Graphilla.com :: Преглед на тема - Мариян Гоцев, здравейте...

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мариян Гоцев, здравейте...
Иди на страница 1, 2  Следваща

Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mariyan

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 9:47 pm    Заглавие: Мариян Гоцев, здравейте... Отговорете с цитат

Здравейте,

Както вече отбелязах :-), името ми е Мариян Гоцев. Занимавам се с много неща - основно програмиране бази данни, но графичния дизайн ми е голяма слабост :-). Мдам, звучи дразнещо за професионалистите програмист бази данни да се напъва в графичния дизайн, моля за снисхождение :-). Сега съм се захванал много здраво с флаш. Както и да е. Ето няколко сайта. В същност основното ми желание е да разбера концепцията на графичните концепции :-). Магията, която прави визуални магии, така да се каже :-). Е няма да досаждам повече. Та ето ги и сайтовете:

www.udpbg.org
www.saltmuseumbg.com
www.slivnica.com (този ми беше първия, а горните са втория и третия :-
)

Ще Ви бъда много благодарен ако ми върнете критики и препоръки.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sebastianz55

Местожителство: yellow submarine a.k.a. office

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 9:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За сега мога да те посъветвам да разровиш обстойно проектите в специализирания форум за уеб, да се поучиш и да прочетеш критиките. Ще видим след време вече до къде си докарал.
Тези нещо са в момента са слаби.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Ula

МнениеПуснато на: Вто Юли 20, 2004 10:30 pm    Заглавие: здравей Отговорете с цитат

до колкото разбирам той иска препоръки и коментари... това не е представяне и кандидатстване за web форума, нали?

ще ти изредя част от нещата, които не харесвам:

www.udpbg.org - навигацията е изключително нечетлива. определено имаш слабост към тази картинка, но би трябвало да я имлементираш по по-подходящ начин... текстовете ти са много едри (аз го гледам при резолюция 1152x864)... комбинирането на символики и много снимки не води до пълнота... цветовете ти куцат... като цяло изглежда хаотичен и неподреден... труден за четене (прекалено дълги редове)

www.saltmuseumbg.com - лошо решение на снимките (с наръбени краища не стават по-ефектни)... навигацията тук е по-добре, макар да едрее... декоративния елемент над нея ми се струва излишен... стрелките ти пред линковете са наистина огромни, просто няма как да бъдат пропуснати :))))))

www.slivnica.com - този макар и първи ти е най-сполучлив, ако може въобще да се каже така :)... не ми допадат анимираните гифове... едри са и не намирам за уместна употребата им в случая... на английски са, незнайно защо и hot не най-подходящата дума за новините от града :)))... имаш проблем с подредбата, отново трудно четимо... по-добро открояване на линковете би било от полза...

има още много неща, които биха могли да се кажат, но смятам, че съвета на sebastianz55 е добър... за коментари можеш да ползваш Graphilla за всички, до приемането ти в web... успех от мен!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
P E T R O V
mnmlst

Местожителство: Earth

МнениеПуснато на: Сря Юли 21, 2004 10:23 am    Заглавие: Re: Мариян Гоцев, здравейте... Отговорете с цитат

mariyan написа:
... Занимавам се с много неща....

те от тука работата се обърква нещо... нищо лично!
(че има доста нежни юзери).
Snaker
Toxic Snake

МнениеПуснато на: Сря Юли 21, 2004 12:00 pm    Заглавие: Re: Мариян Гоцев, здравейте... Отговорете с цитат

mariyan написа:
Здравейте,

Както вече отбелязах :-), името ми е Мариян Гоцев. Занимавам се с много неща - основно програмиране бази данни, но графичния дизайн ми е голяма слабост :-). Мдам, звучи дразнещо за професионалистите програмист бази данни да се напъва в графичния дизайн, моля за снисхождение :-). Сега съм се захванал много здраво с флаш. Както и да е. Ето няколко сайта. В същност основното ми желание е да разбера концепцията на графичните концепции :-). Магията, която прави визуални магии, така да се каже :-). Е няма да досаждам повече. Та ето ги и сайтовете:

www.udpbg.org
www.saltmuseumbg.com
www.slivnica.com (този ми беше първия, а горните са втория и третия :-
)

Ще Ви бъда много благодарен ако ми върнете критики и препоръки.

МУРАФЕТА в концепцията на графичните концепции е в КОНЦЕПЦИЯТА !!! :))
Върнете се в началото
mariyan

МнениеПуснато на: Чет Юли 22, 2004 11:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за критиките :-)

Ценя ги високо.

Общо взето схващам на къде бие основния акцент - сайтовете трябва да са по-стилни, по сдържани и по леки. За тва и сливница.ком е най-малко критикувана. Що се касае до хот и куул, това е извън графичната концепция :-). Едро е, за да дразни и привлича, виждам, че се е получило :-).

Да ама не. Клиентите просто не харесват семпли, стилни сайтове. Не че мога да правя кой знае колко стилни сайтове, но не е проблем да си харесам определена концепция и да направя нещо подобно. Клиентите не искат стилни сайтове :-).

Все пак имайте предвид, че това са първите ми сайтове. Предполагам и вашите първи програми бази данни няма да са нещо впечатляващо ;-).

Що се касае до многото ми дейности - музикант къща не храни, имам чуството, че и с графичния дизайн е нещо подобно :-), без да засягам никого :-). Сигурен съм, че има елитна група която се справя добре и с финансовата страна.

Благодаря Ви още веднъж. Що се касае до форумите, за сега нямам какво да правя там освен да чета. Така, че не напирам да ме регистрирате където и да било. Отзивите са ми достатъчни.
Върнете се в началото
n1x0n

МнениеПуснато на: Пет Юли 23, 2004 12:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ееех... весела вечер днес! :-)
mariyan написа:

Да ама не. Клиентите просто не харесват семпли, стилни сайтове. ...Клиентите не искат стилни сайтове

Твоите може и да не харесват стилни неща, но слава богу има и нормални... такива, които си търсят дизайнери, а не програмисти за дизайнерската работа.

mariyan написа:
музикант къща не храни, имам чуството, че и с графичния дизайн е нещо подобно

много ясно... те всичките пари отиват за програмистите на бази данни! Ние тук сме едни лузъри, дето бачкат за жълти стотинки.

Драги ми Марияне, не всички от нас са писали изобщо някога "първите си програми бази данни", колкото и да ти се вижда странно! Просто не ни е това работата, не ни бива там, разбираш ли... накъде бия?!
mariyan

МнениеПуснато на: Пет Юли 23, 2004 12:47 am    Заглавие: Не знаех, че има будни в толкова късен час :-) Отговорете с цитат

Не знаех, че има будни в толкова късен час :-)

Моля за извинение.

Ако съм сгафил много просто изтрийте постовете ми.

Не исках да засегна никого. Направих сравнението с базите данни, за да кажа, че съм пълен лаик в графичния дизан (то си личи :-), но пък много ми харесва (графичния дизайн). Та реших и аз :-). Ако решите да се пробвате с базите данни съм на среща :-)

Форума е супер и вие сте супер!!! :-)
Върнете се в началото
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Пет Юли 23, 2004 1:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

аз сдамо да кажа че, според мен http://www.udpbg.org/ тези хора заслужават далеч по-хубав сайт!!!! пък било той правен без пари...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mariyan

МнениеПуснато на: Пет Юли 23, 2004 6:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

DR2 написа:
аз сдамо да кажа че, според мен http://www.udpbg.org/ тези хора заслужават далеч по-хубав сайт!!!! пък било той правен без пари...

Благодаря за подкрепата :-). Ще предложиш ли версия?
Върнете се в началото
mariyan

МнениеПуснато на: Пет Юли 23, 2004 6:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Само да спомена, да не става объркване. Парите са по някакъв проект и вече са взети от консултанстската агенция не от мен. Сайтът е малка част от този проект и е правен за сума, за която уважаващ себе си дизайнер :-) (като теб :-) не би станал сутрин от леглото да иде на работа.

Ако някой предложи версия ще имам грижата да я представя на клиента (без НИКАКВО допълнително заплащане). Смея да се надявам, че уважаемите колеги няма да контактуват с клиента през главата ми, защото това би било "Свръх колегиално".

Благодаря Ви предварително :-)!
Върнете се в началото
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Пет Юли 23, 2004 8:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

С удоволствие бих се захванал но в момента нямам никакво време.
Какво значи според теб колегиалност в случая?

За мен идеята да се направи сайт за тези хора е нещо повече
от разпределение на средства за изработка на сайтът между
някаква агенция, девелопер и дизайнер.
резултатът сега е трагичен. неприветлив, грозен дизайн.
Ако някой от тези хора за които е предназначен този сайт,
влезе в него да потърси някаква информация а през деня се е
сблъскал с реалноста навън с нищо няма да му облекчи живота.
А нали все пак това е целта. да се направи малко по-лесен
и удобен живота на тези хора.

Критики специално за него:
- менюто е с огромни бутони, нечетлив текс (има инвалидност свързана със зрението на хората)
дразнещ, неприветливо кървав цвят на картинката на менюто.
Която пък картинка е абсолютно ненужна.
Има неразбиране на подредбата и организацията на една навигация
за удобно използване от страна на потребителя.
- текстовата информация е нечетлива заради този абсолютно ненужен беграунд.
Като не забравям и големината на фонта с която се изписва информацията който пък от своя страна е "ситен".
- като цяло е грозно и скучно графичното оформление.

Не виждам да има правилно рапределение на информацията в този сайт.
Хаотично е поднесена наличната информация което пък обърква.

Ако има интерес от страна на възложителя да се редизайне уеб сайта
ми пусни пм да се уговорим да се видим. Със сигурност има начин да
се измисли нещо...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mariyan

МнениеПуснато на: Пет Юли 23, 2004 8:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря. Колегиалност в случая е да не се свързвате с клиента директно. Мога да представя на клиента всяка предложена концепция без допълнително заплащане и той да си избере. Ако проектът ви е избран ще го подпишете по съответен начин като уеб дизайнер при публикуването му. Ще ви държа в течение за допълнителни желания на клиента. Среща е невъзможна, защото и аз не съм се срещал с тях до сега. За сега така работят. За по сетне ще видим.

Що се касае до информацията, тези текстове и рубрики са предоставени от клиента и просто са поместени на сайта.

Що се касае до фона и мен ме дразни :-). Но клиента го харесва по тежък и цветен. Искат си фона. Разбира се при пълна промяна на концепцията това може да се реши :-). Кървавите бутони :-) са опит за бордо :-).

Имайте предвид следното:

Клиентът иска фирмените цветове да са синьо, бордо и бяло. Това е твърдо. Имаше напън да включим и цикламено розово като четвърти цвят (въобще не се шегувам), но това се надявам да го преодолеем.

Ми тва е.
Върнете се в началото
TheViolator

Местожителство: Beverly Hills, CA

МнениеПуснато на: Пет Юли 23, 2004 10:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Abe, spored mene i s tezi cvetove moje da se napravi prili4en sait....shtoto tozi e UJASNO grozen kakto e sega! Idealen primer za grozen i bezvkusen WEb Design...za njakoi hora shte e trudno daje i naro4no da satvorjat podobno neshto :)))
BadmotherfuckeR
Kill 'em All

МнениеПуснато на: Пет Юли 23, 2004 10:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mariyan написа:
Благодаря. Колегиалност в случая е да не се свързвате с клиента директно. Мога да представя на клиента всяка предложена концепция без допълнително заплащане и той да си избере. Ако проектът ви е избран ще го подпишете по съответен начин като уеб дизайнер при публикуването му. Ще ви държа в течение за допълнителни желания на клиента. Среща е невъзможна, защото и аз не съм се срещал с тях до сега. За сега така работят. За по сетне ще видим.

Що се касае до информацията, тези текстове и рубрики са предоставени от клиента и просто са поместени на сайта.

Що се касае до фона и мен ме дразни :-). Но клиента го харесва по тежък и цветен. Искат си фона. Разбира се при пълна промяна на концепцията това може да се реши :-). Кървавите бутони :-) са опит за бордо :-).

Имайте предвид следното:

Клиентът иска фирмените цветове да са синьо, бордо и бяло. Това е твърдо. Имаше напън да включим и цикламено розово като четвърти цвят (въобще не се шегувам), но това се надявам да го преодолеем.

Ми тва е.

AMAN ....AMAN ot tvoite klienti
spri sa malko ve pcih... KLIENTA GO HARESAL ...SO FUCKING WHAT?
be ne razbrahte li che teia sites se praviat za USERI ne za klienta. na sichkoto otgore teia useri deto e prednaznachen site sa invalidi.. i ti pak s tvoito "Klienta go haresa" ... ko nema drugo kvop da kajesh pospri s emalko s teia klienti tvoite!
Върнете се в началото
mariyan

МнениеПуснато на: Пет Юли 23, 2004 10:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам какво да кажа и заслужава ли си да започваме дискусията за клиента. Не знам и доколко си запознат с работата с такива клиенти, каквито имам купове в другите си дейности.

1. ТОЗИ САЙТ НЕ Е ЗА ИНВАЛИДИ, колкото и странно да ти звучи. Сайта е проектиран като вътрешно и междуведомствен сайт. По нататък няма да се задълбочавам.

2. Поне при мен КЛИЕНТЪТ определя всичко. Щото и на мен ми е лесно да имитирам някое леко стилно сайтче с две три картинки и работата готова, ама не. Ако при теб ти решаваш, при мен решава КЛИЕНТЪТ. Бордо, синьо и цикламено розово, тва е, ако ти поноси.

3 Много моля да ме извиниш, но аз си говорех с DR2, защо нахлуваш така в разговора :-)?

Е успех!
Върнете се в началото
mariyan

МнениеПуснато на: Пет Юли 23, 2004 11:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

TheViolator написа:
Abe, spored mene i s tezi cvetove moje da se napravi prili4en sait....shtoto tozi e UJASNO grozen kakto e sega! Idealen primer za grozen i bezvkusen WEb Design...za njakoi hora shte e trudno daje i naro4no da satvorjat podobno neshto :)))

Благодаря :-)

Мога ли да видя няколко твои сайта. Ще ми е безкрайно полезно. Говоря сериозно. А пък една съвсем общо скицирана концепция за сайт на тази тема с тези цветове, ще е просто върха, за да видя разликата между грозното и професионалното. Е ако може де. Обещавам да не я използвам. Само да видя разликата :-).
Върнете се в началото
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Пет Юли 23, 2004 11:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mariyan написа:
Не знам какво да кажа и заслужава ли си да започваме дискусията за клиента.
заслужава си защото ако някой седне да прави графичен дизайн тук в графила няма да е заради теб.

mariyan написа:
1. ТОЗИ САЙТ НЕ Е ЗА ИНВАЛИДИ, колкото и странно да ти звучи. Сайта е проектиран като вътрешно и междуведомствен сайт. По нататък няма да се задълбочавам.
ами ако е така да земем да спрем разговора до тук?

mariyan написа:
2. Поне при мен КЛИЕНТЪТ определя всичко. Щото и на мен ми е лесно да имитирам някое леко стилно сайтче с две три картинки и работата готова, ама не. Ако при теб ти решаваш, при мен решава КЛИЕНТЪТ. Бордо, синьо и цикламено розово, тва е, ако ти поноси.
изискванията на клиента нямат нищо общо с това дали един графичен проект ще стане добре или ще е поредния за кошчето. тук вината се търси изцяло в дизайнерът.

mariyan написа:

3 Много моля да ме извиниш, но аз си говорех с DR2, защо нахлуваш така в разговора :-)?
помисли преди да пишеш пак. тук е обществено място не привате на чат с моя милост. в случая този който се намесва в "разговора" е един от модераторите на уеб дизайн. не мислиш ли че има право да се включи в коментарите?
themagician

Местожителство: Sofeto

МнениеПуснато на: Пет Юли 23, 2004 11:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mariyan написа:
...Щото и на мен ми е лесно да имитирам някое леко стилно сайтче с две три картинки и работата готова, ама не.

Човече, спри да се излагаш - за твое добро!За теб тва ли е стилното? Некви измекяри се събрали тука, хвърлят по 3 картинки и си мислят, че са стилни? Мисля, че мноо яко ще нервиргаш някои тука... оуч бейби...

mariyan написа:
Е успех!

бейби, тва тука му се вика ФОРУМ. не знам дали имаш идея що е това. Ако искаш да си дискутираш великия дизайн само с един човек - дето всички юзъри припадат кат го видят - има си Привате Мессаге.

За доходите на дизайнерите - абе ко да кажа - некфо смешно даже да ти пиша тез глупости, ама ... некво неудобно ми става заради теб... Не знам в кое точно село си бичил дизайн с велики, но лошо платени хора.

абе... абе неам нерви да пиша, само се хиля тука та ме гледат странно некфо. Верно весела вечер таз.

ае - и със здраве да го ползУваш
mariyan

МнениеПуснато на: Пет Юли 23, 2004 11:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре съгласен съм.

1. Не очаквам някой да прави дизайн заради мен. Проекта, както писах, може да се предложи на клиента безплатно.

2. Сайта е ведомствен, повече не мога да кажа, сещай се сам кой за какво го е грижа и къде.

3. Видях, че си модератор на този форум още когато влязох.

2. Ясно сайта е убийствено грозен, но защо вмъкванията ти трябва да са агресивни? Ще ме трепат че правя грозни сайтове ли, или че съм получил поръчката :-)? Съюза на инвалидите съществува от години и е напълно достъпен. Какво съм виновен, че съм опитал да направя макар и убийствено грозен сайт за тях?

:-)
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Този форум е заключен - не можете да пускате теми, да отговаряте или да променяте мнения   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Graphilla.com Форуми -> Представяне Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети