Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
vladisss
|
Пуснато на: Чет Юни 03, 2004 5:26 pm Заглавие: HELP, HELP, HELPPPPPPPP!!! |
|
|
Help!
Може ли някой да ми препоръча читава видеокарта , двупроцесорно дъно и процесори... Почвам ново бачакне и ме питат ква машина искам... Парите не са най-определящи - важното е да е читава машина за 3Д визуализация на интериори... което ще рече V-rey през цялото време...
Ще ви бъда безкрайно благодарен! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
vladisss
|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 8:59 am Заглавие: :)))) |
|
|
Благодаря, Drone! : ) отговора ти е точен.. - лошо формулиран ми е въпроса...
Все пак става дума за двупроцесорно PC, а не за "силиконов" workstation.. ама да съм си задал въпроса правилно... днес ще тря да поръчавам - явно ще тря да разчитам на консултанта в магазина.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Whitehell

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 3:00 pm Заглавие: |
|
|
Xeon-i,
Nvidia Quadro FX,
I ako namerish 2procesorno dyno s Dual N-force za Intel podryjka nema da e zle.
Tova e mnogo neprofesionalno menie, no sys sigurnost e po-aktualno ot nekoi si prodavach. _________________ Full speed saves time!!! - XFR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 3:14 pm Заглавие: Re: HELP, HELP, HELPPPPPPPP!!! |
|
|
vladisss написа: | Help!
Може ли някой да ми препоръча читава видеокарта , двупроцесорно дъно и процесори... Почвам ново бачакне и ме питат ква машина искам... Парите не са най-определящи - важното е да е читава машина за 3Д визуализация на интериори... което ще рече V-rey през цялото време...
Ще ви бъда безкрайно благодарен! |
Eh kak varvi toz V-RAy na tez dual mashini prez cialoto vreme weee. Shto ne si vzemesh edna Quad mashina s XEONi - da vidish togava mi ti toz V-RAy kak pulni 8te virtualni procesora da znaesh. S pone 4 GB RAM, moje i 8 GB - tia pametta sega poskupna dosta - edin dobar nachin da se poharchat mnogo pari. Moga i linkche da ti pratia che mi popadna tez dni. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
calisto

Регистриран на: 18 Мар 2004 Мнения: 32 Местожителство: NASA RESEARCH FACILITY [District of Burgas]]
|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 3:59 pm Заглавие: |
|
|
Miiii XEON :) DAAAAAA
2x XEON 3.06 GHz
Tyan Thunder i7505 -the best
4 x 1GB ECC DDR :)
Yoooooo!
Quadro FX 2000 i nagoreeee
YESSSSS!
Az bih nablegnal na pove4ko RAM i po slabi CPU-ta (2.4GHz), no ako kintata ne e problem - 4eti nagore :)
GOOD LUCK :) (pri tezi ceni i dostav4ici 6te ti trebe) :) _________________ Работим с кожи на клиента... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 4:12 pm Заглавие: |
|
|
Predpolagam, che shtom shte prawish visualisatsii na Architecture proekti, shte si po-dobre s po-malko RAM i po-yaki processori.
Wzemi si max. wisoka GF FX, za Quadro mozhe da ti se story skupichko. Edna ot mashinite mi e s Quadro4 980XGL i sum dosta dowolen, a tya suwsem ne e tolkowa skupa, kolkoto Quadro FX-ite.
A ako naistina imash soliden budget za harchene -- nyama kakwo da mu mislish -- wzimash si edna PURE PCI raytracerka, i si zabrawyash problemite! Samo wizh benchmarkowete i shte ti stane yasno zashto :))))
http://www.art.co.uk/products.ihtml?page=pureoverview
Obache e malko pod 2000 Pounds :)))) _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 4:45 pm Заглавие: |
|
|
Drone написа: | Predpolagam, che shtom shte prawish visualisatsii na Architecture proekti, shte si po-dobre s po-malko RAM i po-yaki processori.
Wzemi si max. wisoka GF FX, za Quadro mozhe da ti se story skupichko. Edna ot mashinite mi e s Quadro4 980XGL i sum dosta dowolen, a tya suwsem ne e tolkowa skupa, kolkoto Quadro FX-ite.
A ako naistina imash soliden budget za harchene -- nyama kakwo da mu mislish -- wzimash si edna PURE PCI raytracerka, i si zabrawyash problemite! Samo wizh benchmarkowete i shte ti stane yasno zashto :))))
http://www.art.co.uk/products.ihtml?page=pureoverview
Obache e malko pod 2000 Pounds :)))) |
Az malko grubo shte vliaza tuka s malko komentar. Znachi tez benchmarks sa full of shit. Pichovete hvashtat edna scena, kadeto razlikata na hardware sas software naj im ottarva. Posle - neshto ot roda na MRAY VRAY ili drugo takova, nabuzvat mu nastrojkite iako, posle go sravniavat s tiahnata super-velika hardware tehnologia. crap.
Ne kazvam che tova ne e barzo, ama chak tolkova pobarzo - ne e. Pri posledni smetki, se okaza podalavera da si kupi choek za teia pari mnogo mashini i da machka mrejovo - izlizashe pobarzo. Tova koeto pichovete nakraia uspiaha da ni dokarat beshe 2x-3x skorostta na [renderer], pri edna dosta posolidna razilka v cenata. Ne che sa si go slojili na site-to, che prodajbite im shte seknat na momenta.
cheers. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 5:15 pm Заглавие: |
|
|
W interes na istinata, ne znaeh, che tiya benchmarkowe sa tolkowa rignati, no towa naistina e hubawo obyasnenie za tiya zashemetyawashti rezultati :))))
I da, naistina za 2K Pounds mozhe da se subere mnogo prilichna mini-fermichka, koyato shte dade dosta po-dobri rezultati.
Wupreki wsichko, hardware-supported rendering is the way to go spored mene, i nVidia butat yako w taya posoka. Wsichko e wupros na pazar, i na dostatuchno razumni tseni na kartite.
Oswen towa si e sramota pri renderirane GPU-to da sedi i da blee w obshti linii pri polozhenie, che mozhe da pomaga dosta pri smetkite. Tochno snoshti gledah dwe algoritumcheta na sukwartiranta mi -- ednoto smyata pre-computed GI, drugoto Ambient Occlusion, i dwete se runwat na GPU-to i sa iznenadwashto burzi. Pri polozhenie, che sledwashtoto pokolenie Windows shte iska kato min. requirements Dual Processor mashini, twa znachi, che nie trebe da begame na quad CPU-ta za da ima faida. Da se polzwa GPU-to ili -- oshte po-dobre -- nyakakwa Raytracing karta shte si e ot golyama polza, stiga da se ochowechat tsenite.
Twa e ot moita userska gledna tochka, estestweno :)))) _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 6:14 pm Заглавие: |
|
|
vsichki iskame GPUto za 100$ da varshi rabota kato 3 mashini DUAL XEON na 3GHz... uvi - ne stava taka, chudesa ne se sluchvat.
GPUto v dneshnia den moje da se polzva za dosta skorenie, samo che problemite i ogranicheniata, koito shte vnese v edin pipeline sa dosta poveche ot podobreniata. Prichini - mnogo.
Inache za reshavaneto na otdelni zadachki - stava.
btw - nie tuk mislihme za razrabotka na nash takav hardware za uskorenie - na bazata na mnogo drugi CPUta... Da ima razbirachi na low-level P4 stuff? Zainteresovani? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 7:05 pm Заглавие: |
|
|
Az bih bil mnogo zainteresowan, ama ti nadali, shtoto hich ne otbiram ot programirane :)))) Moga da pitam sukwartiranta mi, koito sigurno shte se zainteresuwa, a i sus sigurnost shte e ot polza. Ako wi tryabwa userskata gledna tochka (day-to-day i conceptual) -- nasreshta sum :)))) _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
evil_kornholio

Регистриран на: 23 Май 2004 Мнения: 158 Местожителство: earth-Sofia
|
Пуснато на: Пет Юни 04, 2004 8:39 pm Заглавие: |
|
|
He hee magician, tva e dobra ideika za gputata samo che naskoro chetoh che noite Pentiumi steli da sa nabazata na PIII tualatin a iaz kato drt fen na Tualatina mnogo se zardavah, imshe njakvi opiti za podobni uskoriteli sus hardware ( beshe na PCI shinata, MB s ram 2 cputa mai mozeshe da se slagat po 3-4 takviz ma beshe dosta otdavna 8))) _________________ site komputEri na sapun |
|
Върнете се в началото |
|
 |
calisto

Регистриран на: 18 Мар 2004 Мнения: 32 Местожителство: NASA RESEARCH FACILITY [District of Burgas]]
|
Пуснато на: Нед Юни 06, 2004 12:43 am Заглавие: |
|
|
Amiii, uvajaemi gospoda, vsi4ko koeto se izpisa tuk e 4udesno i kara surceto mi da prepuska v edin po-vesel ritum, no ne6to hizbegahme ot temata.
Ta, vladiss, az bih ti predlojil da si vzeme6 ne6to na po-4ove6ka cena, koeto da ti vur6i dobra rabota:
I obob6tavaiki napisanoto ot mom4etata 6te ti podam slednata konfiguraciika :)
Skovai sega:
Duno ASUS PC-DL (Deluxe) nou hubo dunce s golqm potencial, visoko ka4estvo, dosta novi za DUAL ma6inite opcii i cena okolo 240$ (neee!!! TOLKOVA EVTINO! :)) (mnogo interesno duno!)
http://www.bhinneka.com/Engine/detail.asp?i=17937
Procesori kakvito ti du6a saka ot golqmoto semeistvo na "Xeon"
Az zalagam na 3,06 GHz 1M, no tova si zavisi ot sredstvata :)
2x1GB ili 2x512MB RAM (primerno "Kingston Dual Channel Kit - HIPER X")
Video - Geforce FX 5900 XT na "Point of view" (primerno)
mi tva e ob6to vzeto :) Mislia 4e ste ti vur6i idealna rabota _________________ Работим с кожи на клиента... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Нед Юни 06, 2004 1:35 am Заглавие: |
|
|
btw kato vidqh tezi 2xneshto si RAM.
Edno priqtlche mi obqsnqvashe kakvo bilo tam neshto si...che imalo nqkakva opciq na rama li shto li - be da ti bachka po-byrzo, no za tazi cel tam edi koq si firma (moje ida beshe tazi King-a, ne sym siguren) obqsnqva che chipovete trqbva da bydat absolutno ednakvi i za tva cenata na tezi 2X e po-skypa. Ta priqtelcheto mi vika, che tam nqkakvi(moje i rusnaci da sa bili...) sa si napravili opit s dva syvsem razlichni rama primerno 256 - super markov i 256 - kitajski, super kuche marka...i tazi opciqta da ti bachka po-byrzo RAM-a si bachkala syvsem normalno.
Sa sorry za kofti obqsnenieto, no ne moga da byda absolutno tochen, no mislq che mi shvanahte ideqta. Ako nqoj moje da dade qsnota da kazva che da ne se mine vladiss - to verno che ne dava toj kintite, no vse pak tezi pari biha mogli da se dadat za neshto drugo....
A btw - ne vidqh nikoj da govori za dual AMD-ta...to ne che sym im fen de - no vse pak cenata e maj po-mynichka(ako sa mi verni spomenite..) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
evil_kornholio

|
Пуснато на: Нед Юни 06, 2004 2:04 am Заглавие: |
|
|
edinstvenata zabelezka e che mozebi v cartata e dobre da e ot po visok klas ako ste se hvurljat tolkoz pari nema smisal da se pesti ot nai vaznotao za kvo mu tozi FX vuv sluchaja?!?! Az bih se sprjal po skoro na QUADRO FX verno che e skupa, no na 2X XEON da slozish obiknoven FX e dosta nerazumno( da ne govorim che Titanium platkite sa s dosta po burz Opengl ot FX koito e po skoro DirectX platka a tova ima smisul samo za softimage i max) za mashina ot takuv klas poskoro mnogoto ram i hubavata vcard e dosta po vazna ot tova na kolko tocno Ghz sa ti Xeonite a veche vseki si kroi shapkata spored parite s koito razplaga 8))) _________________ site komputEri na sapun |
|
Върнете се в началото |
|
 |
evil_kornholio

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

|
Пуснато на: Нед Юни 06, 2004 2:10 am Заглавие: |
|
|
Mdam, po lichen opit moga goreshto da preporucham GF QFX2000!
No, da se powtroya, ako ti e skupa, Quadro4 980XGL e dobur zamestitel:
http://www.nvidia.com/page/quadro4xgl.html _________________
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
calisto

|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2004 10:06 am Заглавие: |
|
|
Mi daaa ako govorim za QUADRO i az sum za 980XGL
tva mai si e nai dobroto re6enie _________________ Работим с кожи на клиента... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Whitehell

|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2004 11:04 am Заглавие: |
|
|
btw, az dosega kolkoto i pyti da sym pital nqkoi dilar na HARDWARE za QUADRO i toi me gleda sekash izmislqm nova duma v bylgarskiq ezik.
Nekoi da ima predstava ot kyde tuka moje da se nameri kvoto i da e Quadro?
Aaaaa BTW Cold, tva det vikash ti e N-Force.... za ram-ta, det usporedno se pishe na 2 RAM chipa i taka skorostta vsyshnost se umnojava. Obache v nashiq sluchai tva ama gram ne pee v hora. _________________ Full speed saves time!!! - XFR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
calisto

|
Пуснато на: Пон Юни 07, 2004 11:46 am Заглавие: |
|
|
AAAA skapani dilariii!!! Az bednuj bqh pital za QUADRO edin friend ot SIST tehnology v RUSE i toi mi kaza 4e mojeli da dokarat. te po princip ba4kat s "Canadian..." ama drugi firmi ne sum gur4il da mi tursqt.
Smurt na dilarite! :) _________________ Работим с кожи на клиента... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|