Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
BorDy
|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 3:40 pm Заглавие: Опити за фотография... |
|
|
Отдавна следя форума и във фото секцията виждам много интересни неща. Затова реших и аз да се пробвам. Ето малко неща готови да поемат вашите критики и напътствия.
[1]
[2]
[3]
[4]
[5]
[6]
[7]
По снимките не съм пипал нищо освен рамка и намаляване. Само на една съм кропнал леко и това е, всичко друго си е самия кадър.
На [5] много ме дразнят прегорелите лампи, но не знам как да ги оправя. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 4:33 pm Заглавие: |
|
|
допадат ми 2.3.4.5 с малки критики:
2. куца композиционо ма пък има много приятно настроение.
3. има някво петно в небето дето дразни но пък много приятна композиция _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BorDy
|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 4:39 pm Заглавие: |
|
|
2. я пуснах само заради настроението, не съм кропвал защото нямах идея за композиция. можеш ли да предложиш нещо?
3. само нея кропнах, защото там имах идея за композицията пък и никък не стоеше добре както го бях щракнал ;-)), но пък не исках да пипам петна и цветове все още.
Мерси. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Alex
|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 4:41 pm Заглавие: |
|
|
tova s petnoto e izcapan obektiv, losho nema da go mahnesh _________________ -= Всяко нещо има край, само саламът има два края =- |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tuchi

|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 4:46 pm Заглавие: |
|
|
Интересни кадри, особено 3, 4 и 5. Колкото до това, че не си ги пипнал - личи си. Малко почистване на петънца ( особено на 3 ), изсветляване, цветен баланс и ще станат супер. Като цяло, трите кадъра, които посочих ми харесват. 3 и 5 фаворити. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sentinel

|
Пуснато на: Съб Юли 17, 2004 9:11 pm Заглавие: |
|
|
BorDy написа: | 2. я пуснах само заради настроението, не съм кропвал защото нямах идея за композиция. можеш ли да предложиш нещо?
Мерси. |
Tova beshe kum DR2, no shte se osmelya da predloja neshto, koeto mi hrumna po povod tazi snimka. Nadyavam se nyamash nishto protiv.
Ne e suvsem izpipano, no mislya che ideyata e yasna.
Do moderatorite: izvinyavam se, che postvam predi da sum se predstavil. Skoro shte sum gotov s neshtata za postvane. Blagodarya. _________________ Jimi Hendrix lives! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BorDy
|
Пуснато на: Нед Юли 18, 2004 12:34 am Заглавие: |
|
|
Нямам нищо против. Даже ми харесва идеята ;-).
Вярно че като е черно бяло кецовете изпъкват повече.
Забавно е.
Хайде представяй се. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SPIT

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2004 6:38 pm Заглавие: |
|
|
JUST SMOKE IT...... e taq snimka s negrat, ne skivate li kak sa se nakovali!!!!! _________________ http://dribbble.com/KossyoKOKALANOV |
|
Върнете се в началото |
|
 |
niki michailov ники михайлов

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2004 7:21 pm Заглавие: |
|
|
Бе ни са заяждам ма все пак - мен жив ма изядохте като постнах преработка на чуждо фото в неговия си топик а сега си кротувате...
та по принцип мислата ми е, че първо питаш на прайвит и после постваш преработки - инак ми ставаш заклет враг нал-раираш :)))))))) _________________ SHINEEEEEEEEEEEEE.......
днеска съм нежен |
|
Върнете се в началото |
|
 |
DR2 Paladin's Death

|
Пуснато на: Пон Юли 19, 2004 10:35 pm Заглавие: |
|
|
Niki zabeleji kak 4oveka mnogo se izvinqva predvaritelno. ajde da ne zadylbavame! ne se nau4ihte da ne podklajdata nebogougodni temi ej:( she privikam popa v naj skoro vreme!
interesna traktovka:) adidas-a biva:) a i e dobre kompozirano i logoto i texta. samo deto tonirana v cvqt maj shte e po-dobre. s more contrast... maby _________________ Life's no ordeal if you come to terms,
Reject the system dictating the norms |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tuchi

|
Пуснато на: Вто Юли 20, 2004 2:17 am Заглавие: |
|
|
За мен това е снимката. Изчистена и избистрена. Слагай сега адидаса и рамката. Аз повече не мога, стана сто часа и това беше набързо.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Drone

Регистриран на: 30 Яну 2003 Мнения: 2190 Местожителство: Gwon nee ju jee du shu!
|
Пуснато на: Вто Юли 20, 2004 2:20 am Заглавие: |
|
|
Tuchi написа: | За мен това е снимката. Изчистена и избистрена. Слагай сега адидаса и рамката. Аз повече не мога, стана сто часа и това беше набързо.
 |
Ami ne znam, w momenta ya gledam na edno Sony VAIO sus Brightscreen i tsyalata e na artefakti, osobeno po ochite na momicheto yawno prekaleno si ya shapwal. _________________
there ain't no way but the hard way
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tuchi

|
Пуснато на: Вто Юли 20, 2004 11:23 am Заглавие: |
|
|
Възможно е, малко ми е кофти монитора. Лицето беше още по-лошо, чистих го със смъдж. Беше много късно снощи, айде сега пак ще я пипна |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Вто Юли 20, 2004 11:51 am Заглавие: |
|
|
Опипкахте го тоя кадър отвсякъде, ама никой не се сети че във фона е проблема, трябва да се блърне за да не пречат всички тия шарки и детайли отзад. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tuchi

|
Пуснато на: Вто Юли 20, 2004 12:01 pm Заглавие: |
|
|
Така трябва да е по-добре, самата снимка е на кофти качество. Изчистих още лицата, но колкото и да въртя и суча, шедьовър няма да стане. Борди, опитвах се само да ти покажа къде и какво да пипнеш. Използвал съм selective color, shadows/highlights, brightbness/contrast, sharpen i smudge tool. Горе-долу блесна снимката. Успех в следващите начинания.
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Вто Юли 20, 2004 12:14 pm Заглавие: |
|
|
Тази снимка е много далеч от блесването, колкото и да се шарпва, да й се надуват цветовете и да се мажат лицата - не е в тези неща проблема.
Той е в композицията и фокуса.
Цялото това мазане и "коригиране" не допринесе с нищо за този кадър.... _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tuchi

|
Пуснато на: Вто Юли 20, 2004 12:18 pm Заглавие: |
|
|
То, че няма да стане - няма. Опитах се малко да я избистря, фокуса е лош, композицията чак толкова не ме дразни. Бтв с кво снимаш, Bordy? Нещо на дигиталия ми мяза, ако да - къв модел, колко Мпиксела? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BorDy
|
Пуснато на: Вто Юли 20, 2004 3:48 pm Заглавие: |
|
|
Sorry za latinicata, no v offisa niamam kirilica.
Zahvanahte se za edna snimka, koito stana slu4aino, prosto naso4ih i shtraknah i 3 minuti sled tova se izsipa strahoten dajd. Sled kato ia razgledah mi haresa nastroenito i reshih da ia postna. Nishto ne sam pipal po neia - iavno i niama smisal.
Snimam s CANON S1. Zashto mislite, 4e snimkata e s kofti ka4estvo? Da me ni da e ot kompresiata ili e prosto kalpavo snimane?
A drugite neshta nikoi nishto ne kaza za tiah.
Osven tova moderatorkite ne mi obarnaha vnimanie, zna4i shte triabva da baia da se zoria oshte ;-)))). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
54ka

|
Пуснато на: Вто Юли 20, 2004 4:19 pm Заглавие: |
|
|
BorDy, spored men imash oko da vidish kadyra, koeto nikak ne e za podcenqvane ... ostanaloto se uchi s opit i snimane :)))
.... inache nqkoi ot shotovete mi dopadat :)))) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Вто Юли 20, 2004 5:44 pm Заглавие: |
|
|
BorDy написа: | Nishto ne sam pipal po neia - iavno i niama smisal.
Snimam s CANON S1. Zashto mislite, 4e snimkata e s kofti ka4estvo? |
Поне аз не съм казал че няма смисъл, казах че това подбъзикване с шарпнеси и цветове не допринася с нищо. Като качество си е ОК кадъра, проблема за мен е в кадрирането и в твърде фокусирания заден фон, ако го "размажеш" него - ще стане по-добре според мен.
Иначе като цяло нещата ти не са лоши. Най-малкото се вижда че искаш да работиш по теми много встрани от "семейното албумче". _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|