Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
n1x0n

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 6:56 pm Заглавие: |
|
|
Дръпни малко циан от ягодите, ретуширай им бликовете, докарай им търговски вид.
А шрифтовете са крачка назад от първия вариант според мен.
За зеленото - не знам, тъмно ми е, като мръсно ми стои _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 7:07 pm Заглавие: |
|
|
panagonov написа: | Абе зарежи ягодите засега. То моя сорт са по-сладки :)
Шрифта по-добре ли е?
Със зеления фон май по изпъкнаха нещата. Ама ще трябва да го текстурирам някаси. |
ако толкова държиш да текстурираш зеленото - текстурирай го на ягодки;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 7:19 pm Заглавие: |
|
|
n1x0n написа: | Дръпни малко циан от ягодите, ретуширай им бликовете, докарай им търговски вид.
А шрифтовете са крачка назад от първия вариант според мен.
За зеленото - не знам, тъмно ми е, като мръсно ми стои |
Зеленото е 70циан 100жълто без други примеси. Може да е от монитора. Още не съм намерил хубав ръкописен шрифт, но стигнах до извода че двата шрифта трябва да са различни.
Ягодова текстура не е лоша идея, ама де не прекалим с ягодите. Ще стигнем пак до правилото с увеличеното и избледнено изображение като фон. Ех, ако имах снимка на много и различни плодове, скупчени на едно място и снимани както трябва, щях да я използвам за фон на всички тетрадки.
Явно утре ще ходя до близкия плод и зеленчук, ама избора на плодове в момента не е достатъчно голям. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 7:38 pm Заглавие: :-))) |
|
|
И после бързо ги пращай на Никсън!!!
:-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 8:22 pm Заглавие: |
|
|
panagonov ti osven gluposti mojesh li drugo da pishesh?
http://www.graphilla.com/viewtopic.php?t=806
toq link za kvo e slojen v logo i shrift? ae sq si razmyrdaj Dto i nameri svesten font...
kat she texturirash zelenoto mi na listenca go napravi ..bati i dilemata za taq tetradka..aman!
nali znaesh istoriqta za morskiq i vodoraslite... vzemi se ponau4i, stiga praj vqtyr! _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
RG®
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 8:29 pm Заглавие: :-))) |
|
|
То същото и със снимките...
Дет не можел да ги намери.
Сякаш им плаща авторски права.
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 8:56 pm Заглавие: Re: :-))) |
|
|
RG® написа: | То същото и със снимките...
Дет не можел да ги намери.
Сякаш им плаща авторски права.
Ами трудно се намират снимки за печат на А4 при 300 dpi.
Малко се отплесвам от темата, ама няма начин.
Когато чета темите тук и начина на мислене на повечето от вас имам чувството че живеем в различни действителности. Незнам какви са вашите клиенти, но моите не искат да плащат (или може би не могат да плащат). За дизайн на една тетрадка нашата фирма взима приблизително 20 кинта. Ако наемем профсионален дизайнер за концепцията и професионален фотограф (както вероятно е редно) загубата ни е пълна. Съвсем скоро правих плакат на една рок-група, препоръчах им фотограф, фирма с професионален скенер, всичко. ХОРАТА НЯМАТ ПАРИ. Накрая се снимаха от любител в тъмен коридор със свткавица на негатив лайка формат. Сканирали си негатива във фотото и тва ми донесоха. Не ми се говори за качеството на изображението, но наистина не спах цяла нощ, защото клиента ми е симпатичен, но аз няма да призведа качествен продукт. Отново! Всеки божи ден тази случка се повтаря в различни вариации с различни действащи лица. За каталога, който показвах преди време, хем фирмата е солидна, не им се даваха повече от 10 лева за предпечат на страница А4. Снимките на продуктите бяха правени с PhotoClip, първия модел. После ме питаха защо едната химикалка е зелена, а не оранжева. Ми такава ми я донесоха, да не съм врачка та да знам за нечовешкото изкривяване на цветовете на което е способен този боклук.
Затова аз разчитам на помощта на хора като вас да дадат по някоя картинка или фонт. Досега винаги съм се реванширал, но на вас не обещавам. Прекалено сте добри, за да мога да ви помогна с нещо.
Просто ми е чудно че вие не се сблъсквате с тези неща и ме обвинявате че нямам авторски права на картинките. Не аз, а клиентите отказват да ги платят.
Категрично обаче няма да тръгна да снимам аз, защото това не ми е работата. Мога да го правя само за удоволствие.
P.S. Моля ви не ми отговаряйте. Не е необходимо. Да не превръщаме и тази моя тема в говорилня като останалите. Разбира се ако този аспект в родната ни действителност ви интересува, може да отворим нова тема за това.
P.S.S. Сега някой да не заплаче от сантименталност. Нещата не са такива, каквито изглеждат. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 9:06 pm Заглавие: |
|
|
ot teb zavisi kolko vreme she pravish design na tetradki za 20lv ili shte dignesh nivo... s izvineniq ne stava. _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
panagonov

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 9:16 pm Заглавие: |
|
|
piks написа: | ot teb zavisi kolko vreme she pravish design na tetradki za 20lv ili shte dignesh nivo... s izvineniq ne stava. |
Не съм си сам шеф, за да имам претенции. Все пак се старая, надявам се че личи. И пак за удоволствие го правя, така че да напредваме стъпка по стъпка и да не обръщаме засега внимание на композицията на плодовете а на останалите елементи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
NOX

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 11:56 pm Заглавие: |
|
|
panagonov написа: | Верно, че погледнато реално хора като мен ви ядат, така да се каже, от хляба |
pamagonov написа: | Незнам какви са вашите клиенти, но моите не искат да плащат |
...bah go toq hlqb... _________________ "... човек се влияе, а средностатистическия човек се влияе дори повече." wi-flip-ff |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|