Graphilla.com :: Преглед на тема - Опити за фотография...

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Опити за фотография...
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
BorDy

МнениеПуснато на: Съб Юли 17, 2004 3:40 pm    Заглавие: Опити за фотография... Отговорете с цитат

Отдавна следя форума и във фото секцията виждам много интересни неща. Затова реших и аз да се пробвам. Ето малко неща готови да поемат вашите критики и напътствия.

[1]

[2]

[3]

[4]

[5]

[6]

[7]

По снимките не съм пипал нищо освен рамка и намаляване. Само на една съм кропнал леко и това е, всичко друго си е самия кадър.
На [5] много ме дразнят прегорелите лампи, но не знам как да ги оправя.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Съб Юли 17, 2004 4:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

допадат ми 2.3.4.5 с малки критики:
2. куца композиционо ма пък има много приятно настроение.
3. има някво петно в небето дето дразни но пък много приятна композиция
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
BorDy

МнениеПуснато на: Съб Юли 17, 2004 4:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

2. я пуснах само заради настроението, не съм кропвал защото нямах идея за композиция. можеш ли да предложиш нещо?
3. само нея кропнах, защото там имах идея за композицията пък и никък не стоеше добре както го бях щракнал ;-)), но пък не исках да пипам петна и цветове все още.
Мерси.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Alex

МнениеПуснато на: Съб Юли 17, 2004 4:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tova s petnoto e izcapan obektiv, losho nema da go mahnesh
Tuchi

МнениеПуснато на: Съб Юли 17, 2004 4:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Интересни кадри, особено 3, 4 и 5. Колкото до това, че не си ги пипнал - личи си. Малко почистване на петънца ( особено на 3 ), изсветляване, цветен баланс и ще станат супер. Като цяло, трите кадъра, които посочих ми харесват. 3 и 5 фаворити.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sentinel

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Юли 17, 2004 9:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

BorDy написа:
2. я пуснах само заради настроението, не съм кропвал защото нямах идея за композиция. можеш ли да предложиш нещо?
Мерси.

Tova beshe kum DR2, no shte se osmelya da predloja neshto, koeto mi hrumna po povod tazi snimka. Nadyavam se nyamash nishto protiv.

Ne e suvsem izpipano, no mislya che ideyata e yasna.
Do moderatorite: izvinyavam se, che postvam predi da sum se predstavil. Skoro shte sum gotov s neshtata za postvane. Blagodarya.
BorDy

МнениеПуснато на: Нед Юли 18, 2004 12:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямам нищо против. Даже ми харесва идеята ;-).
Вярно че като е черно бяло кецовете изпъкват повече.
Забавно е.
Хайде представяй се.
Върнете се в началото
SPIT

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 6:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

JUST SMOKE IT...... e taq snimka s negrat, ne skivate li kak sa se nakovali!!!!!
niki michailov
ники михайлов

Местожителство: varna

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 7:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бе ни са заяждам ма все пак - мен жив ма изядохте като постнах преработка на чуждо фото в неговия си топик а сега си кротувате...
та по принцип мислата ми е, че първо питаш на прайвит и после постваш преработки - инак ми ставаш заклет враг нал-раираш :))))))))
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Пон Юли 19, 2004 10:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Niki zabeleji kak 4oveka mnogo se izvinqva predvaritelno. ajde da ne zadylbavame! ne se nau4ihte da ne podklajdata nebogougodni temi ej:( she privikam popa v naj skoro vreme!

interesna traktovka:) adidas-a biva:) a i e dobre kompozirano i logoto i texta. samo deto tonirana v cvqt maj shte e po-dobre. s more contrast... maby
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Tuchi

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 2:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

За мен това е снимката. Изчистена и избистрена. Слагай сега адидаса и рамката. Аз повече не мога, стана сто часа и това беше набързо.

Върнете се в началото
Drone

Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 2:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Tuchi написа:
За мен това е снимката. Изчистена и избистрена. Слагай сега адидаса и рамката. Аз повече не мога, стана сто часа и това беше набързо.

Ami ne znam, w momenta ya gledam na edno Sony VAIO sus Brightscreen i tsyalata e na artefakti, osobeno po ochite na momicheto yawno prekaleno si ya shapwal.

there ain't no way but the hard way
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Tuchi

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 11:23 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Възможно е, малко ми е кофти монитора. Лицето беше още по-лошо, чистих го със смъдж. Беше много късно снощи, айде сега пак ще я пипна
Върнете се в началото
n1x0n

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 11:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Опипкахте го тоя кадър отвсякъде, ама никой не се сети че във фона е проблема, трябва да се блърне за да не пречат всички тия шарки и детайли отзад.
Tuchi

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 12:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Така трябва да е по-добре, самата снимка е на кофти качество. Изчистих още лицата, но колкото и да въртя и суча, шедьовър няма да стане. Борди, опитвах се само да ти покажа къде и какво да пипнеш. Използвал съм selective color, shadows/highlights, brightbness/contrast, sharpen i smudge tool. Горе-долу блесна снимката. Успех в следващите начинания.

Върнете се в началото
n1x0n

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 12:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази снимка е много далеч от блесването, колкото и да се шарпва, да й се надуват цветовете и да се мажат лицата - не е в тези неща проблема.
Той е в композицията и фокуса.
Цялото това мазане и "коригиране" не допринесе с нищо за този кадър....
Tuchi

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 12:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

То, че няма да стане - няма. Опитах се малко да я избистря, фокуса е лош, композицията чак толкова не ме дразни. Бтв с кво снимаш, Bordy? Нещо на дигиталия ми мяза, ако да - къв модел, колко Мпиксела?
Върнете се в началото
BorDy

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 3:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Sorry za latinicata, no v offisa niamam kirilica.
Zahvanahte se za edna snimka, koito stana slu4aino, prosto naso4ih i shtraknah i 3 minuti sled tova se izsipa strahoten dajd. Sled kato ia razgledah mi haresa nastroenito i reshih da ia postna. Nishto ne sam pipal po neia - iavno i niama smisal.
Snimam s CANON S1. Zashto mislite, 4e snimkata e s kofti ka4estvo? Da me ni da e ot kompresiata ili e prosto kalpavo snimane?
A drugite neshta nikoi nishto ne kaza za tiah.
Osven tova moderatorkite ne mi obarnaha vnimanie, zna4i shte triabva da baia da se zoria oshte ;-)))).
Върнете се в началото
54ka

Местожителство: space

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 4:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

BorDy, spored men imash oko da vidish kadyra, koeto nikak ne e za podcenqvane ... ostanaloto se uchi s opit i snimane :)))
.... inache nqkoi ot shotovete mi dopadat :))))
Върнете се в началото
n1x0n

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 5:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

BorDy написа:
Nishto ne sam pipal po neia - iavno i niama smisal.
Snimam s CANON S1. Zashto mislite, 4e snimkata e s kofti ka4estvo?

Поне аз не съм казал че няма смисъл, казах че това подбъзикване с шарпнеси и цветове не допринася с нищо. Като качество си е ОК кадъра, проблема за мен е в кадрирането и в твърде фокусирания заден фон, ако го "размажеш" него - ще стане по-добре според мен.
Иначе като цяло нещата ти не са лоши. Най-малкото се вижда че искаш да работиш по теми много встрани от "семейното албумче".
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети