Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
pro_01

|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 8:02 pm Заглавие: разкази у картинки... |
|
|
повдигана или не, темата мен ме гложди откакто видях по реповете "новата" дъга... доколко нова е та, доколко разчита на славата на старата и доколко си струва да е по реповете са темите, които ме интересуват. някой друг да го интересуват също? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 8:08 pm Заглавие: |
|
|
Ми не мисля че някой го интересува вече, темата беше "оглозгана" в поне 2 топика ;) _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 1:53 am Заглавие: |
|
|
бе кажи си мнението, пък токувиж, 4 мега тема по проблема... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 12:20 pm Заглавие: |
|
|
ми до колкото разбрах мнението му е че новата Дъга само лежи на славата на старата...
Само че според мен не си лежи и почива на тази слава;) Дъгата беше българското списание за български комикси - и сега е такава... Има нови комикси, които са доста добри, а за успокоение на порастналите дечица със спомените за старата Дъга - в новата тепърва ще се завръщат някои от любимите ни стари комикси! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 12:41 pm Заглавие: |
|
|
а от днес на пазара е брой 7ми (който ше си купя следобед=) ) _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pro_01

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 1:01 pm Заглавие: |
|
|
еми няма смисъл, щом е дискутирано, че дискутирано и аз да се намесвам в нов топик като че ли... въпреки, че почнах - та ше се доизкажа...
ми за мен новата дъга е пълен шит... и никога няма да се съглася, че издателите/създателите/идеолозите/кураторите зад нея не са погледнали похотливо на идеята с избора на име. що не се казва 'плеяда' или 'графологична експертиза', а точно 'дъга'? разбира се, имената които давам са далеч от доброто звучене и подходящо име за комикс издание, но в момента не ми се влиза в creative mode да мисля няколко авангардни имена. аз не мога приема факта, че това комикс издание, което няма нищо общо идейно, стилистично и емоционално със старото се казва 'дъга' по друга, а не по маркетингова причина. щото едно е да тръбиш 'дъга се завърна', друго е 'излезе новото комикс списание еди-кое-си'. много важно като е излязло новото комикс списание - едно от многото - ей там с чичо скруч и пиф на редицата. докато името 'дъга' подсъзнателно експлоатира някой дълбоки твои спомени и въжделения от детството ти. освен формата на изданието и логото, което определено не е променено към по-добро - мен старото си ми е още идеал за изчистен надпис, а това кекерчещо се малко ми напомня на табела от магазин за обувки, друга отправка към едно време аз не виждам. най-вече не я виждам стилово. щото честно казано аз дъга я асоциирам с чоко и боко, янтар, ело, дарко, бубачко и т.н., а не с комикси в стил човека-орангутан-мутант-дело-на-професор-дочев, каквито излизаха по едно време на последните страници на егоист и които за мен са ПЪЛЕН ШИТ като идея, стил и изпълнение и граничат горе-долу с моите способности да рисувам, които като човек с що-годе нормална самокритика мога да оценя от 0.5 до 1 по десетобалната. като следствие от вълната пост-американска-чекиджийска култура, която ни заля аз виждам и въпросното списание. колкото до опитите за зарибявка на олд скул читатели, не знам при теб как е, но никой от познатите ми не намира за необходимо дори да коментира явлението.
тъй. еми тва е. аз, както е модерно да се обобщава, се изплюх. благодаря за вниманието, но който държи лайняни мисли в себе си хваща рак накрая според съвременните схващания в областта на езотериката, а вече и медицината...
п.с. чие дело е римейка на логото все пак? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 1:17 pm Заглавие: |
|
|
про аре по-полека със страстите? _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 1:22 pm Заглавие: |
|
|
има нещо фройдиско в това твое завръщане към детството ти...
и пускането на котви в миналото е също толкова не здравословно;)
Дъга не е просто едно ново комикс списание - то е продължение на традицията за българските комикси! И определено не намирам сходство с Чичо Скрудж и неговите американски приятели!
ако това е плюене - вече цяло море направихме с тази тема и още има хора, които не са си харесали някой комикс и оплюват цялата идея! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 1:25 pm Заглавие: |
|
|
wicky написа: | има нещо фройдиско в това твое завръщане към детството ти...
Дъга не е просто едно ново комикс списание - то е продължение на традицията за българските комикси! И определено не намирам сходство с Чичо Скрудж и неговите американски приятели!
ако това е плюене - вече цяло море направихме с тази тема и още има хора, които не са си харесали някой комикс и оплюват цялата идея! |
ти па що се нервиш.... ако старата "дъга" беше устискала до сега- пак щеше да има противници и привърженици.... свят шарен - хора секакви :))) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 1:30 pm Заглавие: |
|
|
maceman написа: | wicky написа: | има нещо фройдиско в това твое завръщане към детството ти...
ти па що се нервиш.... ако старата "дъга" беше устискала до сега- пак щеше да има противници и привърженици.... свят шарен - хора секакви :))) |
ми аз за спора само:)))) слабост . какво да се прави...;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pro_01

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 3:51 pm Заглавие: |
|
|
DR2 написа: | про аре по-полека със страстите? |
Общи приказки
Форум за каквото му дойде на човек
Модератори R1dler, LoveHate
въпроса не опира до страсти, а до мнение. наумил съм си да го кажа - казвам го. ако наистина на някой това изказване му бърка някъде, r1d и lh имат пълните правомощия да се намесят както намерят за добре.
нещо лично ли има в цялата работа или просто те дразня? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pro_01

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 4:00 pm Заглавие: |
|
|
wicky написа: | Дъга не е просто едно ново комикс списание - то е продължение на традицията за българските комикси! И определено не намирам сходство с Чичо Скрудж и неговите американски приятели!
традиция? в българия има комикс традиция и култура колкото и клубна такава. къде я видя тая традиция, бе, братче? колко години са необходими за създаването на традиция и колко български комикса са били родени през това време, та да има на какво да стъпи тая традиция изобщо?
чичо скруч(дж) го споменах примерно, щото не се сетих кви други комикси се продават, пардон ако накърних достойнството на дъга - изцяло неволно беше. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 4:06 pm Заглавие: |
|
|
pro_01 написа: | wicky написа: | Дъга не е просто едно ново комикс списание - то е продължение на традицията за българските комикси! И определено не намирам сходство с Чичо Скрудж и неговите американски приятели!
традиция? в българия има комикс традиция и култура колкото и клубна такава. къде я видя тая традиция, бе, братче? колко години са необходими за създаването на традиция и колко български комикса са били родени през това време, та да има на какво да стъпи тая традиция изобщо? |
колко наистина се питам и аз? _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 4:09 pm Заглавие: |
|
|
pro_01 написа: | нещо лично ли има в цялата работа или просто те дразня? |
nmeee... prosto DR2 e edin ot malkoto dobre vazpitani hora tuk... az primerno ako mi pukashe za "Daga New" ili tvoeto mnenie za "Daga New"... nali znaish :) _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pro_01

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 4:21 pm Заглавие: |
|
|
LoveHate написа: | nmeee... prosto DR2 e edin ot malkoto dobre vazpitani hora tuk... az primerno ako mi pukashe za "Daga New" ili tvoeto mnenie za "Daga New"... nali znaish :) |
бе ти ясно ко прайш, ама сега-засега не си обект на моето чудене ;-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 4:42 pm Заглавие: |
|
|
интересно къде е върпоса в това дето си го написал по-горе?
Щото аз освен зле написани риторични словоизлияния друго не виждам... хубаво изля си душата , оплака се а сега не какво , да пляскаме с ръце и да подвикваме "мноо вярно" "дупре каано" ли трябва? _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pro_01

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 4:49 pm Заглавие: |
|
|
въпросите са нааай-горе, но при положение, че имало всъщност преди тва 3 топика по темата, смисъл от тях няма голям явно, което пък не ми пречи и аз да кажа квото имам да казвам... а ти ако се чувстваш длъжен - викай, пляскай, удряй капа у земята и квото там ти е кеф... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 4:53 pm Заглавие: |
|
|
брех ама аз го изчетох това и пак не видях въпрос в него.... тцтц май ш траа да си сменям очилата тцтцтц _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 7:16 pm Заглавие: |
|
|
ей! ама новата Дъга каква е ... още не мога да й се нарадвам!!! |
|
Върнете се в началото |