Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Пон Юли 12, 2004 4:51 pm Заглавие: 3D Studiо Max - ден 2-ри :) |
|
|
Не можах да си намеря чайник за референс, затова пък имах кутийка от Кока-Кола. Та това е като за втори опит, простичко но от сърце :) Все още не знам как да имитирам метал и т.н., ама се уча по-малко :) Вътрешността още не съм я направил, щото не съм сигурен как, с текстура ли що ли, само знам че дърпалката ще я направя отделно...
 _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пон Юли 12, 2004 4:59 pm Заглавие: |
|
|
dobre, dobre:)))
znachi za metal po princip ima da si go nastrojvash, no kato za nachalo mojesh da si naduesh specular level-a ot material editor-a i da sviesh glossiness-a:)..pyk za vytreshnostta - mi izmodeliraj si q. Sa poligonite ot dupkata primerno mojesh da vleznesh inside i posle da gi mestish vytre(kato si na wire), no po lesno shte ti e ako prosto si napravish dupkata ot gornata strana i samo i davash delete na poligonite, koito shte ti bydat dupkata i posle na materiala samo mu davash 2sided:)))
hajde sha chakame update:) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Пон Юли 12, 2004 6:23 pm Заглавие: |
|
|
и освен кривата за метал винаги лепвай по един fallof на reflection-а ;)) тоест самия refl , като подмап на fallofa.... _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Пон Юли 12, 2004 10:47 pm Заглавие: |
|
|
Хора мерси за съветите, в момента сте номер 1 и 2 в записките ми с 3Д типс и трикс :) Аз тоя фаллофф, го открих случайно и го наплесках навсякъде... а да се похваля, научих се да правя стъкло :)))) Утре ще пусна нещо - я буркан я шише, квото стане :) Имам и един въпрос, ако искам да си добавя полигони/фейсес /това едно и също ли е?/, как да го направя? Че отгоре дозата е само с един полигон /бевел до дупка/, а нали трябва да направя дупката та се чудя :) Още веднъж благодаря! _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Вто Юли 13, 2004 10:12 am Заглавие: |
|
|
Цитат: | полигони/фейсес /това едно и също ли е?/ |
kakto sam si zadava6 vuprosa, naviarno i sam 6te si otgovori6....
Ne brato, ne sa edno i su6to.....
FACE - e povurhnina opredelena ot 3 to4ki.... t.e. tova ti e naj - malkata
3D 4astica /ako moga taka da se izkaja / , estestveno kato ne proim
VERTEX-ite i EDGE-s.... te sa 2D s naso4enost v prostranstvoto, koito se
opredeliat ot XYZ koordinati i eventualno f(x), f(y), f(z) za izkriviavane na
SPLINE-s /po BEZIER i t.n./
Poligona - e po-gornoto zveno v ierarhiata.... toi moje i da e FACE, togava, kogato e opredelen su6to ot 3 to4ki.... oviknoveno vklu4va pove4e FACE-s v sebe si (2, 3, 4 i t.n.....)
Napravi edin Cylinder i go Convert to MESH ili to POLY....
i na edna ot osnovite mu nai dobre 6te useti6 koe kakvo e.... Cialata osnova ti e 1 POLY, a tia puk 6te ima to4no tolkova FACE-s kolkoto
SIDEs si zadal pri izgrajdaneto na Cylindera....
A kak da si dobavia6 poly-s, ima mnogo varianti.... SLICE, CUT, 4rez
CHAMFER na EDGE-s ili Vertex-es i t.n. Su6to i INSET, OUTLINE i t.n.
Tezi vsi4kite generirat novi poly-ta... estestveno tova sam go opredelia6 kak da stane..... _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Вто Юли 13, 2004 10:27 am Заглавие: |
|
|
sorry za 2-nia post....
Ima razlika mejdu MESH & POLY obektite....
pri POLY obj.... lipsva FACE kato SUB-nivo na Selection /t.e. tretirat se
ednakvo..../, dokato pri MESH-a sa 2 otdelni Niva...
A moje i da gre6a.... Neka po-golemite razbira4i ot men da kajat... _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Вто Юли 13, 2004 2:42 pm Заглавие: |
|
|
Първо браво, явно бързо се учиш.
дебелината на кутията много лесно се постига в Max R6 чрез един нов модификатор : Shell. При него директно задаваш дебелината на стената и Mesh-a ти получава по-истински вид, отколкото ако само дадеш на материала 2-Sided.
А как да създадеш отвора. Ето ти един лесен вариант:
Първо изчертаваш формата на отвора с линия.
екструдираш я примерно 1 см. (колкото да си сигурен, че ще се пресече с капака на кутията)
след това правиш булева операция, като от кутията извадиш новосъздадения обект и готово.
За усложнение, можеш да пробваш като преди да поставиш модификатора shell направиш булевата операция, но не "Subtraction", а "cut"
по този начин пресечната на двата обекта ще създадат нови полигони
сега можеш да изтриеш полигона който създадохме на мястото на отвора. следва модификатора за който ти говорих и получаваш кутийката с отвор и дебелина на стените.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vrabchev

|
Пуснато на: Вто Юли 13, 2004 2:49 pm Заглавие: |
|
|
ох, ама че съм и аз. точката между jpg и [img] не трябваше да я има, затова не се виждат картинките, а си играх да го онагледя[/img] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Candelero

|
Пуснато на: Вто Юли 13, 2004 2:55 pm Заглавие: |
|
|
za R5, koito niama SHELL Mod, si nameri SOLIDIFY... moje
da go otkrie6 kum temata s LINK-s... in maj go vidiah v
Plugins.de.... tursi6 si MODIFIER's Plugins
Vur6i su6tata rabota...
USPEH ! _________________ The designer can see from his drawings how the final design will look but, unfortunately, not necessarily how it will work. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Вто Юли 13, 2004 6:57 pm Заглавие: |
|
|
:)) candelero btw tochkata ne e orientirana spored men v prostranstvoto..:)))) ama se taq...
znachi debelinata moje sys plugcheta...ama az lichno bih ti preporychal da si probvash all by hand, che se pak nali se uchish. taka de ako ti iznikne situaciq v koqto da trqbva da si "probivash" dupki da si znaesh kak:))
hajde chakame update-a sys stukloto:) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Whitehell

|
Пуснато на: Вто Юли 13, 2004 7:43 pm Заглавие: |
|
|
Solidify e mnogo qko i byrzo reshenie, no tovari polycounta do bez bojie, zashtoto direktno udvoqva poligonite. I ako uprajnenieto e samo za obem, po got si xtrudni "border"-a i mu dai "cap" _________________ Full speed saves time!!! - XFR |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Вто Юли 13, 2004 8:06 pm Заглавие: |
|
|
Мерси за съветите, безценни както винаги. Ами аз extrude-вам засега, и bevel-вам като ми трябва да правя вътрешност. Бачкам с Max4 между другото, малко ми е трудно да намеря някои неща за него, ама засега ще се справям с каквото имам под ръка. Ще постна ъпдейт, ама няма да стане днес, че съм седнал да завърша две неща за "Графиките" и ми отнемат доста от времето. Затова пък чета туториали :) _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 12:23 am Заглавие: |
|
|
Това е лава-лампа :) В случай че не ви прилича на нищо ;) Кажете ако искате да пусна и рендер от друга гледна точка или без светлина. Не съм и направил кабела, щото ме мързи, евентуално утре по някое време :)
 _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 12:31 am Заглавие: |
|
|
gotino..samo nqkolko zabelejki ako moje da kaja:)
znachi mnogo gotino se e poluchilo stykloto sys sydyrjanieto samo deto se edno e malko preeksponirano..mnogo svetlo...mislq che trqbva da e po-prozrachno i da se vijda i drugata strana prez stykloto...to ne che ne moje i taka, no prosto kato ideq kazvam..i mislq che mojesh oshte malko da si poigraesh s materiala tam na dolnata chast. tezi svetlini po nego mi sedqt stranno:) inache pohvalno de za tolkova malko vreme do kyde si stignal i ne znam ama neshto senki ne vijdam...ama ima vreme de:))
ako smqtash da si poigraesh s lampata moje da pusnesh posle update-a:)
good luck:) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 6:41 pm Заглавие: |
|
|
Цитат: | samo nqkolko zabelejki ako moje da kaja:) |
Как така ако може? :) Нали затова поствам, за да ме критикувате здраво! Тъй като вчера ме запалихте с z-brush-a цял ден го разучавам тук и гледам скриптовете - ето нещо дето го почнах да видим докъде ще го докарам :) Кръстих го : Гошо-Космонавта, не знам защо :))))
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 7:07 pm Заглавие: |
|
|
Kuzmich, brat, edin suwet:
Ako mislish seriozno da se zanimawash sus 3D zaebi Zbrusha zasega. Hubaw tool e, mozhe bi nyakoi den zawbudeshte taka shte se modelira, obache w momenta deistwitelnostta e druga. W smisul, hwani se i razuchi osnowite na klasicheskoto modelirane, texturirane, etc. Osobeno ako se interesuwash ot animatsia i etc. neshta, Zbrusha nyama da te nauchi na kakwoto i da bilo.
W opredeln aspekt, za nachinaeshtiya w 3D-to Zbrusha e tochno tolkowa opasen, kolkoto i Bryce. W edin moment shte ti e mnogo polezen tool, no za momenta samo te -- kakto wikame po nashia si krai -- razmamwa :)))) _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 8:00 pm Заглавие: |
|
|
пък аз съм на мнение е збръша става единствено за концепт. поне на тоя етап. за начинаещ ми се струва че трябва много добре да премислиш какво точно очакваш и искаш да научиш от 3д моделиране и прочее. съответно от това зависи и кой тул е най-добре да хванеш да учиш. аз лично за мойте цели съм преценил че това е макса и затова него уча. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 8:41 pm Заглавие: |
|
|
ок:)
ама все пак да бъда учтив де:)
са много се чудех дали да го пусна това ама като видях тази лавалампа ми се прииска и аз да се пробвам. сори че ползвам твоята тема, ако сметнеш, че не е нужно кажи и ще помолим модовете да го делнат:)
ето аз как си предстажях лавалампата:
http://66.195.16.185/~cfolio/3d/lavalamp.jpg - това дето е ползван да не те стряска - разликата е съвсем малка - материала си е се raytrace _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 8:53 pm Заглавие: |
|
|
Кузма забравих. в макс кабели най-лесно се правят: сплайн+рендерабъл(в пропертис панела) като не забравяш да му дадеш да генерира мапинг кординати... става за секунди. ама ако не сикаш да е кръгло сечението е друга хавата де... тогава си правиш сечението и после по някакъв сплайн си го линкваш от модификаторите. ще поразровя по-късно за туториали в нета да ти пратя. _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Пет Юли 16, 2004 9:04 pm Заглавие: |
|
|
DR2 pravo duma...samo sa dobava che primerno ako iskash da ti e kvadrat ili nqkakyv pravilen mnogoygylnik samo trqbva da naglasish broq na sytranite:) inache za drugi po- shantavi secheniq se polzva loft. _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|