Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Нед Юли 04, 2004 4:49 pm Заглавие: |
|
|
няма ли западни издания на тая тематика..? да почерпиш вдъхновение барем? ..иначе не туй магазина... море уърк трее...
те са ти го казали де... ае, чакаме резултс... _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
batMAN

|
Пуснато на: Нед Юли 04, 2004 6:28 pm Заглавие: |
|
|
... te kato sa zapadni... (ima gi mnoo magazini takiwa) da ne mislite, 4e sa stoka i cwete za mirisane???? - are ne me karajte da gi skaniram i postna za onagledqwane na misylta ;)
-------------------------------
RABOTATA ZAGROZQWA 4OWEKA, A MYRZELA O6TE POWE4E!!!!!! _________________ ??? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юли 04, 2004 8:35 pm Заглавие: |
|
|
мене ше ми е интересно да скивам таквиз магазини
да обогата общата култура дай сканс |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ER

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 10:13 am Заглавие: |
|
|
tva e posokata na zapadnite ni kolegi..
vsichko e vkarano v tozi shablon |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 1:04 pm Заглавие: |
|
|
тези са грозни, спор няма ...
така че БГ варианта требе да е по куул. _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 1:35 pm Заглавие: |
|
|
Показаните тук са кофти, но има и много добри. Това тук ми прилича на каталог но не и на списание, много каталожен вид има. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P E T R O V mnmlst

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 2:02 pm Заглавие: |
|
|
nix, покажи нещо, ко имаш под ръка? :) _________________ asenpetrov.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 2:59 pm Заглавие: |
|
|
Имам под ръка само едно нещо, което също не е най-доброто, но поне отразява разликата в нещата като стил.
повече неща могат да се видят ако човек порови из линковете тук:
http://www.pinkbike.com/modules/links/ _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Q2k

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 7:58 pm Заглавие: |
|
|
vse si misleh 4e koloezdeneto kakvoto i da bilo e extreme sport...no qvno sym byrkal...
mn postno....mnogo...no puk mn se radvam 4e se pravi takuv tip spisanie:)))
uspeh
PS.nqma da koment fonta...TA TOI IZOBSTO NE E ZA TAKUV TIP MAGAZINE |
|
Върнете се в началото |
|
 |
batMAN

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 11:01 pm Заглавие: |
|
|
...пак казвам, че някои хора тук бъркат жанровете - байкингът е екстремен спорт, но контекста на списанието е друг: ТЕХНИЧЕСКИ - Newsletter!!!! Ако се отразяват спортни събития и прочие... сте в правото си, но случая е друг. Каталожния вид на списанието е следствие на вече казаното по-горе: ТЕХНИЧЕСКИ - Newsletter, показващ развитието на технологиите и продуктите... разбира се ще има отразяване и на спортни събития, но те са второстепенни, а не основна тематика...
... ето и нова трактовка на фонтовете за корицата:
 _________________ ??? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
batMAN

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 11:13 pm Заглавие: |
|
|
n1x0n написа: | Имам под ръка само едно нещо, което също не е най-доброто, но поне отразява разликата в нещата като стил.
повече неща могат да се видят ако човек порови из линковете тук:
http://www.pinkbike.com/modules/links/ |
... прочие... не мога да кажа, че съм възторгнат от видяното n1x0n, а имам претенциите да съм видял мноо по темата... (щото това ми е работата) ;) :))) горният "Мountain BIKE" е гавра с фонтовете и екстремните спортове (според мен - може и да греша) :)))
бтв, това нов прочит на "Спасителят в ръжта" ли е??? Байкър сред нивята - мноо Селинджърско (комбайнеро-интелигентско)! Прочие - шегувам се - да не се взема на сериозно последния ред... пък и останалите!!! :))))))) _________________ ??? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
batMAN

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 11:29 pm Заглавие: |
|
|
Q2k написа: | .......................................
mn postno....mnogo...
PS.nqma da koment fonta...TA TOI IZOBSTO NE E ZA TAKUV TIP MAGAZINE |
.. за фонта - спор нема, ама за постното не съм съгласен, че е недостатък! не знам дали си забивал нос в един нормален технически чертеж??? ... е тва търся като усещане - графичната изчистеност и схематичност на техническия чертеж - да бъдат изведени в ранг на естетика!!! и това си има своя чар, но него могат да го доловят само техически изкушените манове... :)))))))
-------------------------------------------------------
10Х! 10Х! 10Х! НА ВСИЧКИ ЗА ОТЗИВИТЕ И СЪВЕТИТЕ - ОПРЕДЕЛЕНО СА МИ МНОО ПОЛЕЗНИ!!! ПРОЧИЕ, ТЕ СА ПРИЧИНА ДА ПРЕРАЗГЛЕДАМ НЯКОИ ПОСТАНОВКИ ОТНОВО!!! :)))))))) _________________ ??? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
batMAN

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 11:45 pm Заглавие: |
|
|
... прочие - пропуснах да добавя:...... това, че списанията от тоя род се правят по прекрасно илюстрирания (от ЕР и НИКСОН) по-горе начин (заблуда е, че има мноо по-хубави), е основната причина аз да не го правя по същия ТЕРТИП - гротески цветове и контрасти + разплакващ погледа зверски дроп шадоу + хардкор фонтове + хипертрофирали, лоши фотографии + вестникарска дандания и плесен.....
------------------------------------
.... просто различна визия за нещата - нищо лично към никого!!! _________________ ??? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Юли 06, 2004 12:09 am Заглавие: |
|
|
batMAN написа: | е тва търся като усещане - графичната изчистеност и схематичност на техническия чертеж - да бъдат изведени в ранг на естетика!!! и това си има своя чар, но него могат да го доловят само техически изкушените манове... :))))))) |
не знам дали конкретно ще ви е от полза, но като цяло винаги ще е от полза да поразгледате това: www.bauhaus.de
просто когато стане дума за техническо и естетика - това е майката иа бащата и началото на техническата естетика, а и тия хора са работили в по-голямата си част в областта на инжинерния дизайн
струва си да се направи хубаво списание, че до колкото знам по-голяма част от пазара ви е в чужбинско |
|
Върнете се в началото |
|
 |
batMAN

|
Пуснато на: Вто Юли 06, 2004 12:17 am Заглавие: |
|
|
... не ми се иска да вкарвам цвят, но май ще е наложително, щото засега не срещам ответно разбиране, а това е лошУ! "изсушаването" е проинженерно увлечение... ;) _________________ ??? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
batMAN

|
Пуснато на: Вто Юли 06, 2004 12:22 am Заглавие: |
|
|
mim написа: | batMAN написа: | е тва търся като усещане - графичната изчистеност и схематичност на техническия чертеж - да бъдат изведени в ранг на естетика!!! и това си има своя чар, но него могат да го доловят само техически изкушените манове... :))))))) |
не знам дали конкретно ще ви е от полза, но като цяло винаги ще е от полза да поразгледате това: www.bauhaus.de
просто когато стане дума за техническо и естетика - това е майката иа бащата и началото на техническата естетика, а и тия хора са работили в по-голямата си част в областта на инжинерния дизайн
струва си да се направи хубаво списание, че до колкото знам по-голяма част от пазара ви е в чужбинско |
10Х за линка!!! :)))) _________________ ??? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
batMAN

|
Пуснато на: Вто Юли 06, 2004 12:24 am Заглавие: |
|
|
@ mim - висока летва!!! не моем се борим с тех!!! ;) _________________ ??? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Вто Юли 06, 2004 12:25 am Заглавие: |
|
|
Дизайна на корица на списание е задача доста по-комплексна отколкото си мислиш... защото те очаква момента с продажбите, когато ще видиш колко много бъркаш в момента!
Графичната изчистеност не върви в такива издания. Няма никакво значение какво ти харесва на теб, мен или mim, има значение единствено какво биха купували хората, а това което си показал, вярвай ми не е това, което трябва!
До тук с коментара по въпроса, първо, защото отиваме към маркетинг, а не дизайн и второ, защото know-how "как се прави списание" струва пари :-)
p.s. а снимките които виждам в твоите страници са нещо, с което изобщо не бива да се гордееш и интерпретацията на тема "спасителя в ръжта" показва само колко не си наясно с типа фотография който ти е нужен за подобно издание. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
batMAN

|
Пуснато на: Вто Юли 06, 2004 12:45 am Заглавие: |
|
|
n1x0n написа: | Дизайна на корица на списание е задача доста по-комплексна отколкото си мислиш... защото те очаква момента с продажбите, когато ще видиш колко много бъркаш в момента!
Графичната изчистеност не върви в такива издания. Няма никакво значение какво ти харесва на теб, мен или mim, има значение единствено какво биха купували хората, а това което си показал, вярвай ми не е това, което трябва!
До тук с коментара по въпроса, първо, защото отиваме към маркетинг, а не дизайн и второ, защото know-how "как се прави списание" струва пари :-)
p.s. а снимките които виждам в твоите страници са нещо, с което изобщо не бива да се гордееш и интерпретацията на тема "спасителя в ръжта" показва само колко не си наясно с типа фотография който ти е нужен за подобно издание. |
... мерси за коментара - наясно съм с рисковете (и комплесността на проблематиката), въпросът е, дали да ги поема... или не!!! досега винаги съм вървял по различен път... и съм печелил от това! ;) а що се отнася до фотографиите, наистина съм притеснен от липсата на такива, каквито бих искал да имам - но обективните (за този факт причини), са налице - нямам и не мога да имам засега, достатъчно добра фотография за първа корица - поради липсата на време, което не означава че съм се отказал да намеря...! _________________ ??? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Вто Юли 06, 2004 12:52 am Заглавие: |
|
|
аз съм съгласен с nix0n определено, да бъдеш различен си е нож с 2 остриета, да не говорим, че корицата до момента е за КАТАЛОГ, не за списание. предполага се, че хората, които ще го купуват карат такива колела, което ще рече, че искат нещо по-екстремно, така се изживяват мамка му. те няма да оценят пойнта и фонта, така че ... помисли си. _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|