Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 5:41 pm Заглавие: |
|
|
Аватарче написа: | Drone написа: | Kwo ubawo wreme :)))) Maa duzhd ot tri dena :)))) |
e ti pa izbegaj w Norway i shta praska snqg 3 dena na July morning... ma twa si e licen izbor...
nishto de - kat idesh w LA (koeto nali taka ili inak sam goworil da sa sluci) shsi zemesh polagashtoto slance...
taka che - gornia mi post ne sa otnasq za tebe :) |
Oh oh, samo kato stigna tam (da si zhiw i zdraw za goworenoto) sha fana ten i tam deto ne me ogrewa sluntseto :)))) _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
LoveHate ta tatau

|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 5:43 pm Заглавие: |
|
|
pak razvalihte hubavoto karane...:)) _________________ V2&V8 forever |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Аватарче
|
Пуснато на: Чет Юли 01, 2004 5:48 pm Заглавие: |
|
|
LoveHate написа: | pak razvalihte hubavoto karane...:)) |
twa beshe celta we :))
Drone написа: | Oh oh, samo kato stigna tam (da si zhiw i zdraw za goworenoto) sha fana ten i tam deto ne me ogrewa sluntseto :)))) |
shstane be... spoko :)))))
themagician написа: | "za kvo da se risuvat kartini celiashti realizam pri polojenie che SHTRAK s fotoaparata i obezsmisliame cialoto usilie i tehnika na hudojnika."... interesno ako kaja tazi glupost za hudojnicite - dali shte me prebiete s kamani tuka? |
BTW - morg tochno taka she kae :)PPP |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 10:02 am Заглавие: |
|
|
Малееееей.... Уляхте се сички _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 10:05 am Заглавие: |
|
|
загряват за срещата:) _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 5:13 pm Заглавие: |
|
|
Мен този спор ми е непонятен като цяло, но някои неграмотни изказвания не мога да подмина...
abbadon написа: | LoveHate smisala da napravi6 takav 3d model e da moje6 da si pravi6 3d stills s koito da zasrami6 i nai dobria photograph, pri tova bez da is dal hiliadi dolari za photoaparat, osvetlenie, studio, modeli i t.n. |
Аз не съм най-добрия фотограф, ама смятам че при една подобна постановка ще скъсам мартинките на най-здравия 3D гений за нула време и без да се напрягам изобщо - и като цена и като качество и като срок за изпълнение. Ама понеже ти много смело се изказваш как смисъла е "da si pravi6 3d stills s koito da zasrami6 i nai dobria photograph", та ма нирвиргаш!
Оборудването с което може да се изпълни този кадър точно за 20 мин. ще струва доста по-малко от цената на 3D Max-a... не броя цената на компютъра, операционната система и стойността на тези 30-40 часа квалифициран труд /минимум/ които са му били нужни за да го направи. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
soundGarden

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 5:28 pm Заглавие: |
|
|
Много повече от 30 - 40 часа Никсън, но пък квалифициран е точно на място казано..:-))
Ех, няма и помен от това, заради което постнах темата, спорът се изкриви невеорятно. В никакъв случай не му се радвам на фотореализма (въпреки че лайтнинг сетъпа е жесток според мен.), кефи ме как хората учат анатомия на тялото - а това дет го вика ЛХ, че анатомия учат само лекарите - хм-м-м-мм. :-)) _________________ We all bleed red |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 6:08 pm Заглавие: |
|
|
n1x0n написа: | Мен този спор ми е непонятен като цяло, но някои неграмотни изказвания не мога да подмина...
abbadon написа: | LoveHate smisala da napravi6 takav 3d model e da moje6 da si pravi6 3d stills s koito da zasrami6 i nai dobria photograph, pri tova bez da is dal hiliadi dolari za photoaparat, osvetlenie, studio, modeli i t.n. |
Аз не съм най-добрия фотограф, ама смятам че при една подобна постановка ще скъсам мартинките на най-здравия 3D гений за нула време и без да се напрягам изобщо - и като цена и като качество и като срок за изпълнение. Ама понеже ти много смело се изказваш как смисъла е "da si pravi6 3d stills s koito da zasrami6 i nai dobria photograph", та ма нирвиргаш!
Оборудването с което може да се изпълни този кадър точно за 20 мин. ще струва доста по-малко от цената на 3D Max-a... не броя цената на компютъра, операционната система и стойността на тези 30-40 часа квалифициран труд /минимум/ които са му били нужни за да го направи. |
awe to momcheto smiata taka - mama dava 500 USD za mashina. tati dava 500 USD za mashina. 3dsmax se druap ot parvia warez site. hubav render za max se darpa ot sashtia site che maxovskia e boza. i posle - s investicia 0 USD - vij kvi raboti stavat!
i taj kato nito mam nito tati niama da dadat parichki za foto oborudvane, nema kak ad se drupne nekoj hubav difuzior ot warez site-a... skij - kolko skupo izliza foto oborudvaneto, a? 3Dto si e napravo evtinjos rabota da znaish, pa te mamunite deto se pinkiat tam da plashtat - da si gledat rabotata ej.
i da - mislia che shtom choveka tepurva se uchi da prai takiva neshta a ne e majstor - 30 chasa sa malko. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
abbadon

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 6:46 pm Заглавие: |
|
|
poneje ne ste me razbrali 6te dam primer s photo studioto ot logo konkursa.
Photo:
- Canon EOS 1DS 11.0MP Digital SLR Camera - $6,999.00
+PC, Software, osvetelenie, naem na studio, honorari za modeli, i t.n. - $ ???(ot photo foruma da kajat)
3D:
-PC (Workstation)- $3000
Software ~$2500 ((Lightwave 7.5 + DF $1500)+Photoshop+Xp) primerno!!
a eto i realnoto prilojenie:
http://www.cgtalk.com/showthread.php?threadid=111575
Interesnoto e 4e Steven Stahlberg e imal za reference istinski modeli na koito im e bila napravena fotosesia no vapreki tova EA sa re6ili 4e isakat vsi4ko CGI.
CGI TV Vode6ta na hi-tech predavane :
http://www.cgtalk.com/showthread.php?t=140463&highlight=globeleza _________________ ..the pieces of the puzzel are waiting... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 7:21 pm Заглавие: |
|
|
abbadon написа: |
|
moga da se hvana na bas che takiva snimka moje da se napravi s 300D za $800. i prosto s lentova camera za $200.
osven tova - edna fotosesia stava za polovin den - imash desetki i stotici snimki nakraia. naema na edno studio + fotograf + modeli za polovin den ili cial den -abe da otide na $500 (govoria za tochno takava studijna postanovka kakvoto nabliudavame). 40 chasa modeling trud na edin seriozen 3D chovek struvat 40x20 = 800 USD. i tva ako ne e tvarde dobar. pak neshto ne mi se vruzva da ti kaja. i tva govorim SAMO za edna poza na damata. pravish kolkoto si iskash renders posle, no imash edno polojenie. a fotografa za 12 chasa mi e bedna fantaziata kolko variacii i kvo li oshte ne shte napravi.
ma moje i da burkam. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 9:30 pm Заглавие: |
|
|
abbadon написа: | poneje ne ste me razbrali 6te dam primer s photo studioto ot logo konkursa.
Photo:
+PC, Software, osvetelenie, naem na studio, honorari za modeli, i t.n. - $ ???(ot photo foruma da kajat)
|
от фото форума казаха:
Слабо батенка!
Изобщо не си се постарал да намериш най-високата цена за фототехника която си могъл! Има фирми като Sinar, Linhof, Horsemann които стъпват много по-нависоко от Канон като цени. За да ти покажа как се прави изопачено сравнение - гледай!
Камерата: Linhof Kardan GT и цифров гръб Imacon 22 MP - 35.000$
Студиото: Високоскоростни блицове от Speedotron + софтбоксове и аксесоари Chimera - 12.000 $
Модели: Разценката на Caren Models в Париж не пада под 800 евро на час и стига до 9-10 хиляди за най-известните лица.
Отделно: гримьор, коафьор, стилист, дизайнер на продукция - поне по 100 евро на час за всеки.
Значи, закръгляваме го към 60.000 долара с допълнителните разходи /нали знаеш... известните модели са капризни... охрана, лимузини от и до хотела... ей такива дреболийки разни/. Ето така другарю се прави "стъкмистика"!
Всъщност, нещо такова се прави спокойно с техника за 1000$ /да си я купиш, не да я наемеш/ и разходи за наем на студио, модел и гримьор не повече от 300 лева. Като срещу тези пари получаваш към 150 различни кадъра, ако не си губиш времето.
И вообще не се вкарвай в спор, в който си обречен от самото начало... в някои сфери 3D-то има невероятни преимущества, за които никога не бих спорил - но в случая "не преде" ама изобщо... _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 11:24 pm Заглавие: |
|
|
охх нещо не разбирам... за какво спорите всъщност?
Явно на някои не им харесват реалистичните 3дта... ми какво сега... не им харесват не им харесват... на други пък страшно им харесват... хубаво... само дето не разбирам защо хората от първата група взимат така на нож хората от втората...
па и цени започнахте да размахвате и от двете страни на желязната завеса.... еее стига бе... уж сериозни хора а то...
ъъ след като и без това съм започнал да пиша нека все пак да кажа и какво мисля :)) въпреки че едвали съм достатъчно компетентен :).
От моята супер ограничена гледна точка има два типа сцени в 3дто. На едните целта е да изглеждат добре в завършен вид. На другите целта е автора да се бие в гърдите "вижте ме какво могаа" или най-общо казано да види дали аджеба наистина може да го направи. Вторите сцени обикновенно са скучни за страничния зрител. В първите пък често се правят технически компромиси, там важен е крайния резултат... и обикновенно срока си казва думата.
Но и в двата случая важното е на автора да му харесва процеса на работа:). _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Пет Юли 02, 2004 11:47 pm Заглавие: |
|
|
abe i az tva vikam - za kvo sporim kat neshtata, kakto vika nixon-a, sa obrecheni v zarodish.
i spora voobshte ne opira do tva koj haresva realistichni 3D neshta i koj ne - maj. a do tova - kuv e smisala.
ma - are da si pogovorim za mackata deto e postnata che verno goliama razduvka na gluposti.
men me kefi - ima kakvo oshte da se jelae, no me kefi. ppskoro me kefi celia image - ne samo samata macka. kefi me kak e svetnata. ako avtora shteprodaljava s texturirane i materializirane - togava shte stane pointeresno - tam kak shte se spravi. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 3:37 am Заглавие: |
|
|
ne znam za kwo sporite ma az toku sto otworih
Superpunch.pdf
F..............k
edinstwenoto det mi ide na glawata sled twa e Whats NEXT we
kat kownes nekoi se mu prosldiawame podkoznite processi s wisoka skorost, wizdame mu kruwnite telca kak sa razpruskwat, kak mu sa opuwat wenitee i samo ostawa i edna zwu4na p....nia ili mostno i......ne
i plias kadara zawurswa.
where is the f....g idea we.
da ne mislim we4e.
da ne fantazirame
da ne se napuwame hi4
si sedime pred workstationite i pokabel4e plias i ot druata strana gadzeto
e nadulo korema.
Az twrdo werwam 4e 3d hiperrealizma se umre.Prosto se se iz4erpa
/nadiawam sa de/
za mene mestoto na 3d to e w twa det prawat pixar.
a fototo dawa bezgrani4na swoboda na artista.
i moze da dade nesto det 3dto mu ubiagwa /stiga da ne sa sa wkliu4ili
otbor iunaci do 20 na broi da kopat/
Emociata weeee
Nekwi razli4ni usestania
Nesto zagatnato i nedoiskazano AZ da si godowursha
a ne da mi otnemat wazmoznosta da si donaprawa nestata unikalni
ina4e kwo zemi nemisli, hapni toia BIG MAK i tez POPKORNZ
i zapei HEI PIGS
:))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
soundGarden

|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 8:31 am Заглавие: |
|
|
Глей начи, абе никой не ти говори за сравнение м/у фотографията (квато и да е тя) и 3д-то (квото и да е то). Ее-е-е. И двете имат място под слънцето, и двете са изкуства - ай стига толкова.
Няма нищо лошо в това да опитваш фотореалистични неща да правиш -на мен ми е страшно интересно да изучавам това - има много физика в него - оптика, механика и пр. И майсторите в тази област НЕ СА ЗАПЛАХА за фотографията, не им стъпват на територията...
А аз постнах мадамата, за да видя мнението на профитата тука, да си кажат мението - щот аз съм голема лама в тази област, може и само на мен да ми се струва добра тая работа. А в 3д секшъна неам права да поствам. А то кво стана?
Що не я заключите тая тема, че вече като неколко радиостанции стоим и си пеем един на друг. _________________ We all bleed red |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Bio
|
Пуснато на: Съб Юли 03, 2004 10:19 pm Заглавие: |
|
|
Верно си е, уляхте се. _________________ нямам кво да напиша тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TheViolator

Регистриран на: 10 Фев 2004 Мнения: 446 Местожителство: Beverly Hills, CA
|
Пуснато на: Нед Юли 04, 2004 5:17 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | Аз не съм най-добрия фотограф, ама смятам че при една подобна постановка ще скъсам мартинките на най-здравия 3D гений за нула време и без да се напрягам изобщо |
Nixon, ja da vidim kak shte "skysash martinkite" s edin fotoaparat kato napravish neshto podobno ?! Btw, kartinkata si e izcjalo 3D.Mislja 4e 4oveka iskashe da kaje syvsem drugo neshto....ama mai nikoi nikogo ne razbra v slu4eja. _________________ Liebe und Verstand gehen selten Hand in Hand.. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
morgoth Dark Lord
|
Пуснато на: Нед Юли 04, 2004 12:21 pm Заглавие: |
|
|
Ами това, като начало, не претендира за фотореализъм. И освен това не бих казал, че 3Д е оптималната медия в случая :)
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Нед Юли 04, 2004 12:58 pm Заглавие: |
|
|
be hora...q se syvzemete malko....
1-vo choveka si e napravil 3d-to...ok bravo..naistina e dobre + tova toj si se e uchil...losho nqma.
A pyk dali e fotorealistichno ili ne - na koj mu puka. Ne e bilo tova celta. Mnogo e qsno che scenata sys foto shte si stane naj-dobre. Celta na 3d-to ne moje da se kaje che e edna. Priemerno che e samo da si pravish nqkakvi 3d chudovishta...razlichni proekti - razlichni celi(pyk dori i da ne e proekt, ej taka za zabavlenie)..taka che mislq che tova dali edna scena shte se dovede do fotorealizym si e syvsem subektivno reshenie na avtora...sa kato pravi animaciq (3d) i mu trqbvat realistichni hora - nqma da trygne da si snima q...shte si gi pravi 3d - i posle kato go gledame tova si vikame..breh da mu **majkata kyv e dobyr tozi..kak gi e pravil...ama tova primerno sa de...(pyk i tova che e napravil horata fotoreal shte govori i za umeniqta mu)
Ne mislq che e vyobshte pravilno da se sravnqva 2d, 3d, foto i t.n. po prostata prichina che sa razlichni sredstva, chrez koito daden avtor tvori. Pyk sa kakvo pravi si e negova rabota.
A TheViolator-a ne e prav s tozi si primer po-gore...ama hajde stiga sym pisal... _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Нед Юли 04, 2004 1:53 pm Заглавие: |
|
|
TheViolator написа: | Цитат: | Аз не съм най-добрия фотограф, ама смятам че при една подобна постановка ще скъсам мартинките на най-здравия 3D гений за нула време и без да се напрягам изобщо |
Nixon, ja da vidim kak shte "skysash martinkite" s edin fotoaparat kato napravish neshto podobno ?! Btw, kartinkata si e izcjalo 3D.Mislja 4e 4oveka iskashe da kaje syvsem drugo neshto....ama mai nikoi nikogo ne razbra v slu4eja. |
Абе мен, дай си малко зор и ти да разбираш какво пиша и за какво споря, моля те... върни се, прочети какво съм казал, кого съм репликирал, какви уточнения съм направил, щото така само да се пениш и да ми казваш нещо което самият аз съм казал 2 поста по-нагоре - кофти някак си!
Спора не беше за 3D-то като сфера на творчеството, не беше за това добър ли е пича или не, упражнявал ли се е или не и т.п. Забележката ми беше към един единствен човек, направил глупави сметки и тва е... Всички изведнъж се хвърлихте в някакви фундаментални спорове "3D vs. Photo"?! _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|