Graphilla.com :: Преглед на тема - Фотосесия

Graphilla.com Форуми

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори
   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се   ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Фотосесия

Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
pipi

Местожителство: на работа - предимно

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 3:41 am    Заглавие: Фотосесия Отговорете с цитат

Това е една доста стара фотосесия, правена е за удоволствие, признавам че се понапихме, но според мен стана интересно, всички коментари, хвалби и гневни забелейки са добре дошли.

1. Чесно си признавам че не съм крала, чак след месеци видях подобната извесна снимка.

2. Очите и наистина са толкова зелени.

3.

4. Това още го мъча. за съжаление време не остава.

5.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 3:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

В първото цвета ме кефи.
Иначе за мен кадъра е 5.
Има нещо много приятно в тази светлина.
/Само ако можеше една идея по леко тва белясване/.)
Върнете се в началото
pipi

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 4:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

по принцип сигурно би изглеждало по-добре, но спасявах кошмарен кадър като светлина и шум, много съм мазала отгоре, което си и личи защото ми харесваше идеята на кадъра, така че за да се застраховам, го направих съвсем изкуственно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
the jester

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 9:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Tакааа...

Мене първата ме радва. Тук mim ще каже нещо за излизащите от кадър крайници и обекти, ама на мен точно така ми харесва. Само да беше поизчистила боклуците по мокета и пъпчиците около коленете на мацката. Напомня ми за работите на един голям фотограф :)

Втората - не. От толкова близо на най-късото фокусно разстояние...абе не ме кефи.

Третата - също не, въпреки че повече ми допада от 2.

На 4 - с тия малки крилца е за никъде. Виж батко мейс какви крилища си беше сложил :) И закрепването им куца много. Малко си попрекалила с обработката, от която единственият резултат, който ми харесва са вените по краката и ръцете...грязноо :)

5 - мдаа, ти си се оправда де, ама аз да си кажа, че Сичкият детайл е избегал, особено на дясното момиче границата между долната челюст и шията е тотално гон.

офф

Хм...понапихте се, викаш...епа барем да беше продължила сесията...като гледам много добро продължение се е получило :))

Или е имало и не показваш, а?

/офф
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger MSN Messenger
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 10:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

аз само ще добавя някои неща
значи:
Джестърски, не съм против рязането по принцип, даже нямам против, стига да е уместно, в случая с краката нямам забележки за рязането, имам 1 друга малка забележчица
от дебелината на токовете глезените са се изкривили в друг ъгъл не както самите крака и седи малко неестествено, просто не е трябвало толкова да се отпуска
и червените точици може да се ретушират, те не са толкова съществени

ех, тия зелени очи и червена коса ми напомнят на 1 моя бивша колежка, аз викам да я изстискаш като модел, но наистина не толкова отблизо, защото широката оптика деформира неприятно

това с крилцата, ако се убие светлинката по ръба на дрешката ще стане, а и не е задължително всеки да прави мейсманови криле и тия са си ок, даже си се вързват добре тук, онези големите биха седели грубо, е тука може да намекна :) че не ми допада отрязания лакът и китка и неестествено изкривения пръст

на последната нямам никакви съществени забележки, допада ми и този "воален" ефект, и диагоналчето, и цвета, само може съвсем да изчистиш черното да си остане черно и тази ръка в ъгъла (не режи кадъра, само го дорисувай да няма ръка)

за непоретретните - гуд уърк ;)
а щях да забравя за блясъците - от цифровото ще да са (нали тъй 'намиг'), може да го приглушиш с бял лист пред лампата
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
the jester

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 11:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не бе, мим, чисто технически с такива криле няма начин да полети :)

пък и не знам защо аз малките крилца единствено с херувимчета ги свързвам. За такива дарк истории по-с предстявям мощни (по възможност кожени) крила. ;)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Yahoo Messenger MSN Messenger
mim

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 11:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

то чисто технически ако имаше криле нямаше да има ръце
я си представи що за кости трябваше да има такова същество
а и има много птици които не могат да летят ;РРРР
крилете са си ок мисля
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DR2
Paladin's Death

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 12:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

1 и 2 страшно ми харесват особено 2!!!!
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
the jester

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 12:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mim написа:
то чисто технически ако имаше криле нямаше да има ръце
я си представи що за кости трябваше да има такова същество
а и има много птици които не могат да летят ;РРРР
крилете са си ок мисля

абе не става дума за анатомия, която реално ще позволи на това същество да полети. Има достатъчно митични същества с хуманоиден вид и в същото време крила. И почти винаги крилата са големи. Малките крилца в повечето случаи са за безобидни и дори комични същества - а специално това от снимката не ми прилича на такова и продължавам да съм на мнението, че по-големи ще стоят по-добре.
Върнете се в началото
pipi

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 12:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За първата, направо ще се пръсна от гордост:) Другия път може и да почистя мокета преди да снимам.
Приемам критиката за четвъртата, май трябва да започна с ретуша отначало, знам ли. Крилото си е идеално като размер мисля аз. Колкото до неестественните изкривявания на мен михаресват, бих я изкривила дори и повече. На нея и на снимката и отива. Лакътя, знам и учителката ми по рисуване би казала, не режи точно до ставата, но тя цялата е изрязана "на живо" така, че има логика в това изрязване, създава определено усещане. Ако имате други идеи, ще се радвам да ги чуя. Правя го и в светъл, по-зеленикав вариант.

Сега за двойката девойки.
Дясното момиче - се моа, вече и се спеше и беше крива, та такава физиономия бях направила.........отегчена, а чесно казано нямах нерви да пренарисувам цялото лице, а под брадичката имаше много неприятна гушка. Така че, малко мазало е станало.....Кадъра обаче ми се видя интересен, не е заснет от мен, от Питман е заснет с дейно мое участие, но тъй като обикновенно снимаме заедно и е практически пренарисуван от мен си позволявам да го постна.

Колкото до омекотяването на светлината, все още ми е проблем в някои ситуации. Тъй като осветителят държи едната от ваните в ръце, и непрекъснато я мести, трябва да измисля някаква конструкция, която да задържа разсейвателя на достатъчно разстояние от ваната за да не се подпали и в същото време да е flexsible.

Разбирам че портретните не ви допадат.......аз ги харесвам, но и Питман ги пооплю, явно грешката е в моя телевизор.
Върнете се в началото
piks

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 1:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

dosta neshta ste kazali..az sega nqma kakvo :)
pyrvata i poslednata sa mi favoriti
kato pyrvata mi syzdava useshtane za 'neshtasten slu4aj'
mislq 4e osvetlenieto doprinasq dosta za tova useshtane :)

na poslednata to4no neestestvenite ustni mi haresvat, kuklensko e.
mnogo nejno izly4vane ima, a i kojata e kato vosy4na.
bih se radvala na oshte snimki ot tazi seriq :)))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
54ka

Местожителство: space

МнениеПуснато на: Вто Авг 17, 2004 2:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Verno ne e ostanalo, neshto koeto da ne e izkomentirano....
... ama az da si kazja 1,4,5 :)))) i v drugite dve ima zjivot ama na fona na ostanalite bledneqt

krilcata me kefqt i takuv razmer i sym ubeden, che kato ti ostane vreme shte gi pipnesh ... a mim spomena za paleca ... neestestveno, dori schupen mi se vidi

...posdravleniq za dobrite fotosi :)
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Graphilla.com Форуми -> Фотография, фотоманипулация и ретуш Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети