Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
mim

|
Пуснато на: Чет Юли 08, 2004 4:40 pm Заглавие: |
|
|
да не рагражда среброто на огледалото
то ако е така какво остава за останалите неща вътре в апарата |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Чет Юли 08, 2004 4:45 pm Заглавие: |
|
|
баси...то аз няма да го духам по среброто, а по стъклото :( някой химик има ли тук да каже среброто влиза ли в реакция с пропан-бутан и диметил-етер? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Пет Юли 09, 2004 12:29 pm Заглавие: |
|
|
Ето какво ми отговориха от hama:
"Our Product Management told me that you shouldn't clean the sensor with this spay.
The reason for this is that the gas pressure cools it down very
heavily when it is expanding. This coldness can damage or destroy the
sensor and/or the mirror. Furthermore, existing humidity can freeze."
Направо, The Magician, или си имал късмет, или те просто се застраховат. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Пет Юли 09, 2004 1:13 pm Заглавие: |
|
|
mersi za cennoto info. togava - pita se - tez sladurcheta ot magazina deto mi kazaha che vsichko e ok - tiah kakvo da gi pravia? Zashtoto ne mi e za 19Lv deto dadoh, a za tova che ne e mnogo iasno tova CCD deto mi e v aparata na kvo dereje e? _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Пет Юли 09, 2004 1:58 pm Заглавие: |
|
|
Ми ти кажи, има ли някакви видими промени, след като си го пръскал? Ако си работи ОК и нямаш отклонения, значи може би те просто се застраховат от евентуални искове за съсипани камери.
П.П. Твоят апарат е с CMOS, а не CCD сензор :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Юли 09, 2004 3:47 pm Заглавие: |
|
|
Това че има пропан-бутан и етер в спрея не ми харесва, трябва да е чист сгъстен въздух, без нищо!
Иначе аз не бих се притеснявал кой знае колко... за да се достигнат такива критично ниски температури трябва да пръскаш 7-8 секунди нон-стоп в една точка. Поредното презастраховане, мен повече ме тревожат съставките в това което сте си взели. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Пет Юли 09, 2004 5:10 pm Заглавие: |
|
|
Е, аде де, и аз тва искам, ама няма :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
maceman nightWoWalker

|
Пуснато на: Пет Юли 09, 2004 6:07 pm Заглавие: |
|
|
абе зимате един балон - надувате го.... и леееко отпускате да духа към обектива - те ви чист въздух без примеси, освен ако не сте пили едно, две малки предварително ;)))) _________________ ... gief more epix ... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Пет Юли 09, 2004 6:25 pm Заглавие: |
|
|
maceman написа: | абе зимате един балон - надувате го.... и леееко отпускате да духа към обектива - те ви чист въздух без примеси, освен ако не сте пили едно, две малки предварително ;)))) |
А влагата, маце, а? Нали кат го надуя тоя балон 50% от съдържимото е вода :((( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Пет Юли 09, 2004 7:18 pm Заглавие: |
|
|
haha, mace - ideata e dobra, samo che vinagi ima i talk v balonite da ne zalepvat i t.n. t.n. :)
nixon, ako imash idea kade da namermi chudoto?
jester, da - CMOS e, ama niakvo prieto vsichki mu vikat CCD :)
povredi niama -s niame si maj tochno taka kakto i predi. pone na prav pogled.
za riazkoto ohladiavane - testvah go. to se sluchva samo ot mnogo mnogo blizsko razstoianie (<5cm) i kato se pruska pone 4-5 sec.
"a sega na kade?" (b.a. bulgarski igralen film) _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Юли 09, 2004 9:30 pm Заглавие: |
|
|
Абе вие ще се смеете, ама аз преди години специално за продухване на оптика и прочие фототехника си бях взел от аптеката гумена круша тип "клизма". Чист въздух, добро налягане, кво да иска човек повече?! :-) _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Пет Юли 09, 2004 9:55 pm Заглавие: |
|
|
abe sled tova, prez koeto minah za niakolko dena - voobshte ne mislia da ti se smeia. samo deto shte mi e malko stranno da izvadia gumena krusha tip "klizma" ot chantata s cel produhvane - sred seriozni delovi hora :-) osven tova - poslednite mi spomeni mi podskazvat, che tez krushi sa dosta obemisti :-) ta ako niama probiv v tehnologiite... hehe - shte triabva s goliamata torba...
nixon, a mojesh li da razduesh zashto te smushtava nalichieto na gas? po kakav nachin toj bi mogal da bude opasen? _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Пет Юли 09, 2004 10:38 pm Заглавие: |
|
|
духалки има и във фотомагазините
може да се ползва и помпичка от апарат за кръвно
освен тия "клизми" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Съб Юли 10, 2004 10:48 am Заглавие: |
|
|
:-) Клизмата има "mega power" защото е голяма! Разните там помпички са малки и не генерират достатъчно силна струя, пробвал съм ги.
Наличието на пропан ме смущава защото той наистина може да ти преохлади сензора. Втечняват го за да го бутилират и при преминаването си обратно в газ действително много се охлажда.
Наличието на други съставки ме притеснява, защото колкото и да са летливи, просто няма начин да не оставят някаква следа. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
the jester

|
Пуснато на: Съб Юли 10, 2004 12:28 pm Заглавие: |
|
|
Ми, ДМД*, на флакона пише: Pure pressurized gas, residue free.
Ми аз все повече почвам да си мисля, че това си е застраховка. Охлаждането на изхода на дюзата не е никак такова, че да обледи, ако се използва просто като духалка с един-два импулса от поне 5 см разстояние, мисля, че няма да има проблем. Е самият флакон яко се смръзва, верно е, но струята може би заради жегата, на около 5 см изобщо не е ледена.
*(мейс, сори че си присвоих тоя израз, ама много ме кефи), |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Съб Юли 10, 2004 2:49 pm Заглавие: |
|
|
ok Jester, polzvaj izvestno vreme i mi kaji dali da prodalja i az :-)
edinstvenoto koeto uspiah da predizvikam s tova neshto e leka vlaga pri prodaljitelno pruskane na metal, koiato sum ubeden che e kondens. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Чет Юли 15, 2004 2:30 pm Заглавие: |
|
|
oshte malko update po temata. Dnes namerih i kupih oshte edin takuv flakon v METROto v mladost. cena : 8LV. chist gas - bez prahove spirtove i drugi takiva. V office otdela. Podchertavam! - ne - tova ne e onezi sprayove za pochistvane na klaviaturi monitori i mnogo drugi neshta deto im pishe che sa dry i niamat nishto, ama realno ne sa nito dry i sa palni s razni raztvori. tova NE e onova. Tova e - kakto pogornoto - chist gas. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
themagician

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 5:09 am Заглавие: |
|
|
I oshte update za poslednata pokupka. Sled kato dosta poizpruskah v imeto na testa - flakona reshi da se izpliue. Taka che se okaza che ima vse pak niakva technost vutre, koiato uspiava da izleze na bial sviat pri opredelen naklon (kojto izrishno pishe da ne se prai, no nali za tova sa testovete). Taka che poslednia variant otpada. Najnadejden si ostava flakona kupen predi tova. Tam takuv efekt ne uspiah da postigna. _________________ http://themagicianbg.wordpress.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|