moonwatcher

|
Пуснато на: Чет Юни 10, 2004 9:11 pm Заглавие: 3D WIP + въпроси |
|
|
От съвсем скоро се занимавам с 3D и реших да споделя с вас докъде съм стигнал с първия си смислен модел. Досега съм правил само сфери/кубове/чайници и ми е малко неясно как точно се създава завършена картинка.
Та за танкчето - това е танк, създаден специално за масово унищожение на вражеска пехота. Има си мощен електрически генератор и двете "tesla coils" служат за разрежадне на напрежението, когато не стреля. От малкия процеп на купола се изстрелват дискове, разпръскващи малки метални стружки и електропроводим газ (ако има такова нещо въобще). По тях тока стига до мястото където се е приземил диска. Самия диск при удар избухва и осигурява електропроводима среда в голяма околност и всички пехотнци наоколо се изпържват и умират :) .
Това, което виждам и сам , е че му липсват детайли. От друга страна по купола не трябва да има каквито и да е остри/щтръкнали/издадени елементи, понеже напрежението ще вземе да се разреди в тях.
Anyway, ще се радвам на всякакви коментари. Ако предизвиква някакви отзиви въобще.
Ето ги сега въпросите:
1. Защо навсякъде чета, че трябва да се избягват poles/tris/всичко различно от quad.Има ли нещо общо това с meshsmooth.
2.Аз това нещо го правих от box->edit poly. Като съм такъв начинаещ, не знам как е по-добре да се действа - edit poly или edit mesh. Всъщност имат ли си "предимства" и "недостатъци" двата начина.
3.На spline cage->surface, surface modelling ли му се казва?
4.Има ли начин да align-вам vertex/edge/poly. С стандартния инструмент те се align-ват направо към целия обект.
5. Как мога да 'конвертирам' selection от edges във poly. Тоест имам си 2 edgeloop-a и искам всички полигони между тях да селектна. Освен да си ги избирам един по един, има ли друг начин?
Мерси предварително:) |
|