Graphilla.com :: Преглед на тема - Купувам цифрова камера :-/

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Купувам цифрова камера :-/
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки"
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mr_j

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 2:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Друга алтернатива, е да се купи нещо на изплащане (по-добрия мисля), например това http://www.dpreview.com/reviews/sonydscf717/ струва 1200 лв. в Сони център, с лизинга за една година излиза точно 1300 лв.
Колкото до Смсунга не е и за подценяване снимането в .tiff (който никой друг модел в тази категория непредлага) , а е и 4 мегапикселов, с оптика Schneider- може би топ 3 в тази област.
П.С.
освен прахосмукачки, Samsung правят и едни от най-добрите RAM чипове например и не само
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 2:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mr_j написа:
с оптика Schneider- може би топ 3 в тази област.

Те са в топ 2 принципно, ако трябва да си говорим, но сапунерските им обективи са точно толкова Schneider, колкото тия на Сонитата са Zeiss, а тия на Канон L-серия! :-) Това са си маркетингови трикове, зад които не стои нищо като качество... Еднственото изключение е Lumix FZ серията на Panasonic и Leica, ама тя точно заради хубавия обектив струва два пъти повече от другите в същия клас!

mr_j написа:
освен прахосмукачки, Samsung правят и едни от най-добрите RAM чипове например и не само

Ти сега реши да го вземеш навътре... шегувах се за прахосмукачките! :-)
mr_j

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 2:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

n1x0n написа:
Ти сега реши да го вземеш навътре... шегувах се за прахосмукачките! :-)

:-) Няма такова нещо, тази фирма ми е в топ десятката на най-непоносимите! Колкото до оптиката, исках да кажа в топ 3 (малка грешка :-). Вярвам че си прав до маркетинговите трикове с марките, но подобни фирма да се съгласят на подобно нещо, си е все пак един вид атестат за някакво качество (знам ли, поне се надявам да съм поне мъничко прав, че ще купувам най-вероятно въпросното сони :-)))))
Върнете се в началото
Elinos

МнениеПуснато на: Пет Юни 11, 2004 3:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mim извинявай че пускаме такива теми, но без да питам доста трудно бих напреднал в тази област. Едно е да четеш суха литература, друго е да получиш съвет и напътствия от някой, който знаеш че разбира от това :) Та за това и питам...
Върнете се в началото
robi_bobi

МнениеПуснато на: Пон Юни 14, 2004 12:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

здравейте отново
мерси на тези, които отговориха.

Значи дотук стигнах до следното решение:
ако взимам нов апарат това ще е Цанон ПС а60.

Обаче веч имам 2 оферти за апарати втора употреба:
едната е Цанон ПС а70,
другата е Пентакс Оптио С4 (това е с - като софия).

По принцип искам да си взема нов апарат. Вие какво ще ме посъветвате?

А нещо за казаните тук апарати? Тези дни очаквам да ми каже един познат дали продава Цанон ПС а80.

Аз гледах Пентакс-а и ми се стори доста добре (единственото което не му харесах е че е малко неудобен за държане, но на тази цена получавам доста лекичък апарат със малки размери). Гледах му фокусните точки, поне така ми обясни собственика му, и се оказа че са доста повече и от цанон а80 (който има 9) и че мога да си избирам в коя искам да е фокуса (за цанон-а не разбрах става ли това и как). на дпревиев.цом гледах ревютата за тези два апарата (а80 и С4). Общо взето при пентакса- се оплакваха от качеството (не всички, разбира се), докато при цанон-а се оплакваха от усабилити-то. Даже един пич казваше че след 5-6 месеца работа с цанон-а на апарата паднал един бутон и тялото почнало да скърца (???).
някакви подобни наблюдения ?

така или иначе ще изчакам още малко преди да си взема апарат, ще видя и за други оферти 2-ра употреба.

Та ще съм благодарен за всякакво инфо (относно купуването 2-ра употреба, самите тези апарати, или препоръчан друг апарат от техния клас (и пари))

мерси отново
maceman
nightWoWalker

Местожителство: Ironforge

МнениеПуснато на: Пон Юни 14, 2004 12:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

колкото по- ново и по-следващ модел, толкова по добре....

P.S.robi_bobi ... и на БГ е КАНОН а не ЦАНОН.... бахти и гадната дума дет си измислил!!!
the jester

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 14, 2004 2:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Снимал съм и с Pentax Optio S4 и с Canon A80 - разликата е огромна в полза на Canon. По мое мнение, за любителски цели с възможност за израстване Canon A80 e най-добрата камера. (за съжаление нямам личен опит с Minolta от този клас).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger MSN Messenger
robi_bobi

МнениеПуснато на: Пет Юни 18, 2004 3:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички

Купувам Канон а70 (или а80, ако ми стигнат парите).

всяко добро
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> ГРПХЛЛА за "всеки" Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети