Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Silver
|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 3:18 pm Заглавие: [photo] To The Birds |
|
|
Първи пост => здрасти на всички и поздравления за форума. Чета, гледам и често дори се радвам :) от около половин година.
Съжалявам, че не започвам както подобава фото-присъствието си в "Графила за всеки" (с обезцветен лежащ скитник и макро на глухарчета + амбиция за обезателно постване във фото-форума). Това отдолу е малък реверанс към орнитофилията, която ме беше обзела някъде от 4-ти до 6-ти клас и която, слава богу, отшумя.
Излишно е да казвам, че не съм професионалист (то и така се вижда), нито смятам да си изкарвам прехраната с фотография (правя го по друг начин, бррр... :)). Единственото ми желание е ясно какво е - добронамерена критика, която би ми помогнала да оползотворявам по-пълноценно свободното си време. И да, знам че оня бял лебед отдолу е изпльоскан в центъра на кадъра. :)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
auslander
|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 3:26 pm Заглавие: |
|
|
за непрофесионалист се справяш възмутително добре, според крайно немеродавното ми за фотография мнение... constellation водоплаващото лично мен ме радва много _________________ ...sleepwalking... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 3:27 pm Заглавие: |
|
|
много добри снимки - ясни,изчистени,с точно уловен момент.... мдааа кадрирането ти е проблем и не само на лебеда, някъде ти липсва въздух- фаворит ми е средното от 3-те пилета дет са на един кадър :)))) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 3:32 pm Заглавие: |
|
|
Снимките са супер, но малко ме дразят надписчетата върху гармкита с този shadow...
за изрязаната лента да не говорим - не си загрозявай снимките! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 3:40 pm Заглавие: |
|
|
radwat mnogo!
brawos :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 3:48 pm Заглавие: |
|
|
Naistina radvat :))) sveji sa
... tova za kadriraneto e popravimo ! ,) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 3:59 pm Заглавие: |
|
|
хайде, моля те да ги качиш на 1 от хилядите безплатни хистинги за които има съобщения в графила
нищо се не види |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Silver
|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 4:29 pm Заглавие: |
|
|
Благодаря ви за добрите думи, малко се чувствам неудобно когато трябва да отговарям на такива неща, но предполагам mim ще сложи нещата по местата :), след като види това:
Надявам се, че Imperial не възразява, задето си сложих патките в неговото ftp :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 5:14 pm Заглавие: |
|
|
какво ще кажеш ако уплътниш цветовете
и ако изкараш детайл в тъмните им главички около очите
неприятно впечатление ми прави центрирането също и задника на белия лебед, който пречи на хубавото излитане на гъската
иначе птиците са големи симпатяги, някои са доста суетни и обичат да ги снимат, други са плашливи и изчезват веднага |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 5:28 pm Заглавие: |
|
|
pri jivi modeli [osobeno pove4e ot edno jivotno] si e zor da uspee 4ovek da kompozira dobre kadyra i da hvane momenta ednovremenno.
mnogo debnene ponqkoga si trqbva ako kysmeta si e dal po4ivka toq den :))
pyrvata mi dopada naj-mnogo.ima istoriq v neq :)
na 'cary movie' rakata ti pre4i, mnogo e edra i ne ti pomag da izpyknat snimkite.
dobro na4alo.uspeh :)) _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Silver
|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 6:33 pm Заглавие: |
|
|
Мерси, ще се постарая да съм редовен, но за подобряване на качеството не обещавам :)
Цялото Scary movie е направено на майтап, затова и рамката е такава и то нагризана.
mim, по "Швейцарската тройка" (да, това са Женевски патки) бих могъл да кажа само това:
...защото главата на тая тъпа патка отпред, ако я изсветля още малко и ще почне да се вижда не само лилавото, ами и небесно-синьото. Задната мъжка патка я оставих както е, тя и без това не е на фокус. Освен това тая жълтеникава вода прилича на... и сигурно от учтивост не ми го казахте :), но малко я пооправих.
А по въпроса за белия задник, май единствено това върши работа:
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 6:41 pm Заглавие: |
|
|
да не те притеснява синьото в главата на патоците (женските са тия сиво-кафяво-петнистите), щото те са им синкаво-черни и на хубава светлина лъщят яко в синьо
а на това сивото в 3-ката ако главата придобие обем като в третата няма да й се отрази зле
обикновено повечкото плътност придава малко по-тежък характер
задникът на лебеда спокойно можеш да го разкараш с шопа ако ти се играе и да стегнеш композицията |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Silver
|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 8:20 pm Заглавие: |
|
|
С шопа съм на ниво слагане на звездички около отблясъците на слънцето и пак не се получават някои. Онези в Constellation... и тези отдолу съм ги правил от досадните бели петна, които седяха просто ужасно, като точки някакви.
Иначе пускам още няколко снимки, които биха стояли по-добре в учебник по биология за 7-ми клас, отколкото тук, но сърце не ми дава да не пусна онези малки пухести патета да плуват в Графилата. И пак извинения за поредния бял лебед, който ми е застанал в центъра на кадъра, баш където не трябва. :)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 8:43 pm Заглавие: |
|
|
пък аз си мисля че някои с малко цветови корекции и занимавки с пцевдо фокус и маски ще станат много приятни! особено тая с жълтите патенца предпоследната, в по-широкия формат. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Вто Май 18, 2004 9:29 pm Заглавие: |
|
|
mnogo sym syglasna s DR2. moje da stane interesna snimka s teq patenca :))
za poslednata s lebeda si mislq, 4e ako beshe oshte malko iznesen v dqsno
i pove4ko 'slyn4eva pyte4ka' ako imashe shteshe da e po-dobre :) _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Silver
|
Пуснато на: Сря Май 19, 2004 1:25 pm Заглавие: |
|
|
Засега се опитвам да прибягвам до услугите на шопа само за кропване и рамкиране + някакви дребни неща, защото предпочитам в началото оценките да са върху почти суров и не-много-пипан материал. В интерес на истината мислех да попроменя цветовете и осветеността на водата на онази с малките патета, но някак си не се получи - колкото повече си играя, толкова по-заплашителен вид й докарвам :). Тези вълнички отзад са направо кошмар.
За сметка на това, ето една любопитна гарга, която ме беше зяпнала, а аз и отмъстих като я снимах:
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Сря Май 19, 2004 1:31 pm Заглавие: |
|
|
Много умен поглед има тая гарга и леко заплашителн
Имам чувството, че ме преценява
Става ли за вечеря тоя или е много мазен?!;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Май 19, 2004 2:24 pm Заглавие: |
|
|
тоя задник на лебеда е по-добре, но защо те е страх да прекадрираш композиционно повечето неща куцат
ако знаеш в тъмната стая какви манипулации се правят само за 1 обикновен портрет изобщо няма да се свениш да пипаш шопа за кроп и за цветове
гаргата е симпатяга, изкарай перцата от тъмното, да не се получава дупка
покажи и други работи освен птици |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Сря Май 19, 2004 2:26 pm Заглавие: |
|
|
ииии гаргата кефи :))).... ама защо не им оставяш никакъв въздух бе... ако има мегдан бих и оставил нагоре и надясно фон..... _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Сря Май 19, 2004 2:33 pm Заглавие: |
|
|
maceman написа: | ииии гаргата кефи :))).... ама защо не им оставяш никакъв въздух бе... ако има мегдан бих и оставил нагоре и надясно фон..... |
мъъничко над главата още - а вдясно да са вижда поне цялата сянка :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|