Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mav

|
Пуснато на: Съб Фев 08, 2003 4:50 pm Заглавие: Nujda Ot Saveti |
|
|
Interesuwam se kak e naj lesno da se modelira geroj v Max , tam shape , box-modelling , nachina na wurzwane na chastite na tialoto edna s druga ili ako e kato edno cialo -> kak da pochna .... i po-tochno ot kade da pochna......
interesuwam se, kak se praviat inkrustacii(mai taka se kazwashe) po chasti ot bronia - za ricarska bronia stawa duma - tam razni zawartulki , razni ornamenti ot gerbowe i dr. ....... interesuwame dali e po lesno da si gi pravia sam ili da izpolzwam displeismant , primerno, ili ima i drugi metodi.......
I poslednoto , kakva programa da polzwam za napravata na teksturite, pitam zashtoto UV-Map-a na Max-a neshto ne mi pomaga osobeno, kogato iskam da natamania dadena taxtura v/u po-slojen obekt.
davaite idei ..... : ) _________________ .... listen to the waves ... everything communicates .... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mav

|
Пуснато на: Пон Фев 10, 2003 1:03 am Заглавие: |
|
|
are be hora , v tozi forum nikoi li ne e pravil charachter-i ....... _________________ .... listen to the waves ... everything communicates .... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mutra

Регистриран на: 05 Яну 2003 Мнения: 268 Местожителство: sofia-bourgas
|
Пуснато на: Пон Фев 10, 2003 11:28 am Заглавие: |
|
|
Ta za modeliraneto:
Probwal sam Nurbs, Surface Tools i Subdivision (meshsmooth).
Az lichno hareswam i izpolzwam nai-mogo Meshsmooth-a. Ste ti triabwa malko opit za da postignesh dobri rezultati.
Za nawarzwaneto triabwa da znaesh dali shte polzwash Character Studio. Ta CS e mnogo dobro ako shte imash dosta animacia s twoia geroi. CS-to moje da ti spesti adski mnogo wreme za da animirash ricaria.
Preporachwam ti mekite chasti na geroia (tialoto, kraka, race, kitki i prasti, i glawata) da gi warjesh sas Skin ili Phisichs (ako polzwash CS). Raznite broni gi Link-ni kam skeleta. To warzwaneto zawisi mnogo ot geroia i ot negowata animacia.
Za teksturi polzwam Photoshop i sled towa Unwarp UVW. Predi da slojish Unwarp UVW - naloji niakakwi maping koordinati sas UVW modifikatora. dosta chesto i UVW varshi idealna rabota.
Moje da probwash deeppainta- risuwash direktno warhu obekta.
Ne se opitwam da si naloja mnenieto, samo ti kazwam do kakaw izwodi sam stignal.
Priatno modelirane.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mav

|
Пуснато на: Вто Фев 11, 2003 6:50 pm Заглавие: |
|
|
mnogo ti blagodaria za sawetite ...... naj nakraia niakoj seriozen chowek da mi oburne vnimanie : )
za deeppainte - imam edin problem s nego . ta za da go polzwash pulnocenno triabva da se izpolzwa i deepUV , neznam dali ti e poznato - programa za uv mapping - mnogo e udobna i lesna za upotereba , no kogato napravish UV map na niakakav predmet i posle go "narisuwash" v deeppaint , neiasno zashto , vriskata sled towa - deeppaint -> max(inache niama nachin da prehwurlish informaciata za UV-map-a) ne raboti ich .... niama realna prichina , no ne stawa ...... niakakvi predlojenia ....
po princip i s UV map-owete na max-a stwat , no deeppaint-a neshto se burka pri po-slojnite modeli .... toest kato risuwash v/u modela , ne risuwash samo kadeto e chetkata a i otzad, naprimer ...
: ) _________________ .... listen to the waves ... everything communicates .... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Mutra

Регистриран на: 05 Яну 2003 Мнения: 268 Местожителство: sofia-bourgas
|
Пуснато на: Чет Фев 13, 2003 9:36 am Заглавие: |
|
|
Пробвай да експортнеш обекта от Deeppaint-a в 3DS формат. Ако има опция за запазване на текстурните координати - включи я. После в MAX-a инпортваш 3DS-a и си зареждаш на ново текстурите направени с Deeppaint-a. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|