Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Нед Май 09, 2004 1:36 am Заглавие: The Cure |
|
|
postanovka 4ak si napraih....
osvetlenie dnevno (na balkona) + izkustveno
WB-custom
Manual rejim na snimane i fokus so se kompensacii i t.n.....
mamka ti i Sony shto samo do f8 imash...... de sa ti f11/16 da ne govorim za 32...64 >:\
tyu dea
toz purvia ot seriata...drugite kato gi pipna, ako gi pipna :) da sa v murzata :P |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Нед Май 09, 2004 3:58 pm Заглавие: Re: The Cure |
|
|
minimiro написа: | mamka ti i Sony shto samo do f8 imash...... de sa ti f11/16 da ne govorim za 32...64 >:\
tyu dea
|
Всичките нови 8 Mpix са така... и на Канон Pro shot-a и на Никон и на Минолта А2-ката. Ама това е за да имаш диафрагма 2,8-3,5 на варио 28-200.
Сега по кадъра. Отраженията по ампулата са малко хаотични, провай с някакви разсейватели ако искаш... и друго, на мен лично иглата много ми липсва в тази композиция... _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 1:54 am Заглавие: |
|
|
Sledvashtia kadur ot zaigravkata....
taka sa malko razyasnenia, poneje iam da snimam tui.... ta sednah az kat edin div...fotah fotah fotah, breh mamata... ili pokritieto na valyaka pregarya ili 4etkite primerno za4ernyat yako, to ne beha kompensacii to ne beshe 4udo i ne i ne i ne...
nakraya svetlata ideya mi dodi kat 4uk v tikvata, mi kvo she stane ako si dumna 3-4 kadura bez da mestya stativa, samo 4e da sa na razli4ni rejimi i da si izkaram otdelen element kato horata puk posle da gi subera, malko fotoshopec i taka?!?!?!.... voila ei go resultata...pone na prima vista...ne e retushiran vse oshte....
Tuka dosta mi pomogna opciata na Sony-to da moga bez da mestya kamerata da mu mestya fokusa det si iskam po kadura, kat po toya na4in eliminiram i problemite s DOF-a i ograni4enieto f8...
svetlina dnevna (obla4no, ma mene si me vle4e custom WB), otlyavo, pak na balkona....
edin kadur za rolkata na valyaka
edin za drujkata s backgrounda
edin za 4etkite i edin za belia vruh na 4ervenata 4etka....
mi tui e.... zasea...ide red na retusha... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 1:58 pm Заглавие: |
|
|
тоя гаден хит ту го виждам, ту - не |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 3:14 pm Заглавие: |
|
|
ako shte retushirash pone da e do kraj.teq dryjki mojesh po4ti da gi idealizirash [vij design.ru]
men me pritesnqva lipsata na fokus na kosmite na 4ervenata 4etka
i stranniq siv kontyr na valqka otgore.
ina4e 4isti4ko e stanalo. :))) _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 3:45 pm Заглавие: |
|
|
Подхода за осветенистта е добър, въпреки че принципно тези проблеми се решават с намаляване на общия контраст на осветлението и повече подсветки че не винаги можеш да дублираш без да местиш. Иначе и идеята за "променливия фокус" е свършила добра работа.
Нали ще ги постнеш след окончателния ретуш? _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 5:18 pm Заглавие: |
|
|
Semi-final....
V otg. na piks za fokusa na kosmite na 4etkata.... probuem :\.... imah i takuv kadur deto imashe fokus nai-otpred na 4etkata i rolkata, ma snoshti sum go zabursal reshavaiki 4e vsi4ko e na myastoto si.... za sujalenie i postanovkata da ya nare4em i tya sushtoto
be pone na toz razmer posledvashtite dovurshitelni operacii nema se vidat..tai 4e moe se prieme tui kat edin orientirovu4en result |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 5:35 pm Заглавие: |
|
|
mazni4ko sa stanali dryjkite :))))
be ti teq 4etki si gi tifecval, nali?
taq otgore okosmenieto malko po-izrqzano sedi. _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
koceto

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 5:46 pm Заглавие: |
|
|
според мен космите на червената четка нямат грам фокус. Смятам, че мойе да се фокусира. _________________ jiv i div |
|
Върнете се в началото |
|
 |
penkata
|
Пуснато на: Вто Май 11, 2004 9:15 am Заглавие: |
|
|
Fokus niama na kosmite 6toto e blizo i niama po goliama blenda 4oveka, nali vi kaza.
4ervenata 4etka moje i da e tifecvana (li4i po siankata) no nali v kraina smetka e vajen krainia produkt. To ot ni6to ne6to ne moje da se pravi. Polu4iala se e snimkata 6toto ima vyrhu kakvo da se raboti ina4 i tifec ne pomaga
Za ideiata ako e na stativ aparata i mu mestim samo fokusa mogat da se sglobiat dobre ot dvete polovini edna ciala na fokus. No niama smisyl spored men. I taka si e dobre ;-))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
minimiro Ксараджия

|
Пуснато на: Вто Май 11, 2004 9:44 am Заглавие: |
|
|
Eiii ne 4etete maa mu stara.....
mda sa nema fokus, ina4e imashe, ma nemashe koi da go sloji i toa kadur...prost 4i4o, prost prost....da sa.... :)
Inak, nema po kvo da razberesh 4e e tifecvano, tam det syankata vi luje vsushtnost e refleks ot 4etkata vruz kartona, malko slojno za obyasnenie, ma na nai-dolnia lauer si gi ima 4etkite, a kadura s prosfetkata na 4etkite e otgore i tifeca e 2-3px navutre, tai 4e nal se seshtash 4e nema kak se vidi liniata na ryazaneto :) prosto kazano lyaga 4etka vruz 4etka kat gornata e sryazana s 2-3px navutre ot dolnata |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Сря Май 12, 2004 3:42 pm Заглавие: |
|
|
hubaf e finala ..mhm brao be mini _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |