Graphilla.com :: Преглед на тема - бизнес илюстрация

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

бизнес илюстрация
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 6:30 pm    Заглавие: бизнес илюстрация Отговорете с цитат

Колебах се дали трябва да е в фотография и ретуш, но според мен бая към илюстрация отива, за това поствам корабчето тук, борих се извесно време с него, но не съм особенно доволна, всякакви коментари и съвети се приветстват. Предназначението на това захаросано творение е да служи за илюстрация на сайт за корабни круизи.

ето оригинала:

ето след моята обработка
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bigworm

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Юни 08, 2004 10:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mi kvo da ti kaja to koi znae kjolko po tva ne moe da se raboti....a i si e za fotografiata.......ako triaa da sum chesten originala po me kefi
LoveHate
ta tatau

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 10:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

obache vaprosa e ne tede kakvo te kefi... ami dadenoto lice deto plashta kvo go kefi...

obache naistina misla trebe da e pri retusha i kogato stava duma za retush... trebe se davat po-golemi kartinkite, shtoto na takiva razmeri defektite se skrivat.
pipi

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 11:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ste premestia snimkata v retush, kolkoto za kartinkata za web e i tova e originalnia razmer, btw ideiata e da prilicha na holywoodski film ot 60-te.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 12:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

По това може да се работи и то доста, противно на мнението на bigworm.
Според мен селекцията на кораба ти е малко груба.
Затъмняването към задницата на кораба не стои добре, а отражението във водата не отразява това затъмнение, което съвсем го прави да изглежда като дефект на кадъра.

След като така или иначе си дорисувала море, отвори му малко място отдясно на този кораб, да не е така центриран.

И последно, тези изсветлявания/затъмнявания на фона - не са хармонични, стоят като петна. Направи ги така, че да изглежда приказно, но малко по-натурално.
dreamer

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 12:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мен ми е малко призрачно като няма хоризонт...

Dreamerworx.com
-------------------------------------
Steps Of Inspiration
Върнете се в началото
pipi

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 12:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Според мен селекцията на кораба ти е малко груба.
Затъмняването към задницата на кораба не стои добре, а отражението във водата не отразява това затъмнение, което съвсем го прави да изглежда като дефект на кадъра.

След като така или иначе си дорисувала море, отвори му малко място отдясно на този кораб, да не е така центриран.

И последно, тези изсветлявания/затъмнявания на фона - не са хармонични, стоят като петна. Направи ги така, че да изглежда приказно, но малко по-натурално.

selekciata naistina se porazmaza pri vsichki sloeve, koito napliakah otgore, ste ia opravia, zatamnenieto ne triabva da e savsem realistichno za tova e tolkova grubo i elementarno, za otrajenieto, absolutno si prav voobshte ne obarnah vnimanie, ideiata za centrirane beshe, che kato ima sferichen horizont e hubavo koraba da e v nai-gornata tochka, toest v centara, pri tova zamazvane na horizonta, ste go premestia, naistina stoi po-dobre. kolkoto do fona, boria se, no niamam mnogo iasna ideia kak bi triabvalo da izglejda ako e realno. eh dalech sam ot artemii lebedev oshte.
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 12:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

просто смени небето с друго - то и водата можеш да смениш.... даже щом предназначението е за корабни пътешествия, бих подбрал някакви екзотични брегове, палми и квото се сетя за да ми се приходи.... в момента както си го направила с тази мъгла и парцалено небе ми мяза на модерен прочит на летящия холандец.....
pipi

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 1:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tova e, koeto uspiah da napravia snoshti, kolkoto do ekzotichnite bregove, nie imame veche 6-7 saita za cruizi sas ekzotichni bregove ta vze da mi pisva, vikam si dai da sloja edin korab v moreto i da izglejda prikazno, klienta iska saitovete da sa v nejni cvetove i vsichko da e mnogo vazdushno, sterilno i v sashtoto vreme luksozno. i si pozvolih malko volnost, znam che ste go haresat sas sigurnost i na tozi etap ot rabota, ama mi se igrae po nego.
Върнете се в началото
the jester

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 1:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ми аз точно не си представям сега как точно изглеждаха филмите от 60-те, но дори и ада трябва най-общо така да изглежда, тези магентени облачета хич не стоят. Изобщо maceman е прав изцяло за облаците и мъглите :)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger MSN Messenger
the jester

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 1:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това по-горе не е "ада" а просто "да" :)))))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger MSN Messenger
BadmotherfuckeR
Kill 'em All

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 1:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

men mi haresva tva..tochno kato za tzelta si maznichko sedi, viarno gore ima nekolko oblaka rozovi ma Macemana edva li she hodi na toia site da gleda cruisite..tui che nema koi da diga giri za tiah:)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 1:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

:)))))))) гаднеят "розовите" облаци- по точно магентестото небе.... само него тогава оправи.... такива фотоси има че "лошо" да ти стане от синьо- ти баш таа мазня си си харесала.....
the jester

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 1:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

maceman, ти си изрод! :)))))))))))))))))))))))))))))))

Сори за офтопика :)
Върнете се в началото
pipi

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 2:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

v momenta maham mangentata, naistina e ujasna
off: maseman is cool:))) ama tova mi e rabotata
Върнете се в началото
pipi

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 5:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

това е финала, благодаря на всички, знам че покрива на кораба се "осра" но проджект мениджърката вече ме гледа много лошо, няма повече време и така

облаци номер едно, доста грандомански:

облаци номер две, по-семпли:

и ако някой иска да види къде ще стои илюстрацията, ето го и проекта за сайта, дизайнер моя милост:
http://pipilota.com/Homepage1.0.1.jpg
Върнете се в началото
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 6:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

по-семплите облаци са по-добре (щото на моряците облаците не вещаят добро)
само имаш 1 контур под носа на кораба
Върнете се в началото
pipi

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 6:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

da, imam kontur i imam zeleno blato po hrizonta, utre ste otkradna oste vreme.
Върнете се в началото
pipi

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 10:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

i specialno za maceman:
Върнете се в началото
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Сря Юни 09, 2004 10:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mnogo se iziwnyawam na wsichki, che se nameswam taka!

Pipi, tazi lipsa na horizont naistina e smushtawashta, kara koraba da stoi kato nedobre napraweno 3D. Osobeno ot zadnata strana na koraba. Imaga ima po-skoro pritesnyawashto izluchwane, otkolkoto lezherna ideya ot 50-te. Prawi go da stoi kato bez istoria, w izkustwena sreda. Neotdawna prawih razni neshta za Royal Caribbean Cruises, horata izrichno nastoyawaha da se wizhda horizonta i otworenata morska plosht chak do bezkraya (oswen w sluchaite, kogato ima exotichni ostrowi). W kraina smetka, towa e nai-wpechatlyawashtata gledka, koyato se wizhda ot borda na koraba prez osnownata chast ot wremeto. Taya mugla nawyawa misli po-skoro za Titanic, otkolkoto za spokoino i priyatno plawane.

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети