Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
JinMachine

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 3:01 pm Заглавие: Фараон, акварел |
|
|
Водни боички Faber-Castel, около час и нещо със скечовете и превюто.
Всички съвети и коментари са добре дошли. Нямам много опит с акварела.
Поздрави! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пон Юли 05, 2004 5:53 pm Заглавие: |
|
|
да ти кажа честно - не мяза много на акварел..... при него като техника има една въздушност и прозрачност, която при тебе липсва, детайла ти е размазан, всичко е еднакво по сила - нямаш акцент....
не знам за кво е правено това, така че съвет не мога да ти дам!!! _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
PLAY

|
Пуснато на: Нед Юли 11, 2004 10:58 pm Заглавие: :) |
|
|
трябвало е малко по внимателно с черното и с някой детайли :)
иначе зеленото не стои никак зле :)) а на места имаш доста добри петна _________________ http://www.mirasgallery.com |
|
Върнете се в началото |
|
 |
JinMachine

|
Пуснато на: Пон Юли 12, 2004 9:35 am Заглавие: |
|
|
Thanks и на двамата.
С това черно има още много ядове да бера, но явно си ми идва отвътре и докато не го изкарам цялото, няма да мирясам.
Поздрави! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
JinMachine

|
Пуснато на: Пон Юли 12, 2004 9:38 am Заглавие: |
|
|
Другото, което лично мен ме притеснява е жълтото.
Докато беше влажно - седеше ок, но като изсъхна - грейна ужасно. Има ли някакъв начин, по който да се предвиди как ще изглежда един цвят на сухо, или трябва просто да се опитва, докато се научи? Или някакви фиксатори, които да задържат оттенъците на 'влажната' боя? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пон Юли 12, 2004 10:08 am Заглавие: |
|
|
пигмента на боите е различен и най вероятно не са хубави самите бои. просто си направи на дадените бои една проба като палитра на някакъв лист който е същия на който смяташ да рисуваш защото и различните картони правят ефекта на акварела различен. някои от катоните не са еднородни което специално за акварел е много зле. трябва ти картон с еднороден състав. да не е полиран или гланциран. друго важно нещо са четките. най-добре по-голяма четка с много мек косъм. като я потопиш във вода и я изтръскаш да прави връх. и накрая да те предупредя че акварела изисква много упорита работа и постоянство. доста повече от темпери и маслени бои. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
JinMachine

|
Пуснато на: Пон Юли 12, 2004 10:47 am Заглавие: |
|
|
Мерси, DR2.
Аз като жертва на рекламата се изметках направо на Faber-Castel. Но предполагам, че може и да съм сгрешил. Някакви предложения за марката? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пон Юли 12, 2004 11:33 am Заглавие: |
|
|
Марки много, бои и техники колкото искаш - важното е да си нацелиш на теб, кои и как са ти най-удобни! Рецепта няма за тази работа;) Моите четки не правят всичките връхчета, боичките са ми от ленинки и детски акварелчета до ван-гогски...
Всеки си нацелва какво му е най-удобно! Не става като по учебник...;) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пон Юли 12, 2004 2:46 pm Заглавие: |
|
|
wicky не обърквай човека бе! добре е като почне да се учи някой да спазва някакви правила. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пон Юли 12, 2004 3:23 pm Заглавие: |
|
|
рецепта за прохождащи:
акварели Ленинград (в кутийки, не тубички) на които им се изхвърля черното и бялото
четка - аз бих си позволила да дам малко повечко пари и да си взема 1 дебела китайска с естествен косъм и с хубаво връхче (нещо подобно на четка за бръснене като количество косми по нея)
няколко литра вода
картон - виж по-горе - но нито да е попиващ като тоалетна хартия, нито да се пързаля водата по него, то и картоните като боите - за всякаква порода и размер има, ама за начало става и бял или леко жълтеникав кадастрон (аз предпочитам жълтеникавите, веднъж бях намерила чуден картон от времето когато дядо ми е бил на моите години сега)
ако може да се опъне картона на рамка, за да не се нагърчи като изсъхне
за проба - парче от същия картон на който се рисува
от там нататък зависи какво ти трябва като техника - мокро в мокро, мокро върху сухо и т.н. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
wicky

|
Пуснато на: Пон Юли 12, 2004 3:55 pm Заглавие: |
|
|
DR2 написа: | wicky не обърквай човека бе! добре е като почне да се учи някой да спазва някакви правила. |
Може би си прав!
Ама и аз уж съм ги учила (грубо казано) тези тихники пък сега виждате какво правя:))) нищо общо с акварелните техники пък с акварел рисувам... всъщност - така и не успях веднъж поне да наподобя акварел...
леле - май наистина ще го объркам:))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
margy_b

|
Пуснато на: Вто Юли 13, 2004 2:19 pm Заглавие: |
|
|
mim написа: | рецепта за прохождащи:
акварели Ленинград (в кутийки, не тубички) на които им се изхвърля черното и бялото..... |
:-) Абе и аз като малка хвълях черното и бялото... то това си е всеизвестна догма, но човек до време се лъже. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
JinMachine

|
Пуснато на: Вто Юли 13, 2004 2:50 pm Заглавие: |
|
|
А защо така с черното и бялото?
Циан магента и жълто ли да смесвам като ми трябва черничко? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Юли 13, 2004 3:27 pm Заглавие: |
|
|
margy_b написа: |
:-) Абе и аз като малка хвълях черното и бялото... то това си е всеизвестна догма, но човек до време се лъже. |
щото всеки начинаещ прекалява с тях (виж по-горе)
като се научи да не ги ползва ще се научи и после да ги ползва както трябва ;)
Джин, с акварелчетата става като смесиш синьо и кафяво |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|