Graphilla.com :: Преглед на тема - Oshte talantlivi bylgari :)

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Oshte talantlivi bylgari :)
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
TheViolator

Местожителство: Beverly Hills, CA

МнениеПуснато на: Пон Май 10, 2004 9:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Аз без да се замисля мога да изредя поне 10 души, които биха били на мястото си в което и да е голямо студио.
Ако не съм схванал правилно, моля да бъда извинен... просто с такова впечатление оставам, като чета тука...

Nishto ne iskam da kaja za tezi 10 dushi, no obiknovenno za da moje 4ovek da napravi sravnenie, bi trjabvalo da si ima predstava kakvi sa pone iziskvanijata. A i ima razlika mejdu "talant" i "opit"....t.e. njamash li opit kolkoto i talant da imash pak nestava.Malko e slojno syshto zashtoto razli4nite studia si imat i razli4ni iziskvania. No povjarvai mi v momenta iziskvanijata sa MNOGO visoki kym vsi4ki. Ponjakoga se slu4va i njakoi deto ne mu e mjastoto tam da go vzemat (po pogreshka) zashtoto njakoi negov prijatel silno go e prepory4al, no vjarvai mi posle ne se zadyrja dylgo tam :) Apropo, vijdal sam i takiva slu4ai....
TheViolator

МнениеПуснато на: Пон Май 17, 2004 9:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ve4e moje da se pribavi i "Blade 3" kym "kolekcijata" mi ot specialni efekti praveni za filmi tuk :)))) 3 sceni sa samo, no sa si samo moi efektite tam :P

Efektite sa: bad guy goes thru a glass panels and steel beam, then fights Blade....

Zdravo Maya particles plus jako modelirane i animirane na styklo i armaturno jeljazo + 3D tracking (Maya Live).
Ne postvam kadri tuk...znaete zashto :))))
Imperial

Местожителство: Соединенные Штаты Америки

МнениеПуснато на: Пон Май 17, 2004 9:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

някой най-сетне да направи скрит форум за тия работи :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Galileo

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Пон Май 17, 2004 9:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

@ TheViolator извинявай за Off topica обаче от сума време се чудя как аджеба си ги моделирал тези неща, които ги беше постнал. Начи въпроса ми е как се моделира в холивуд, дали poly, nurbs, subds или няква комбинация от всичките плюс Artisan? Някъде четох, че във Weta за един от троловете първо са правили скулптура, след това 3D скенер и после Nurbs paches........
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nixon

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Май 18, 2004 1:02 pm    Заглавие: коментар... Отговорете с цитат

хмм... всичко това е много хубаво, страшно се радвам за всички, които бачкат по всякакви страхотни проекти навън, но не мога да не мисля за всичките си познати, които живеят и работят в България и пак успяват да направят страхотни неща. Тъпо е че много малко се говори за това, и още по-малко се показва, но си има много причини.

Жалко ми е, че все още има много малко истинска работа и добри мениджъри, които да могат да я докарат, но какво да се прави. Надявам се това да се промени малко по малко, и нещата които се правят в нашите условия да могат да бъдат на по-високо ниво и да ходят по фестивали и т.н. за да се сетят българските медии че хубави неща се случват и в България.

Това е и една от основните причини да ми се иска страшно много да се направи списание за визуални изкуства, където да могат да се пишат неща за подобни хора... уви, искат се доста усилия и ресурси за да стане, но луд съм си и много искам да го направя, значи може и да мога.

ади, успехи на всички :)
Гост

МнениеПуснато на: Вто Май 18, 2004 5:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Nixon sa az kat psewdo manager sti kaza
ako ste i 10 spisania da naprawis se taja.
Niakoi klient ste si go kupili ne.
Върнете се в началото
Alex

МнениеПуснато на: Вто Май 18, 2004 7:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vzemi me da rabotia za vas MOLIA.

Sreshtu hrana i voda samo.

- Praim sichko -
Гост

МнениеПуснато на: Вто Май 18, 2004 8:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

eee dai boze da opra do waz sashe.
dai boze da doda i da udara kufar4eto s parata.
nali znaish BG pazara ima idna hubawa 4erta.
em znaish em nikoga ne znaish:)))
Върнете се в началото
Alex

МнениеПуснато на: Вто Май 18, 2004 8:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

az imah predvid da me zeme Violatora :)

No tva neznachi che ne sam na svobodnia pazar de, Nubi :)
Alex

МнениеПуснато на: Вто Май 18, 2004 8:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sha chista alphi, sha furliam bokluka, i sha chista praha po renderfarmite ako trebe.....
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Вто Май 18, 2004 9:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ииии TheViolator гледй само да не си си оставил ръцете на една от любимите ми поредици:) имаш ли идея кога ще излезе 3-та? приблизително поне? а за ръцете се шегувам разбира се:) кефат ме нещата ти!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Nixon

МнениеПуснато на: Сря Май 19, 2004 12:43 am    Заглавие: мда... Отговорете с цитат

nubizus написа:
Nixon sa az kat psewdo manager sti kaza
ako ste i 10 spisania da naprawis se taja.
Niakoi klient ste si go kupili ne.

първо виж това:
http://www.graphilla.com/viewtopic.php?t=5768

уважавам мнинието ти и гледната точка, въпреки че понякога ми се струват твърде песимистични... но се радвам че го споделяш.

Това което първо искам да кажа, е че следващото нещо тези дни което ще правя е и update на bganim.data.bg, който така и не успях да стартирам както трябва. Имам вече 50-60 неща за там, но има щуротии с авторски права и разни идеи които са ми в главата, надявам се относително бързо да ги преудолея и да го пусна до месец. Идеята на това нещо е да се видят малко неща пред по-голяма публика (вече съм говорил с няколко рекламни агенции, интересуват се). Колкото до създаването на списание, просто е някаква следваща стъпка.

Проблемът на страшно много неща в България е, че не се правят както хората ги правят по света, а наопъки. Днес си купих едно списание за фотография(българско), където имаше много фотографии и малко реклами. Струваше три лева. Защо да няма и наше списание?

Има сумати списания и вестници - така е. Клиентите не се интересуват много нашата работа - вярно. Но защо ние да не се интересуваме? Защо да не се шуми поне малко за страшните, готини работи, които БЪЛГАРИ правят в БЪЛГАРИЯ? Които БЪЛГАРИ правят навън? Защото примери има много... Който не ги знае, значи не се интересува. А аз като се интересувам и виждам какво се прави, просто ми става гадно някой като започне да мънка за това или онова. И ми става много тъпо като чета някоя статия във вестник или гледам предаване, където журналистите (нищо не разбиращи от визуални ефекти) задават тъпи въпроси и въобще не ми е интересно да чета подобни материали. Затова, много ми се иска да има място или начин да се пишат качествено нещата за нашия бранш... да започне да се разбира какво става.

Това е. Пожелавам успехи на всички във всичко, от все сърце. И повече оптимизъм, защото без положително настроение няма успех в нищо.

... До по-късно.
TheViolator

МнениеПуснато на: Сря Май 19, 2004 9:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Някъде четох, че във Weta за един от троловете първо са правили скулптура, след това 3D скенер и после Nurbs paches........

Vyv vsi4ki golemi (i ne samo tolkova golemi) firmi tuka e taka, naprimer na Garfield imashe edna 50 cm. skluptura kojato posle e skanirana.No pove4eto firmi predpo4itat sled kato gi skanirat da gi modelirat v polygons, neznam zashto WETA sa predpo4eli NURBS patches...
Galileo

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Сря Май 19, 2004 9:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

@ TheViolator: 10x

точно си свали филмчетата за SHREK 2, и там са ги правили както ти каза.[/url]
Върнете се в началото
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Сря Май 19, 2004 11:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Polzwali sa NURBS Patches, shtoto sa nalagali yak displacement na kozhata, dokolkoto razbrah.

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
Nixon

МнениеПуснато на: Сря Май 19, 2004 11:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Drone написа:
Polzwali sa NURBS Patches, shtoto sa nalagali yak displacement na kozhata, dokolkoto razbrah.

tova e bilo samo za parvia film, dokato vav vtoria zapochvat da izpolzvat sub-ds,

modelite sa parvo sculptorirani, posle scanirani na visoka i premodelirani, kazaha che sa izpolzvali dosta displacement mapping varhu low-res mesh, koeto mnogo e ulesnilo rendera.

chakaite pdf-a s razyasnenia...

bai
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Сря Май 19, 2004 11:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Nixon написа:
Drone написа:

tova e bilo samo za parvia film, dokato vav vtoria zapochvat da izpolzvat sub-ds,

modelite sa parvo sculptorirani, posle scanirani na visoka i premodelirani, kazaha che sa izpolzvali dosta displacement mapping varhu low-res mesh, koeto mnogo e ulesnilo rendera.

chakaite pdf-a s razyasnenia...

bai

Mmmmmmmm, thanks Nixon, ne znaeh, che sa obrushtali na SubD-ta! Predpolagam, che sa premodelirali prez Polys, shtoto inache nyama realna prichina da murdat ot NURBS, koito sa po-leki ot SubD-tata za manipulirane. SubD-tata sa praseta za resursi, ama Polytata sa praseta kato se stigne do displacement :))))

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
Trimaran

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2004 2:40 pm    Заглавие: EHOOOOOOOOOO Отговорете с цитат

sega iskam da kaja neshto i dano niakoi ne me razbere pogreshno...niama znachenie kade rabotish ili s kakva tehnika razpolagash...v tazi rabota ima edin mnogo tanak moment i toi e tochno maistorskia mojesh li dobre imash li idei otlichno a mojeshli da gi realizirash po nachina po-koito si gi predstaviash e togava cena niamash...nedeite da go udriate na BITIETO OPREDELIA MISLENETO shoto losho stava...shte padne i proizvoditelnost i ideite umirat bezvazvratno i krai ti stavash nikoi pred sebesi i s kvi ochi se izpravish pred drugite:)))

bachkal bil v pixar mi ubo a brAaaaaaaa mi az kopam na selo u nivata sam bodnal idin kumpot i go chatlania s golemia chuk i pak sam dobrie:)))))))

toi prosto e imal shansa da popadne v kreativna sreda tova e istinata vseki popadna v taka sreda se otprishtva...te ti bulka spasov den...nie kvo popadnali sme v destruktivna sreda protino na sobstveniet si vazgledi i vajdelenie i sa se oplakvame...te ima SGI pak nie nekvi chukachki te si imat i tabletcheta i digitaizercheta i nam si kvo oshte tam...imat shtoto dobre se prodavat...nie niamame (az lichno) shtoto ZLE se prodavame (zle znachi nisko budjetni havi kopame)...

PICHOVE VSEKI EDIN OT VAS MOJE I PRAVI HUBAVI NESHTA (LICHNO MNENIE) NEDEITE DA GO UDRIATE NA SELSKA CHEST ILI NA BITKATA NA OBRECHENIA SHTOTO TEZI PATECHKI NEVODIT DO NIAKDE...PROSTO PRODALJAVAITE NAPRED MARKIRAITE DA DOBRE OK I TOLKOVA KVO E TOVA CHUDO NEDETE DA SE OPLAKVATE ILI DA MRANKATE...NIKOI NEOBICHA DA SLUSHA MRANKALNICI I NIKOI NE ISKA DA RABOTI S TAKIVA...A TAKA CHOVEK MOJE DA PROPUSNE ZLATNIA SI SHANS:)))))))

hubav den na vsichki:))))))))
Върнете се в началото
Trimaran

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2004 2:51 pm    Заглавие: ma da znaesh ich ne si prav:)))))) Отговорете с цитат

nubizus написа:
eee dai boze da opra do waz sashe.
dai boze da doda i da udara kufar4eto s parata.
nali znaish BG pazara ima idna hubawa 4erta.
em znaish em nikoga ne znaish:)))

vij sa mamuno prokleta pozvoliavam si da govoria taka pred vischki shtoto ta poznavam:))))))) LICHNO...ot izveno vreme si sa izvratil okonchatelno i generalno na tema pari...pari pari pari pari pari i kogato spresh da govorish na taia tema pochvash kinti mangi gushteri zemi taia balia (kashon/kufar tir e nai-dobre) s markoni:))))) a stiga veche vij kvo ubu dite beshe edno takova selkoso dite obichlivo pak sa pari ta pari:)))))

ndei tai ua:))))) sha sa povredish nachi:))) posli k'vo sha ta praim takav izcheknat:)))))))
Върнете се в началото
Bio

МнениеПуснато на: Пет Май 28, 2004 2:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

да прав си но не си доловил отчасти есенцията на темата поне така както аз исках да я подведа. идеята според мен е да разберем кво правят другите българи по света щото тук е лесно имаме си форум и всеки показва какво е правил и получава коментар. объркването идва може би от самото заглавие на Violatora " талантливи българи "
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> 3D | Compositing Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети