Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
rebellioN

Регистриран на: 13 Ное 2003 Мнения: 45 Местожителство: Tainata livada
|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 10:58 am Заглавие: Този скапан, гнусен, омразен, бавен, отвратителен IE ! |
|
|
Така. Някои ползва ли Интернет Експлорър? Има ли такива? Аз.
То не е за оплакване, не е за жалване, ама нема секция "Интензивно отделение" за където ми е нервната система.
С какво бихте ми препоръчали да го сменя? _________________ look.listen.learn. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 11:03 am Заглавие: |
|
|
!!!mozilla!!! -
и firefox, който за мене е по дървен
http://mozilla.org/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
JinMachine

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 11:33 am Заглавие: |
|
|
Mozilla, Opera...
Активирай си mouse gestures.
СЛЕД това ще разбереш какво значи дървен експлорър. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 11:39 am Заглавие: |
|
|
A az puk si go obicham Explorera, i ne bih si go zamenil s drug browser :) _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 12:13 pm Заглавие: |
|
|
explodera rulz... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Boteff

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 12:13 pm Заглавие: |
|
|
az minah ot skoro na Mozilla Firefox ( pod blagotvornoto vliqnie na brat mi )
i sum mnogo dovolen.. integrirah si FlashGet-a .. izkarah si razni guzariiki..
zabranih vsqkakvi pop ups da mi izka4at.. i sum si cool otsekade :)
a doskoro ne6tqh i da 4uq za ne6to drugo ot IE-to :) _________________ .. so far .. so good .. so what ? .. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 3:10 pm Заглавие: |
|
|
Е па пробвайте - насилете се, па тогава ще говорим...
без поп ъпи, без вируси на vbs и други, без софтуер дато се слага без да знаеш....
Ма той Boteff разбра, добре че е брат му, че го просветли :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 3:57 pm Заглавие: |
|
|
на Firefox проблема му е в декодирането. понеже гадовете от МС решили да се направят пак на велики някои от страниците дето нямат читав код ми се виждат разместени на него! иначе определено е по-добър от ИЕ! да и няма поп-ъпи!!!! и доста по-лек за системата! _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

|
Пуснато на: Пон Май 10, 2004 4:35 pm Заглавие: |
|
|
Напротив - тоно заради правилното кодиране се вижда разместен, проблема е, че IE дебъгва правилно грешки, които се ловят от стандартите w3c, един вид подминава ги и уж изглежда добре а реално кода е счупен. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lnvaf
|
Пуснато на: Съб Май 22, 2004 12:01 am Заглавие: |
|
|
Vij, az ti prepora4vam da polzvash MyIE2 - programkata e free i az taka sviknah s neia, 4e IE mi se struva mnogo kostenurski.
Eto i link ot free server:
http://free.data.bg/pampers/Progz/MyIE2%200.9.26.34.exe _________________ Благословен да бъде този,
който няма какво да каже
и въпреки това мълчи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2004 12:14 am Заглавие: |
|
|
водораслите ви пречат на вас
колкото повече блъвоч слагате отгоре толкова по-ще се дави и уиндоус и експлорър и вие |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nS

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2004 5:29 am Заглавие: |
|
|
такам....HTML е структурен език, той няма бъгове :)
просто някои от атрибутите на някои от таговете не се разпознават от Netscape/Firefox/Opera etc., други пък се интерпретират по различен начин.Също така различните броузъри имат и различна поддръжка на DHTML.
Все пак огромната част от потребителите ползват IE поради което много от уебмастърите не си правят труда да покриват някои от стандартите на W3C....
Аз лично съм фен на Netscape и то от доста време, но интегрирането на Експлорър-а в Windows го прави много по-приятен за ползване, въпреки че е много податлив на злоупотреби/от поп-ъпс та нагоре.../ затова внимавай какво разглеждаш с него.
Firefox също ползвам от доста време насам, още от някои от по-старите версии на Firebird/предишното му название/ - за съжаление е все още нестабилна на моменти,целта му е обаче в бъдеще да замени самата Mozilla/чувал съм че това ще стане като достигне версия 1.0/, която в момента си е чисто и просто отворен код на Netscape.Причината да са тежки е в самото зареждане при стартиране/зли езици твърдят че бавното зареждане е пъклено дело на Майкрософт...пак аз пари става въпрос/.Абе шарения на тоя свят много, слагайте няколко броузъра и като правите нещо го тествайте във всите.....или пък се придържайте към XHTML стандартите стркитно. но дори и тогава пак няма пълна гаранция, че кодът ще изглежда навсякъде "нормално" /апропо някои от възможностите на XHTML като че ли не се поддържат от всички броузъри...все още.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vALE
|
Пуснато на: Съб Май 22, 2004 8:59 am Заглавие: |
|
|
Poneje zasega osnowno se zanimawam s javascript kodirane, za men, IE e srawnitelno stabilen software s izkliuchitelno bogati wyzmojnosti za developerite. Az sym dUwolen :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nS

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2004 12:54 pm Заглавие: |
|
|
и какви са тия богати възможности за девелопърите, които ти дава IE?
Мозила и Файърфокс имат Джава Скрипт конзола, в която можеш да откриваш грешки например...Мозила пък има даже и Джава Скрипт Дебъгър, това са вече някакви възможности........ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2004 5:36 pm Заглавие: |
|
|
nS написа: | и какви са тия богати възможности за девелопърите, които ти дава IE?
Мозила и Файърфокс имат Джава Скрипт конзола, в която можеш да откриваш грешки например...Мозила пък има даже и Джава Скрипт Дебъгър, това са вече някакви възможности........ |
Вярно е, че ИЕ не блести с некви интелигентни ресшения по отношение на дебъг и пр. но вАЛЕ, не тва имаше предвид май. Аз в момента нямам много ясен поглед върху тези неща, но във времената преди излизането на Нетскейп 6, ИЕ си предлагаше някакъв, да речем, обмислен обектен модел. Който бтв, няма нищо общо с няквкви стандарти, но тва май е друга тема. Вярно е, че впоследствие, новият нетскейп също се появи с развит ДОМ, но той беше развит по начин, който напълно еба мамата на цялата ситуация, поне според мене. Не знам какво е положението в момента, но предполагам, че не е много по-цветущо.
Разбира се, доколкото думи като интелигентно и гъвкаво изобщо могат да се отнасят за недомислица като жскрипт. Аз си имам мнение по въпроса с жаваскрипта, и мисля да го споделя са. Мисля, че трябва тва нещо да спре да се ползва и някак негласно да обърнем гръб и да се направим, че нищо не е било. Хубаво е човек да може да се обръща към разни елементчета от браузъра, или документа си, но възниква въпроса "кой подяволите е бровсера и кви, да му го таковам, са му елементите?!". Браузър детекшън? А не! Не, мерси! Щом има мазохисти, нека си ръчкат из конзолите на мозилите, ама за мене тая работа умре вече. Жаваскрипт, колкото да се чекват някакви поленца, може. Оттам нататък си има други начини да ни е шаренко и мигащо... и работещо най-вече. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2004 5:53 pm Заглавие: |
|
|
БТВ, нека кодерите да не ми се обиждат... :))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nS

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2004 6:06 pm Заглавие: |
|
|
ами....няма :)
ама е дяволски просто да се работи с него заради синтаксиа, колкото до броузър детекшъна - според мен това е доста добро решение да се избегнат разликите във възприемането на кода от самите броузъри.ама си е занимавка.
по мое мнение - Флаш ще помете всичко.
след време.но ако сте забелязали в последните две години какво развитие има това чудо...какво остава да речем за още 3... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nS

|
Пуснато на: Съб Май 22, 2004 6:10 pm Заглавие: |
|
|
ша ни земе хляба ..... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Нед Май 23, 2004 11:35 am Заглавие: :-) |
|
|
mim написа: | водораслите ви пречат на вас... |
Mim, радваш, както винаги!
Преди много години моят капитан ги казваше тези приказки!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|