Graphilla.com :: Преглед на тема - Za vsichki seriozni fotografi.

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Za vsichki seriozni fotografi.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
themagician

Местожителство: Sofeto

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 10:48 pm    Заглавие: Za vsichki seriozni fotografi. Отговорете с цитат

Sledejki tozi topic i negovoto razvitie
http://www.graphilla.com/viewtopic.php?t=6007

- iavno fotografire imat nujda i interes ot software sredstva, pomagashti im v ejednevnata rabota.

Az kato chovek pritejatel na Canon, kakto i na Canon SDK,DOCs ( ne znam do kolko se namira, no si imame ugovorka s CANON da durpam vsichki posledni updates ot tiah), kakto i razbirasht polekichka ot programirane imam za fotografite tuk slednoto predlojenie. Ako niakoj ima nujda, idei i t.n. za neshto konkretno, koeto go niama na pazara ili mu e tvarde skupo - moje da se razberem da se opitame da se drasne tuk niakoe toolche na mestttna pochva.

Tova se otnasia i za pritejatelite na drugi marki kat NIKON da rechem ( stiga da poluchim dostap do SDKta, DOCs i t.n.).

Siguren sum che vseki se e sbluskval s problem, v kojto mu e minavala misulta "ako sega imah edi-kakvo si.... shteshe da e pesen"...

I da si kaja - ne stava vapros za pechalbarstvo na krehkia ni grubnak.

Ochakvam mnenia.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 11:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ОК. Веднага ще ти кажа за нещо много семпло, и същевременно с това много нужно.
Никой досега не е написал драйвер/програма за Canon 10D/300D с която да си виждаш Flash картата в апарата като обикновенно USB устройство - без да трябват разни грамадни image browser-и и подобни, дето 90% от тях не виждат RAW файловете.
Иначе точно за Канон се пишат страшно много неща /нямам идея дали Никон си крият SDK-тата, но програмите за тях са пъти по-малобройни/ и направо не се сещам за нещо, което да ми трябва пък да го няма. Особено след като днес открих DSLR Remote Pro! :-)
themagician

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 11:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

n1x0n написа:
ОК. Веднага ще ти кажа за нещо много семпло, и същевременно с това много нужно.
Никой досега не е написал драйвер/програма за Canon 10D/300D с която да си виждаш Flash картата в апарата като обикновенно USB устройство - без да трябват разни грамадни image browser-и и подобни, дето 90% от тях не виждат RAW файловете.
Иначе точно за Канон се пишат страшно много неща /нямам идея дали Никон си крият SDK-тата, но програмите за тях са пъти по-малобройни/ и направо не се сещам за нещо, което да ми трябва пък да го няма. Особено след като днес открих DSLR Remote Pro! :-)

Da, dosadno e bez drive. Az polzvam card-reader che maj pobarzo i bezbolezneno si prehvarliam taka neshtata, che inache dokato otvoria onez mi ti viewers za kopirane i to otteche. Ok shte go pomislim ;-)
Върнете се в началото
piks

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 11:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

az imam to4no takyv probem.i sega ne moga da vzema reader ta se my4a s razni gluposti za da si izvadq raw filovete.do skoro mojeh samo 4rez Photoshop da si vidq snimkite.tva kyv ujas e...
taj 4e ako neshto se izmisli shte e super :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
themagician

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 11:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

piks написа:
az imam to4no takyv probem.i sega ne moga da vzema reader ta se my4a s razni gluposti za da si izvadq raw filovete.do skoro mojeh samo 4rez Photoshop da si vidq snimkite.tva kyv ujas e...
taj 4e ako neshto se izmisli shte e super :)

az sum s 10D. i za reader polzvam normalen CF-reader. obache kogato ne mi e pod ruka ili sum go dal na niakogo - polzvam MP3 player s CF-cards. Taka che ako se setish za niakoj drug device deto chete CFcards, ne e nujno da dedicated reader demek, pak varshi rabota.

Inache moga da uslugna bez problemi s moia.

A po toz vapros shte pomislim obeshtavam ;-)
Върнете се в началото
the jester

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 10:10 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда и аз да ревна с пълно гърло в подкрепа на Канонаджиите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger MSN Messenger
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Общи приказки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети