpolagash che vsichko si e po mestata i si pravish PS fileto... posle go proveryavash prez PDF

Freehand-a e dostatuchno korekten taka che mislya che mojesh da gi otvorish na PC bez problem, no tova e samo predpolojenie
Върнете се в началото
RiN

МнениеПуснато на: Вто Апр 27, 2004 4:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mmiv: taka i ste napravq. ste si gi otvorq prez illustrtatora ili freehenda i ste im sloja previewta zashtoto mi trqbvat za da doopravq straniraneto. iskah da sum siguren che nqma nqkoi xtenshan koito da mi spesti work /stoto vav toq quark vsichko e na xtenshani/, no pri polojenie che vav fileto nqma previw nikakvo, predpolagam che nqma da stane.

10x za suvetite
Върнете се в началото
mmiv

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Апр 27, 2004 7:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nyama:(
prosto vupros na OS ne na xtension....

mojesh i drugo da napravish... da ne update-vash EPS-ovete do posledno... taka shte gledash preview-tata koito sa bili na MAC-versiata na quark dokumenta, no taka riskuvash pri update da ima nyakoi EPS promenen i da sgavish...
napravi edin action i ostavi PC-to da poraboti samo:)))
uspeh!
Върнете се в началото
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Вто Апр 27, 2004 9:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

otvariash si EPS-a i go zapisvash samo che za po niska versia.. voala...
RiN

МнениеПуснато на: Сря Апр 28, 2004 1:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

implnt: ne te razbiram tochno. po-niska versiq na kakvo? az si go otvarqm sas illustrator 10 i si go zapisvam kato eps sas tif preview. posle v quarka nqmam prob. sega ste si prasna edno actionche i sha gi izpraskam tiq 500 fileta.

10x na za savetite.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети