Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
requiem

|
Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 6:51 pm Заглавие: Представяне за 3D |
|
|
Здравейте! Ще се радвам на обоснована критика.
3dsmax6 fRender |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 7:04 pm Заглавие: |
|
|
Shte ti kaja kakvo ne mi haresva:
1.Blur-a - syzdava vpechatlenie che tova ne e prosto telefon, a TELEFON goljam kolkoto sgrada. Kato go gledam vse edno imam perde na ochite, dosta e neprijatno...
2.vkl.1 - mojesh li da mi kajesh kude ti e fokusa? Zashtoto go vijdam na njakolko mesta: vurhu masata tochno v osnovata na telefona, vurhu kambankata s chast ot "durjalkata" i v dalechnata /nashe djasno/ chast na drujkata na telefona. Njakak si lipsva logika i razkusva cjalata kartinka...
Pusni go bez teja d"efekti" za da vidime rendering-a, i pusni wire, razbira se ako moje, shte ni bude interesno da se vidi kak e praveno. Aide uspeh! _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

Регистриран на: 12 Яну 2004 Мнения: 1175 Местожителство: eastern hemisphere
|
Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 7:25 pm Заглавие: |
|
|
Много приятна работа, добре дошъл!
Обач и на мен ми е интересно какво лижи под диплейса и другите шукаритети които си пуснал;) Едно уайърче няма да е лошо да пуснеш:)
Прекалил си с ДОФ-а и телефона малко "увисва" в-у масата или там каквото е в долния му десен край... леко все едно е литнал... но това е от рефлекшъна на подложката предполагам... поне аз така го виждам...
Успех! _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
http://badpixel.cghub.com/ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
kruchmar
Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 180 Местожителство: i otnovo Sofia Bulgaria
|
Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 8:06 pm Заглавие: |
|
|
Naistina shte mi e mnogo interesno da vidya wireframe, ako ne ti e problem, zahshtoto mnogo obicham da gledam kak si go izmodeliral:-)A ako ne mojesh pone kaji kolko pologona e tuy telefonche _________________ hayde dnes po-edno ot zavedenieto |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 8:16 pm Заглавие: зa Ky3Mu4 |
|
|
1. Обясни ми как може DOF-a ( или както ти го наричаш "Blur" ) да създава впечетление, че телефона е по-голям отколкото всъщност е?
2. Фокусът е на звънеца. Всъщност и трите места, които изброи се намират на едно и също разстояние от камерата и е нормално да бъдат на фокус. Ще ми е интересно да обясниш как можеш да накараш камерата да фокусира на три различни разстояния/места от нея.
А по повод това, че не ти е приятна за гледане, смятам, че е лично твое мнение - за критика и да искам не бих го приел, ЗАЩОТО на 100 исказвания от рода : Супер! Яко! Rulezzzz! , ще има 150 : Не струва! Sucksss! и т.н. , а ако го приемах за критика, щях да променям снимката 150 пъти и пак ще има недоволни!
Така че изстрадалата снимка ще си остане с д"ефектите", т.к. замисъла е камерата да бъде с над 150мм обектив, за да не се създава голяма перспектива, защото тогава може да има грешна представа за пропорции, затова и телефона не може да бъде целият на фокус.
Горенаписаното да не се смята за заяждане,а за опит за дискусия :)
Благодаря. Успех и на теб! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 8:21 pm Заглавие: За LuPi |
|
|
Добре заварил!
Не е рефлекшъна на подложката , нито е увиснал, просто телефона има крачета. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ovendelon
|
Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 8:21 pm Заглавие: |
|
|
ne se pali, brat. extra e stanala kartinkata.
za tova kyde trqbva da e fokusa, moje bi trqbva da se izkajat tiq ot photo forum, no pyk ina4e reshenieto si ostava tvoe.
Dai oshte neshta da vidim.
ina4e Welcome :) |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sebastianz55

Регистриран на: 17 Дек 2003 Мнения: 1447 Местожителство: yellow submarine a.k.a. office
|
Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 8:26 pm Заглавие: |
|
|
Аз като юзер, който не може са цъка с такъв софтуер, но страшно много се радва на подобни творби ще кажа, чи това направо ми напълни душата. Много ми харесва :). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Imperial

Регистриран на: 03 Дек 2002 Мнения: 1223 Местожителство: Соединенные Штаты Америки
|
Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 8:29 pm Заглавие: |
|
|
А други работи да видим ше може ли. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Ky3Mu4
|
Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 10:23 pm Заглавие: Re: зa Ky3Mu4 |
|
|
requiem написа: | 1. Обясни ми как може DOF-a ( или както ти го наричаш "Blur" ) да създава впечетление, че телефона е по-голям отколкото всъщност е?
2. Фокусът е на звънеца. Всъщност и трите места, които изброи се намират на едно и също разстояние от камерата и е нормално да бъдат на фокус. Ще ми е интересно да обясниш как можеш да накараш камерата да фокусира на три различни разстояния/места от нея.
А по повод това, че не ти е приятна за гледане, смятам, че е лично твое мнение - за критика и да искам не бих го приел, ЗАЩОТО на 100 исказвания от рода : Супер! Яко! Rulezzzz! , ще има 150 : Не струва! Sucksss! и т.н. , а ако го приемах за критика, щях да променям снимката 150 пъти и пак ще има недоволни!
Така че изстрадалата снимка ще си остане с д"ефектите", т.к. замисъла е камерата да бъде с над 150мм обектив, за да не се създава голяма перспектива, защото тогава може да има грешна представа за пропорции, затова и телефона не може да бъде целият на фокус.
Горенаписаното да не се смята за заяждане,а за опит за дискусия :)
Благодаря. Успех и на теб! |
Po-spokoino be pich, kato ne ti haresva tova koeto izbroih, jiv i zdrav. Lichno men ne me kefi rendera, no kakto vijdash ima drugi na koito im haresva. Zatova te pomolih da pusnesh modela bez DOF-a, zashtoto sum siguren che e mnogo dobur. btw. I trite mesta ne sa na edno i sushto razstojanie - kak shte objasnish togava , zashto shaibata na aparata e "blur"-nata a masata i zvuneca ne?
P.s. njama kakvo da mi pojelavash uspeh, ti si toja deto se predstavja ne az. _________________ "I'm a ink injected doodling machine. I am the rocker, I am the roller, I am the out-of-controller!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Coldblooded

|
Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 10:33 pm Заглавие: |
|
|
dobre doshyl...
priqtna rabota...men DOF-a ne me drazni....no shajbata nqkak si mi izglejda nedovyrshena.....ne znam..prosto mi izglejda kato cilindyr s nqkoko boleonnati dupki...a i moje bi osvetlenieto ot dqsno mi e malko silno..kat gledam e izgorilo ryba na telefona..no ne e bolka za umirane...
A naistina moje li da vidim oshte neshto :)
uspeh:) _________________ зомбииии! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

|
Пуснато на: Чет Авг 19, 2004 10:40 pm Заглавие: |
|
|
Хмм критика искаш значи....:)
1-во ако приемем че гониш фотореализъм... черните елементи на слушалката не би трябвало да са толкова идеално полирани и отражението им в момента е много далече от реалното... по скоро приличат на черно стъкло... дори това да ти е идеята... малко мръсотиика, петънца от пръсти не биха били излишни... същото се отнася до месинговата (може би) част на телефона... също прекалено чиста и лъскава, да не говорим че ХДРИ-то което си ползвал въобще не съвпада с грозните тухли на фона...
самата дървена текстура на телефона аз лично не я възприемам като нещо реално...
и не на последно място рефлекшъна на дървото е безумно силен... показваш уж стар телефон, лъскав... на маса от дъски!?!?! а не на махагоново бюрце например;) И всичко е толкова лъскаво и ярко все едно туко що е лакирано или минато с безир:))))
Не се засягай от нещата по-горе, мисля, че бях достатъчно обективен...
Пак успех, и по-спокойно с страстите... тук те не рядко могат да ти изиграят лоша шега... вместо да научиш нещо полезно:)
Успехи пак, на мен ми харесва рендъра като рендър... че има още малко какво да се пипне има, може и генерално да се смени сцената... това си е лично твой избор и право... поне обясни с каква цел си го правил тоз телефонски да не гадаем за тухлите и дъските по масата;) _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 12:14 am Заглавие: |
|
|
По въпроса за паленето, страстите и т.н. - не е това, ако сте очаквали да замълча или да казвам "ок, сгрешил съм", когато не е така, е сори. Форум е, а и сме възрастни хора.
Много дълго време ми трябваше да се реша да поствам тук. Причината е че рядко можеш да чуеш обективна критика, а и компетентно мнение (каквото понякога търся).
А това е специално за Ку3Мu4 :
Ку3Мu4, виждаш къде е Таргета на камерата, прецени къде е фокуса => и какво трябва да е blur-нато.
Ако смяташ, че не го blur-ва според таргета, значи Cebas - sucks! :)
За LuPi:
За 1-вото си прав, фана ме! За ХДРИ-то пак ме хвана! , но не бих се заел да го оправям, а и едва ли ще намеря подходящо. Сигурен съм, знаеш че картите за отражения не отговарят 100% на съдържанието на сцената ( не че е оправдание за мен :))
За текстурата на дървото ... не изглежда реално, но нещо подобно съм виждал.
За безумно силния рефлекшън на дървото, ще си замълча.
Както често обичат да казват, телефона е just for fun !
И последно, в никакъв случай не се засягам.
Thanks All! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
LuPi

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 12:17 am Заглавие: |
|
|
Ми то като за джъст фор фън си е станало съвсем сериозно... аз бих пипнал малко рефлекшъна и мръсотиика малко бих добавил:) и може да претендира за повече... може спокойно да отиде към фото риъл:)
Пак добре дошъл... и сори за риториката по-горе;) _________________ Не так страшний руски танк, как его пияний екипаж.
|
Върнете се в началото |
|
 |
ConcreteDonkey

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 12:23 am Заглавие: |
|
|
хъмм много добро осветление :) , вярно е че материалите са леко идеални но какво пък :) важното е ефекта , не пълния реализъм :).
Мен лично леко ме дразнят ръбовете на металните части и тухлите на заден план... иначе дъските наистина изглеждат понякога така... това не го считам за грешка :).
Добре дошъл :) , смао покажи още малко неща ако може :). _________________ "Аз трябваше да слушам, когато кака Ленче ми казваше да се пазя от тихи момичета с тесли, нищо че са тихи казваше тя, те все пак са с тесли!" |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SINNER
Регистриран на: 19 Ное 2002 Мнения: 810 Местожителство: къмпинг черноморец
|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 2:19 am Заглавие: |
|
|
as moga da kaja samo
BRAVO
10x |
|
Върнете се в началото |
|
 |
requiem

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 12:14 pm Заглавие: Нещо ново |
|
|
Има трески за дялане, т.к. е 1-ви рендеринг , но в момента нямам свободно време да ги оправям.
За тази снимка имаше цел да изглежда фореалистично.
Така че, приемам предложения. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 12:26 pm Заглавие: |
|
|
"Обективна критика" не съществува в природата, щом се пишеш при "възрастните хора" би трябвало да го знаеш. :-) Пък и не виждам защо толкова се впрягаш на критиките?! Част от тях в случая са напълно уместни, а останалите не бяха злонамерени или заядливи...
На мен лично телефона ми допада, материалите също.
но! :-)
По въпроса с DOF-а, няма да пропусна забележката! Като човек работил с различни варианти на "над 150мм обектив" /каквото и да значи това в конкретния случай/ ще ти кажа, че този фокус изглежда супер нереално.
1. Ако се ориентира човек по фокуса на дъските, би трябвало цялата предна част на телефона /шайбата и дървения корпус/ да е на фокус също, а тя е твърде размазана.
2. На такъв голям обект, такъв бърз fallof на DOF не можеш да имаш. Това не е някакво макро че да стане така. Излизането от фокус трябва да е много по-плавно при тези размери.
* Фактологична забележка: Всеки обектив над 48мм при размер на кадъра 24х36 мм също деформира перспективата, просто в друга посока.
p.s. А усещането за "огромен телефон" при мен идва от размера на тухлите на заден фон, телефона е сложен на пода на по-малко от метър от стената /или поне такова впечатление оставя/ при това положение тези тухли са твърде дребни и "лъжат окото" за размера на апарата. _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
iDesign-er
|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 12:31 pm Заглавие: |
|
|
Не е ли поставен на маса телефона? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 12:51 pm Заглавие: |
|
|
Брей, сега с тия бутилки ще ме караш 2-ри дълъг пост да пиша! :-))
Първо да кажа все пак, че сцената ми допада - забележките по-долу са само в графа "бели кахъри"!
Имаш леко разминаване в ъглите и интензитета на осветлението.
- Блясъка по дървото отпред не може да идва от левия софтбокс отразен в бутилката, твърде фронтално идва и е твърде силен. Ако правеше такъв блясък на матовата дървена повърхност, помисли какво щеше да се получи на стъклото!
- Бутилките на стелажите не могат да хвърлят сенки надолу, върху масата при такова осветление. Осветяването ти е симетрично и идва отстрани.
Иначе чисто визуално, като препоръка, бих затъмнил малко задния фон. Много е силен сега и разсейва вниманието.
Като цяло - доста реалистично! Тук вече дълбочината на рязкост е ОК, само етикетите са размазани много, ама тове е от текстурата сигурно :-) _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|