Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
themagician

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2004 5:10 pm Заглавие: Az li sum kriv ili vsichki ostanali po foto-tata? |
|
|
Tarsia si az ot niakolko dena flakonche s vazduh pod naliagane za pochistvane na prashinki i t.n. ot obektivite za fotoaparata mi. Niakak si normalno mi se struva tam, kadeto se prodavat obektivi, aparati i kvi li ne foto materiali da sa parvite mesta, kadeto da popitam.
Prebrodih dosta foto-ta iz centura i tuka kvartalskite - i meko kazano biah ochuden ot rezultata. Vlizam, pitam bukvalno: "Prodavate li flakoncheta s chist vazduh pod naliagane za pochistvane na prashinki ot obektivi?". Na 5-6 mesta me poglednaha mnogo mnogo ochudeno i kazaha "ne". Edinstvenoto miasto, kadeto imaha idea za kvo govoria beshe KODAK-a na slavejkov. No beshes svarshil. Vav FUJIto na vitoshka 2 momi me izgledaha kato maloumen. Sled koeto ednata se osmeli da me zagovori s:
- "ma gospodine, vie ste vav foto-magazin".
Moiat otgovor be spontanen i otkroven:
- "proshtavajte, reshih che sum v ribarskia magazin"
... i si zliazoh.
Ta vaprosat mi e - az li hodia po greshnite mesta i zadavam idiotski vapros, nerazbiraem za normalni horata, ili prosto vsichkite te sa za ... ? _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2004 5:14 pm Заглавие: |
|
|
е от фотомагазин до фотолаб, където продават сапунерки и филмчета има огромна разлика
питай в ПроФо на Графа или във фотоъгъла на 2 етаж на халите
има флакони със сгъстен въздух в компютърните магазини, но не бих рискувала с него
ако е само за обективи - по-добре духалка (1 такова дето го стискаш и издухва въздух, нормален) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2004 5:33 pm Заглавие: |
|
|
mim, mersi za otgovora. Mi to maj fotolabovete pretendirat chesto da predlagat i seriozni neshta - ta ne znam kade mu e granicata tochno. Ok, shte preskocha do spomenatite magazini, mersi :)
Inache men mi triabva neshto malko i kompaktno - za tova iskam da e flakonche ili kakto tam mu se vika. Tezi v computer magazinite chesto sadarjat malko raztvoritel - gledah, probvah - dobre che go izpraskah varhu sebe si predi da go priloja napraktika. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
JinMachine

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2004 6:20 pm Заглавие: |
|
|
Мога да ти кажа откъде си взимам такова за чистене на PC-та.
На Екзарх Йосиф, между М. Луиза и Раковска има магазин Квазер Електроник.
Не е от най-качествените спрейове, които съм виждал, но бива.
Това им е сайта, можеш да видиш точния адрес:
http://www.quazerel.com/
А продуктът се казва DUST OFF 67 и струва 12,20 за 200ml.
Личен съвет: не го обръщай наопаки като пръскаш - обледява. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2004 6:23 pm Заглавие: |
|
|
JinMachine, не гарантирам какво ще се случи с покритията на обектива когато го облееш с това нещо, щото съдържа доста други неща освен сгъстен въздух
току виж заради 12,20 после изхвърлиш обектив за 1220 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
JinMachine

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2004 6:41 pm Заглавие: |
|
|
Right you are.
Честно казано, не съм очарован от марката. (Ползвам и някои от почистващите и смазващите им спрейове)
Предупреждавам за обръщането, защото определено бълва някаква течна гадост, която е крайно съмнителна.
Личното ми впечатление е, че в изправено състояние изкарва само газообразна фракция, но освен за оптика на CD-ta при други лещи не съм го ползвал.
Ако някой реши да го пробва за фото-цели - да внимава със скъпите лещи и да сподели резултатите.
Поздрави! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Сря Юни 30, 2004 10:47 pm Заглавие: |
|
|
jim, mersi za info-to, no kakto kazah - tezi neshta za PCtata sadarjat razni raztvoriteli i drugi neshta - ne mnogo iasno kakvi - deto ne shta da gi probvam tochno varhu moia obektiv :-) _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SoulSeller

|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 12:52 am Заглавие: |
|
|
Тогава пробваи в/у някои друг :Рр _________________
Изгубен в празен кадър влизам. Престорено се усмихвам. Грозни цветове в красиви рамки. Празни светове в очите жадни
Престорено смисъл виждам. Къде се намирам? Заспивам или лудостта откривам?
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 10:19 am Заглавие: |
|
|
Можеш да опиташ и в профи-центъра на Кодак на ул."Шипка", което е малко след галерията на "Шипка"6 и преди самото фото на Кодак. Там продават по-специализирана техника, приспособления и аксесоари. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 10:20 am Заглавие: |
|
|
the jester написа: | Можеш да опиташ и в профи-центъра на Кодак на ул."Шипка", което е малко след галерията на "Шипка"6 и преди самото фото на Кодак. Там продават по-специализирана техника, приспособления и аксесоари. |
aha setih se mersi. iavno sum obikolil vsichko de shto ne triabva. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 11:10 am Заглавие: |
|
|
а много тнх за инфото и аз искам да купувам разни работи:) _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 4:46 pm Заглавие: |
|
|
Флакони със филтриран сгъстен въздух се продават във фирма Одесос Колор, в офиса им в Слатина.
Не експериментирайте с подобни флакони с неясен произход и съдържание, че обективите скъпо струват! _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Zing
|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 4:52 pm Заглавие: |
|
|
трудно се намира "чист въздух" в наши дни особенно в София дааааа.... :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 5:31 pm Заглавие: |
|
|
nixon - mersi. Inache poseldanta mi nadejda ostanaha halite, nikade drugade niamshe - nito na shipka nito na grafa. Az inache namerih na edno mnogo interesno miasto - ima edno zabutano magazinche na tova deto e na shipka. Znachi - slizate po Shipka ot universiteta nadolu. Podminavate KODAKa kojto be spomenat pogore i vednaga zavivate vdisno. na 20 m ima edno magazinche - prodavat filtri HAMA i edin kup kabelchta za svetkavici i razni junjurii. Tam namerih i sgasten gas za pochistvane. Ako niakoj mu se naloji - da znae...
magazincheto dokolkoto zabeliazah - niamashe ime. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 5:48 pm Заглавие: |
|
|
Е това е фирмения магазин на НАМА... _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 6:08 pm Заглавие: |
|
|
n1x0n написа: | Е това е фирмения магазин на НАМА... | къде че не зацепих? значи ще има филтри се пак да си купя:) _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 6:21 pm Заглавие: |
|
|
themagician написа: | Znachi - slizate po Shipka ot universiteta nadolu. Podminavate KODAKa i vednaga zavivate vdiьsno. na 20 m ima edno magazinche |
има доста филтри при тях. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 6:27 pm Заглавие: |
|
|
po opisanieto mislq che ulicata se kazva Krakra... _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 11:11 pm Заглавие: |
|
|
Да, точно на "Кракра" е :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Чет Юли 08, 2004 4:38 pm Заглавие: |
|
|
Мм, и аз си купих такъв спрей, ама нещо ме притеснява. На него пише в упътването "Do not use on camera mirrors." E може ли някой да ми каже защо така като е газ, който за друго става и като го продават за фотоаксесоар що точно огледалото да не може. То точно за там е хубаво да може да се духа, а не да се пипа :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|