Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Morbeo Diardres

|
Пуснато на: Сря Фев 19, 2003 12:56 am Заглавие: Background във HTML |
|
|
Как точно да се направи така че background-а на страницата да се осъразмерява със резолюцията на този който я разглежда?
Ползвам Dreamweaver, но ако ползвате друго пак кажете. _________________ Само в мълчанието има слово,
Само в мрака - светлина,
Само в смъртта - живот. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BadmotherfuckeR Kill 'em All

|
Пуснато на: Сря Фев 19, 2003 5:17 am Заглавие: |
|
|
mi ako sum razbral pravilno vuprosa e tva:
<body background="background.gif">
i taka nezavisimo na kva rezolutzia e she ti se razpuva ili sviva bg image.
ako iskash da e samo horizontalen bg image trebva da si napraish CSS s tva za body:
body {
background-image: url(background.gif);
background-repeat: repeat-x;
}
za vertikalno tva:
body {
background-image: url(background.gif);
background-repeat: repeat-y;
} |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morbeo Diardres

|
Пуснато на: Сря Фев 19, 2003 3:46 pm Заглавие: |
|
|
Още не съм го пробвал но ти благодаря предварително. _________________ Само в мълчанието има слово,
Само в мрака - светлина,
|
Върнете се в началото |
|
 |
zhvihti

|
Пуснато на: Сря Фев 19, 2003 5:34 pm Заглавие: |
|
|
BadmotherfuckeR написа: | <body background="background.gif">
i taka nezavisimo na kva rezolutzia e she ti se razpuva ili sviva bg image.
|
Хмм, тва не е така. Нито се разпъва, нито се свива. Ако джама е по-голям от размера на фоновата картинка тя се повтаря, ако е по-малък се реже. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
BadmotherfuckeR Kill 'em All

|
Пуснато на: Сря Фев 19, 2003 6:10 pm Заглавие: |
|
|
mda i kato se povtaria ko stava? tva che ne mu znam tochnoto naimenovanie kato povtariane i svivane ne znachi che ne e TOCHNO TAKA , bash taka si e da ti kaja... shtot drugo ko ne pravia RAZPUVAM i SVIVAM bg image kato lud s CSS i bez tiah! Edva li na picha mu trebe nai tochnoto opredelenie na dumite / povtariane i razpuvane/ mai e po vajno da si svurshi rabotata puk ko shte i da se kazva RAZTEGLIVA prupskvatelna sposobnost v HTML po horizontal i vertikal... ne mislish li? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
zhvihti

|
Пуснато на: Сря Фев 19, 2003 7:38 pm Заглавие: |
|
|
За мен осъразмерява значи променя размера - размера на фоновата картинка. А ти си написал че с background тага се "razpuva ili sviva bg image". Поправи ме ако греша.
Реално размера на картинката (bg image) не се променя. Тя се мултиплицира - tile-ва.
Най-добре е Morbeo Diardres да си каже, макар че спора е безмислен. Сигурен съм, че и двамата много добре знаем за какво става дума.[/i] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morbeo Diardres

|
Пуснато на: Сря Фев 19, 2003 10:22 pm Заглавие: |
|
|
Имах предвид в зависимост от резолюцията на клиента (тоз дето раглежда имам предвид) да се настройва backgrounda. Ако ще да се разпъва, ако ще да се зареждат различни картинки - все ми е тая. Просто метод за multi-resolution ( как го измислих това?) разглеждане. _________________ Само в мълчанието има слово,
Само в мрака - светлина,
|
Върнете се в началото |
|
 |
spacer bad ass panda

|
Пуснато на: Чет Фев 20, 2003 11:22 am Заглавие: |
|
|
Neshto useshtam, che se pochwa edin star spor, ta zatwa bez da iskam da te obidq shte te zapitam neshto.
Wsqka kartinka si ima opredelen broi pikseli. Kolkoto i pikseli da si sybirash na monitora (s drugi dumi - kwato i da ti e resoluciqta), broq na pikselite w taq kartinka si ostawa syshtiqt i nqma otkyde da se poqwqt nowi za da dopylnqt broq do tozi na screen resoluciqta.
Twa qsno li e? Ako ne e, shte se probwam da prizowa na pomosht kwoto krasnorechie mi e ostanalo i shte ti go obqsnq po nqkakyw drug nachin. Ako e, kazhi za da prodylzhime natatyka po temata. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|