Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
SIMPLI

|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 4:38 pm Заглавие: Ще ходим на море ... ама друг път! |
|
|
Като тръгна на зле тоз месец и няма свършване.
Преди месец си взех 2 гуми за предницата ... втора ръка, щото пестим за море. Да ама едната нещо почна да боботи и особено при ниски скорости беше страшно изнервящо, а другата направи балон отвътре. Викам си - такъв ми бил късмета! 70 лв къде не съм ги дал. Тез ги закарах на село да ги срежат посредата и да ги направят на поилки за кокошките ... стига ме е обвинявала жената, че не правя нищо за животните.
Отидох на друго място да купя други гуми ... пак втора ръка, естествено, нали пестим за море. Това както и да е, преглътнах го. 105 лв за две гуми с изправяне на джантите. Сториха ми се супер след онова боботене дето го търпях 1 месец и главата ми беше станала на шиник. Викам си сега трябва да се оправи ходовата част + баланс на предница, няма да ги съсипваме и тез гуми. Там пак минах тънко - 70 лв за всичко. Е, казах си, готови сем за по-продължителни рейдове из БГ.
Не било баш така. Спря да ми изключва перката на радиатора. Включи ли се веднъж - няма изключване. Аз му намерих буксата и си го включвах и изключвах съвсем съвестно всеки път при потегляне и спиране, ама не си е работа. Отидох в един сервиз и им викам "момчета, или датчик или реле". Ровиха съвестно 5 минути из кабеляците и викат "ми ний отде да знаема де са му тез работи ... я въри в Мотофое, там си имат ел. схеми". Отидох. Оказа се реле и датчик (няма да е само едното я, нали трябва да е гадно). 120-130 лв ... Да ама "едното го няма и се поръчва от Германия ... за 3 седмици е тука. Да го поръчваме ли?" ... "ми недейте, ша си го включвам/изключвам мануално" ... Смениха ми маслото и филтрите, щото то им беше дошло времето ... и щото нали спестих 120-130 лв от релето и датчика ...
- горивен филтър - 19,74 лв + 5,40 лв труд
- маслен филтър - 11.58 лв + 7,20 лв труд
- въздушен филтър - 15.86 лв + 3,60 лв труд
- масло 10W40 - 28,97 лв
- сложиха ми и 1 час (18 лв) "проверка охл. с-ма-индик:датч"
Общо - 111,33 лв. И тях ги преглътнах някак си, обаче забелязах, че по-трудно почнах да преглъщам.
Абе викам си, тя работата така и така отиде на "изуй гащи" ми дай да смена ангренажен ремък, че 2 години го мисля, щото аз не го смених когато купих колата и вече към 30 000 км все това ми е в главата.
- ангренажен ремък - 79,95 лв
- ролка обтяжна - 71.57 лв
- ролка паразитна - 40,30 лв
- ролка паразитна - 51.55 лв
- труд - 67,70 лв
На труда ми направиха отстъпка??? - щото им дожаля или им станах симпатичен ... обаче най-вероятно щото казах, че нямам повече от 290 лв, като прилежно обърнах всичките си джобове, а оня темрут даже се надигаше през щанда и опъваше врат да види дали не скатавам нещо.
общо 289,91 - това още не мога да го преглътна
Жена ми си мисли, че ще ходим на море.
Абе не беше приятно, ама нали свърши. Даже ми стана едно хубаво. Всичко мина заедно (като при вадене на зъб) ... сега вече светлото бъдеще е пред мен ...
Днес при потегляне нещо се разхлопа, като да тегля варел. Познайте, падна ми ауспуха ... изгнил е и се влачи по пътя. Ами сега???
Абе море?! - я вижте какво е времето ...
От цялата работа има един положителен ефект - сега Ескорта ми ръмжи като дракстер, демек - докарва го спортен автомобил ... и също така свети в тъмното отзад :-) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 4:53 pm Заглавие: |
|
|
кой каза че да имаш собствена кола било рентабилно
гледам че не си добавил и разходите по фитнеса, щото то това колата и от това има нужда
а помисли си колко е гадно на морето - дебели препечени в червено германки, черния мърльо продава кукуруз на плажа
деца квичат край теб и ти зариват хавлията с пясък
настъпваш фасове
бирата не е достатъчно студена
морската вода докарва диария на децата и търчиш по доктори
жената мрънка, щото й дошло точно тогава (или щото по дефолт си мрънка)
няма монитор пред теб и мишка в ръката
всичките ти съседи са пак наоколо и няма отърване |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 4:59 pm Заглавие: Re: Ще ходим на море ... ама друг път! |
|
|
.......... verno se depresirah :))
SIMPLI написа: | ... ръмжи като дракстер, демек - докарва го спортен автомобил ... и също така свети в тъмното отзад :-) |
....tq moqta ot dve godini e taka .... problema e che nqmam s kakvo da si vyrzvam gashtite shtoto vyrzalkata dyrzji garneto :)))))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 5:25 pm Заглавие: |
|
|
а и аз да ревна да заплача - ама те тия коли, щот са женски ли, що ли ама баш кога най-малко очакваш и кога баш нема пари (ама наистина нема или се пестят за море примерно) решават, че не им обръщаме достатъчно внимание и почват да ни наказват - мойта хубостница нещо почна да чука опред вляво - викам - а, то каренцето, неговата вера, уж оригинално купих миналия път. Отивам в магазина - гледам само каренце - 80 лв. Двете карета барабар с полуоската 120 лв. И нали съм добър математик - олеквам със 120. За труд още не знам, щото каретата с полуоската са ми още в багажника. Тъкмо се отървах леко и диагнозата - драгстероза - ми погали слуха преди няма 10 дни. Та гърненце също ше се взима.
Нещо много странно звучи съединителя точно като зацепва, ама ме е страх да я закарам на сервиз, че вижте кви лоши неща им се случват там на хората.
А, да и ми откраднаха колонките без да му чупят стъкло и си намерих колата заключена - още се дивя на тез гинеколози как са го направили.
А бензина видехте ли колко скъп е станал???
Абе морето е много гадно нещо. А и слънцето много силно вече и квартирите мноо скъпи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hackum

|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 5:38 pm Заглавие: |
|
|
На нас пък ни се ходи на планина, че много жега става през лятото на морето:> |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 5:41 pm Заглавие: |
|
|
ем аз затуй не си сменям мойто :))
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Add

|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 5:46 pm Заглавие: |
|
|
Аватарче написа: | ем аз затуй не си сменям мойто :))
|
Ауууу, Ави-> куф сноБ си станал.....)))Р _________________ surplus |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 5:48 pm Заглавие: |
|
|
Add написа: | Аватарче написа: | ем аз затуй не си сменям мойто :))
|
Ауууу, Ави-> куф сноБ си станал.....)))Р |
:)
важното е на Стелко да му е гадно :))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R1dler
|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 5:51 pm Заглавие: |
|
|
ей тва...е автомобила...да ви светна пък аз...
1964, removable hard-top, 2 built _________________ The more you take, the more you need. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Add

|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 5:53 pm Заглавие: |
|
|
R1dler написа: | ей тва...е автомобила...да ви светна пък аз...
[1964, removable hard-top, 2 built |
Дааа, за Maybach ли ти го пробутаха????..)))Р _________________ surplus |
|
Върнете се в началото |
|
 |
R1dler
|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 5:54 pm Заглавие: |
|
|
Add написа: | R1dler написа: | ей тва...е автомобила...да ви светна пък аз...
Дааа, за Maybach ли ти го пробутаха????..)))Р |
Москвич 408 турист..и не смей да са ибаваш с класиката:)
само мааалко трябва да се пипне тук там:) _________________ The more you take, the more you need. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

Регистриран на: 07 Ное 2002 Мнения: 3426 Местожителство: София-Шумен
|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 5:55 pm Заглавие: |
|
|
Аватарче написа: | ем аз затуй не си сменям мойто :))
 |
Не сменяш я - от две години ти виси на стената;-)
И караш пожарната;-) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 5:55 pm Заглавие: |
|
|
R1dler написа: | Add написа: | R1dler написа: | ей тва...е автомобила...да ви светна пък аз...
само мааалко трябва да се пипне тук там:) |
я... тоз кат на ВалБо бре :))))))))))))))))))))
късметлия :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Add

|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 5:57 pm Заглавие: |
|
|
R1dler написа: | Add написа: | R1dler написа: | ей тва...е автомобила...да ви светна пък аз...
Да прав си, сори!....откъм поддръжка е добре!, до морето стига за 16-18 часа, а бензи е 21/100.......да не разводняваме темата де, нали за морето и поддръжката идеше реч...Р _________________ surplus |
|
Върнете се в началото |
|
 |
auslander
|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 5:58 pm Заглавие: |
|
|
коя година ескорт? че 80 лв ми се вижда много грубо, за всички ескорти Mk.2-Mk.4 (до 95та) е максимум 30 лв _________________ ...sleepwalking... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
auslander
|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 6:02 pm Заглавие: |
|
|
тва за ангренажния ремък де, сори за дбл-поста :/ _________________ ...sleepwalking... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 6:07 pm Заглавие: |
|
|
Аватарче написа: | R1dler написа: | Add написа: | R1dler написа: | ей тва...е автомобила...да ви светна пък аз...
я... тоз кат на ВалБо бре :))))))))))))))))))))
късметлия :) |
Няма да обиждаш на модел, Апухарче;-Р
Ей го белия звяр
 _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 6:15 pm Заглавие: |
|
|
eiiii ValBo s mutrenski nomer be.....(ama zjult) :))))))))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ValBo

|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 6:24 pm Заглавие: |
|
|
54ka написа: | eiiii ValBo s mutrenski nomer be.....(ama zjult) :))))))))) |
Случайно го дадоха, напълно случайно;-))) _________________ Сънят е слаб заместител на кофеина |
|
Върнете се в началото |
|
 |
leviatator

|
Пуснато на: Пон Юни 14, 2004 6:46 pm Заглавие: Re: Ще ходим на море ... ама друг път! |
|
|
SIMPLI написа: | Като тръгна на зле тоз месец и няма свършване.
Преди месец си взех 2 гуми за предницата ... втора ръка, щото пестим за море. Да ама едната нещо почна да боботи и особено при ниски скорости беше страшно изнервящо, а другата направи балон отвътре. Викам си - такъв ми бил късмета! 70 лв къде не съм ги дал. Тез ги закарах на село да ги срежат посредата и да ги направят на поилки за кокошките ... стига ме е обвинявала жената, че не правя нищо за животните.
Отидох на друго място да купя други гуми ... пак втора ръка, естествено, нали пестим за море. Това както и да е, преглътнах го. 105 лв за две гуми с изправяне на джантите. Сториха ми се супер след онова боботене дето го търпях 1 месец и главата ми беше станала на шиник. Викам си сега трябва да се оправи ходовата част + баланс на предница, няма да ги съсипваме и тез гуми. Там пак минах тънко - 70 лв за всичко. Е, казах си, готови сем за по-продължителни рейдове из БГ.
Не било баш така. Спря да ми изключва перката на радиатора. Включи ли се веднъж - няма изключване. Аз му намерих буксата и си го включвах и изключвах съвсем съвестно всеки път при потегляне и спиране, ама не си е работа. Отидох в един сервиз и им викам "момчета, или датчик или реле". Ровиха съвестно 5 минути из кабеляците и викат "ми ний отде да знаема де са му тез работи ... я въри в Мотофое, там си имат ел. схеми". Отидох. Оказа се реле и датчик (няма да е само едното я, нали трябва да е гадно). 120-130 лв ... Да ама "едното го няма и се поръчва от Германия ... за 3 седмици е тука. Да го поръчваме ли?" ... "ми недейте, ша си го включвам/изключвам мануално" ... Смениха ми маслото и филтрите, щото то им беше дошло времето ... и щото нали спестих 120-130 лв от релето и датчика ...
- горивен филтър - 19,74 лв + 5,40 лв труд
- маслен филтър - 11.58 лв + 7,20 лв труд
- въздушен филтър - 15.86 лв + 3,60 лв труд
- масло 10W40 - 28,97 лв
- сложиха ми и 1 час (18 лв) "проверка охл. с-ма-индик:датч"
Общо - 111,33 лв. И тях ги преглътнах някак си, обаче забелязах, че по-трудно почнах да преглъщам.
Абе викам си, тя работата така и така отиде на "изуй гащи" ми дай да смена ангренажен ремък, че 2 години го мисля, щото аз не го смених когато купих колата и вече към 30 000 км все това ми е в главата.
- ангренажен ремък - 79,95 лв
- ролка обтяжна - 71.57 лв
- ролка паразитна - 40,30 лв
- ролка паразитна - 51.55 лв
- труд - 67,70 лв
На труда ми направиха отстъпка??? - щото им дожаля или им станах симпатичен ... обаче най-вероятно щото казах, че нямам повече от 290 лв, като прилежно обърнах всичките си джобове, а оня темрут даже се надигаше през щанда и опъваше врат да види дали не скатавам нещо.
общо 289,91 - това още не мога да го преглътна
Жена ми си мисли, че ще ходим на море.
Абе не беше приятно, ама нали свърши. Даже ми стана едно хубаво. Всичко мина заедно (като при вадене на зъб) ... сега вече светлото бъдеще е пред мен ...
Днес при потегляне нещо се разхлопа, като да тегля варел. Познайте, падна ми ауспуха ... изгнил е и се влачи по пътя. Ами сега???
Абе море?! - я вижте какво е времето ...
От цялата работа има един положителен ефект - сега Ескорта ми ръмжи като дракстер, демек - докарва го спортен автомобил ... и също така свети в тъмното отзад :-) |
Бате ти за Ескорт говориш. Представи си за Субаро какво е, 80% отгоре сложи в цените. И питай как ходим на море. Сега ще кажете "кой те е карал да го зимаш?". Подари го бащата на жената. До сега съм го изплатил 3 пъти поне. 4х4, автоматик, 2.2л. - 16/100 градско. Ама нали кола имам .... _________________ ... out here we are stoned ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|