Graphilla.com :: Преглед на тема - Купувам цифрова камера :-/

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Купувам цифрова камера :-/
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
robi_bobi

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2004 8:37 pm    Заглавие: Купувам цифрова камера :-/ Отговорете с цитат

Здравейте всички

Искам малко съвети (и помощ) около избора на цифрова камера.
Дотук съм се спрял въху 2 модела:
http://www.amphotoworld.com/product.asp?id=mndimagez1 - минолтаДимаге з1

и
http://www.amphotoworld.com/product.asp?id=cnpsa80 - Канон пауершот а80 (тук проблема е вече че не знам ще ми стигнат ли парите)

Та освен за съвет за апарат-а, всякакво инфо за цени/качество/сигурност на купуване през разни онлайн магазини е добре дошла. По принцип доколкото виждам така излиза по-ефтино...

сега малко инфо за това с какъв бюджет разполагам: около 200 Е, евентуално до 250 (това е макс.). В цената не влизат мемории и други (тях после).

какъв апарат искам: не ми трябва супер професионален, любител съм, това ще ми е първия цифров апарат, досега бях на Зенит ;), но пък искам като го взема да го ползвам години наред (че и повече ;))

инфо за магазини в страната (софия за предпочитане) както и цени в Бг са добре дошли.

мерси предварително
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2004 8:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много спорен е двубоя... Минолтата е с куп екстри, безумно варио, разни скоростни режими на снимане - Канона има всички основни функции + по-добра матрица..
Ако ще пазаруваш онлайн трябва да е в щатите, европейския онлайн не струва...
Поогледай се още малко
robi_bobi

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2004 8:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

мерси за бързия отговор :)

по принцип не се ограничавам само до тези 2 апарата

какво ще рече: "безумно варио" ?
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2004 9:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Доколкото търсих разумно решение за 500 лева /вече и по-малко май/ от Техно Маркет можеш да си вземеш този апарат.
Мисля, че е доста добър за парите си, но си запазвам правото да греша.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
piks

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2004 9:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sebastianz55 - izlagash se!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2004 10:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

изчервявам се и засрамен отивам в ъгъла...
още повече ме е срам, че си мислех, че Самсунг е добър вариант за 400 лева за любител. Уф, превратностите и незнанието на живота.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mr_j

МнениеПуснато на: Чет Юни 10, 2004 10:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

piks написа:
sebastianz55 - izlagash se!

не май точно така! чух много добри думи за този модел от няколко места..., а и да не се пропуска Schneider обектив. За към 500 лв това май е доста сполучлив избор.
П.С.
Иначе не се радвам на нищо призведено от таз фирма
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Elinos

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 1:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм съвсем начинаещ в тази област но имам голям интерес и желание да постигна нещо (каквото и да е то :) )
Та и аз си търсех апаратче за горе долу съшата цена и след многобройните ревюта които изчетох из нета се сприах на Canon A75.
Сега чакам да ми го донесат до седмица от USA.
Та изках да питам добър ли е изборът ми като се има в предвид че апарата ще се ползва най вече за непрофесионални цели, но надявам се и за няиакои опити в по advanced областа :)
Извинява се на robi_bobi че се намесвам така грубо в темата му но реших да не пост-вам нова дано това което ми кажат да му е от полза и на него :)
Мерси предварително!
Върнете се в началото
n1x0n

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 12:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Понеже вчера нямах време да ти отговоря подробно...
Безумно варио значи 38-380!!!
Моите критерии при препоръка на апарат се свеждат до следното:
- да има добра матрица, защото от нея зависи качеството в най-голяма степен
- да има добра оптика, защото тя е 2-рия решаващ момент за качеството
- да има ръчен режим на скоростите /това е начина да се научиш на фотография/, на чувствителността и на WB.
- да ползва разпространени видове мемори-карти, най-добре CompactFlash.

Ако сега започваш, всяко нещо отговарящо на тези критерии в грениците между 3 и 5 мегапиксела ще ти свърши работа.

Аз лично апарат от фирма правеща принтери /НР/, прахосмукачки /Samsung/, часовници /Casio/ и прочие... не бих си взел. Опитът на фирмите в правенето на фототехника не е фактор за подценяване.
А75 е един нелош избор, препоръчвам ти го. Минолтата с тоя голям *** /38-380?!/ едва ли ще даде добро оптическо качество...
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 12:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ами аз снимам с canon PS A 70.... всичките снимки дет съм поствал тука са правени с него- разликата между А70 и А75 доколкото знам е само един бутон повече- за директен принт..... от този апарат бях предоволен миналата година - са ламтя вече за нещо по многопикселно :)))
Аватарче

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 12:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

n1x0n написа:
- да има ръчен режим на скоростите /това е начина да се научиш на фотография/, на чувствителността и на WB.

Обикновено се съгласявам с тебе - ама... тва нещо не го приемам :)
Според мене във фотографията е по-важно да представиш идеите си. По-важно е "да уловиш момента". Пойнт енд шуут е чудесно средство да започне човек, просто да щрака, да се опитва да изрази нещо - без да се занимава с компенсации, баланс на бялото, скорости и сичко останало. Не е толкова от значение и че снимките може би няма да са перфектни като качество ако в тях има идея. И ако начинаещия има хъс, ищах и желание, ще мине на по-горното стъпало рано или късно. Но категорично съм против, че "техническите теоретични знания" са началото на фотографията. Аз когато бях в 5-6 клас и снимах с екзакта - може би е било важно, макар и тя да имаше само облаче, слънце и незнам ко още по обектива. Ама сия кат вече има дигитално дето виждаш сичко веднага и се учиш от грешките си моменталически, може би е подобре техническата част да доде малко по-късно. Като се види имаш ли око, талант, както искаш го наречи, и най-важното - желание :)
Тъй си мисла аз.. па и съм се нагледал на отврат снимки, правени от хора с "големите обективи" и чантите с пари... :)
Върнете се в началото
maceman
nightWoWalker

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 12:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

и аз тука кат аватара мисля (да не поверва човек) ... :))))
robi_bobi

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 12:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодарности на n1x0n за обясненията.
@maceman - ще продаваш ли а70-тката ;)
@Elinos - велцоме то пост хере (и мерси за мнението)
доколкото виждам цената на а70 е почти колкото цената на а80 (даже на някои места намирам а 75 по-ефтин от а70 (въпреки единия бутон повече :П))

пари за а80 май няма да събера ... така че за сега сигурния вариант (относно бюджета) е а60 - според мен е нещо което е тъкмо като за любител-ценител със скромен бюджет :)

това което ме интересува е дали си струва разликата в цената между а60 и а70

матрицата говори силно в полза на а70, но ме интересува за снимки в размер 1024х.. и подобни ще се осети ли липса на качество

@sebastianz55 - мерси за предложението. Така или иначе нямам опит в цифровата фотография (нито са ми познати марките) и ще изчакам още някой коментар за да видя какво ще го правим този самсунг
n1x0n

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 1:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аватарче написа:
n1x0n написа:
Според мене във фотографията е по-важно да представиш идеите си. По-важно е "да уловиш момента".

Макар и да съм съгласен в основни линии с това, смятам /по deafult/ че човека има идеи и интерес щом иска нещо "по-така", така че по-добре да има инструмент, който да му дава максимум свобода. Фотографията е синтез между идеи и технически умения, ако ще си сериозен - не става едното без другото. Твърде често ми се налага да успокоявам и обяснявам на хора със страшни идеи и кофти кадри, къде им е проблема. Пък и не всеки може да си сменя камерата когато поиска...
mim

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 1:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

нещо не ми се ще графила да се превръща в място за обяви и съвети за сапунерки, да ме извинявате
Върнете се в началото
n1x0n

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 1:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

robi_bobi написа:
това което ме интересува е дали си струва разликата в цената между а60 и а70

матрицата говори силно в полза на а70, но ме интересува за снимки в размер 1024х.. и подобни ще се осети ли липса на качество

струва си. сигурно ще дойде момента в който ще искаш да си отпечаташ снимка 20х30 см. и тогава.... :-)

e mim... и аз едно време съм досаждал на куп хора... може да не е напразно. :-)
maceman
nightWoWalker

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 1:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mim написа:
нещо не ми се ще графила да се превръща в място за обяви и съвети за сапунерки, да ме извинявате

.... недей така бе миме.... не може само за "висш пилотаж" и "балет" да си говориме, ако ме разбираш кво искам да кажа ....

....А60 е 2 mpxl , а на размер е колкото А70 (3,2 mpxl).... А70 прави и movi-та 640/480 (30 секундни), на по- малки размери - колкото ти стига флашката, а при А60 най-големия размер е 320/240... прецени си сам.... размера има значение според мен :)))))
Аватарче

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 1:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mim написа:

миме... хората тва ги интересува, шме извиняваш ама как са спасява скапан филм на 1600 исо никак не ме интересува мене лично - па и секи който снима цифрово...
Върнете се в началото
Аватарче

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 1:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

n1x0n написа:
Аватарче написа:
n1x0n написа:
Според мене във фотографията е по-важно да представиш идеите си. По-важно е "да уловиш момента".

Макар и да съм съгласен в основни линии с това, смятам /по deafult/ че човека има идеи и интерес щом иска нещо "по-така", така че по-добре да има инструмент, който да му дава максимум свобода. Фотографията е синтез между идеи и технически умения, ако ще си сериозен - не става едното без другото. Твърде често ми се налага да успокоявам и обяснявам на хора със страшни идеи и кофти кадри, къде им е проблема. Пък и не всеки може да си сменя камерата когато поиска...

диъл - :) консенсуса е стигнат :)
Върнете се в началото
mim

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 1:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

а бе скапания филм никой не го интерисува верно, освен мен
ама ходи виж какво се случва по другите форуми, там такива теми са не ежедневие, а ежечасие
ей това не искам
ама пък ако вие толкова искате има линкче дето да ми брои темата за видяна и изобщо да не я гледам
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети