Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
SoulSeller

|
Пуснато на: Вто Авг 24, 2004 9:50 pm Заглавие: dva shota na edin model |
|
|
Zdraveite,
Pravim portfolio na edno momiche i mnogo shte se radvam, ako dadete nqkoi drug savet za snimkite. Sega puskam dve. I darja da kaja, che tova ne sa print versiite, a neshto kato 'skici' !!!
|
Върнете се в началото |
|
 |
mim

|
Пуснато на: Вто Авг 24, 2004 10:43 pm Заглавие: |
|
|
с какво се занимава/ще се занимава момичето
пред кого трябва да я представи това портфолио
изчисти косата от разпилените нишки
фокусът - непременно върху лицето
ретуш - задължително, трябва да я представи в най-добрата й светлина
според отговора на въпросите идва и осветлението, позата, грима, прическата
аз лично не съм фен на подобни пози, защото ми напомнят само на момичетата, които си лепяха шофьорите на междуселските автобуси преди години, също и на подобен грим (ако не се намеси импланта тука), но всичко зависи от отговорите на въпросите
на първата имаш един блик само на носа, докато останалата част на лицето е тъмна - не е добре
на втората носът пак е подобно изрязан, а от горното осветление се е получил и дълбок релеф на челото, очите са твърде в сянка, засилено и от тежкия грим |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Morty

|
Пуснато на: Сря Авг 25, 2004 3:24 am Заглавие: |
|
|
ще си позволя да кажа, внимавай с носът и избягвай според мен, анфасът. _________________ pixel pixelu oko ne vadi |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

Регистриран на: 16 Дек 2002 Мнения: 2991 Местожителство: на работа - предимно
|
Пуснато на: Сря Авг 25, 2004 10:21 am Заглавие: |
|
|
a pak az ne vijdam nishto :( |
|
Върнете се в началото |
|
 |
n1x0n

|
Пуснато на: Сря Авг 25, 2004 10:50 am Заглавие: |
|
|
При снимането на такъв тип портфолио има някои основни изисквания на големите модни агенции, които е много желателно да се спазват при снимките за да има смисъл от него. Всички препоръки по-долу ти ги изреждам в случай че девойката иска портфолио за работа с агенции. Ако сесията е просто за лична употреба - можеш да правиш каквото ти скимне! :-)
И в двата случая, обаче, имам забележка към втория кадър - косата и дрехата изглеждат много зле! Добре е да се следят подобни детайли, защото развалят цялостния ефект от кадъра.
Препоръки:
1. Не е добре да се ползва осветление със силни сенки, това пречи клиента или скаута да оцени лицето на модела с неговите добри и лоши черти.
2. Поради същата причина не се ползва интензивен грим, само минимума фдт и пудра че лицето да не блесне като месечина.
3. Препоръчва се кадрите да са на фокус за преценка на детайлите по лицето и тялото.
4. Трябва да има минимум кадри, в които модела не гледа в камерата /страшно много се държи на "eye contact"/ и минимум кадри в неестествени пози.
Естествено, всяко момиче иска да се снима с максимум грим, с ефектно осветление, в пози които подчертават фигурата й и т.н. но истината е че с такива кадри скаутите на модните агенции казват - "наново!" _________________ Veritas † Aequitas |
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
Пуснато на: Сря Авг 25, 2004 11:42 am Заглавие: |
|
|
Не знам за какво са правени снимките, но на първата е акцентирано върху бюста, а на втората върху дупето и айде ръката. И на двете лицето е в сянка. Това навява някои хм, асоциации. Гримът прави лицето прекалено грубо, за очертаването на контура на усните с много тъмен молив няма да коментирам. На втората снимка, аз лично бих се засегнала, има пет! "възглавнички" които потника подчертава. Нелзиа так товариши. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SoulSeller

|
Пуснато на: Сря Авг 25, 2004 12:40 pm Заглавие: |
|
|
Zdraveite,
Mnogo Blagodarq za komentarite. Pomognahte mi mnogo. Ako trqbva da sam chesten, za 1vi pat se dokosvam do takav tip fotografia. Moeto mnenie i za dvete serii, e che nqma nishto, koeto moje da i varshi rabota. No milata tolkova iska da printe neshto, che e... To ot vsqka seria ima pone 200 kadara. Shte gi vidq na novo (edin po edin), ako nqma nishto... Shte snimam na novo :)))))
n1xon: Edno golqmo mersi za infoto :)))))) Obeshtavam!!! Za sledvashtia pat, poveche staranie i po dobri kadri !!!
pipi: Za asociaciite sam saglasen (do nqkade). Za grima sam napalno saglasen ! No za petnata darja da kaja, che tova ne sa print versiite (ako izobshto stignem do print). Dori i da ne gi printirame, shte minat prez photoshopa !!! Pone za lichno polzvane da stavat :))
<postscript>
ako izkochi neshto, shte pitam. nali moje ???
</postscript> _________________
Изгубен в празен кадър влизам. Престорено се усмихвам. Грозни цветове в красиви рамки. Празни светове в очите жадни
Престорено смисъл виждам. Къде се намирам? Заспивам или лудостта откривам?
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
pipi

|
Пуснато на: Сря Авг 25, 2004 12:57 pm Заглавие: |
|
|
ако искаш виж снимките на Деси (усмивки от старите ленти) , които постнах, и те имат някои сериозни грешки но се доближават много повече до това, което се иска. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
piks

|
Пуснато на: Сря Авг 25, 2004 1:17 pm Заглавие: |
|
|
te sa kazali horata predi men kvoto trqbva da se kaje...
za men teq snimki sa to much eFtin folk _________________ °
°In an unseen forest they can hide
just like a child's hidden minds° |
|
Върнете се в началото |
|
 |
SoulSeller

|
Пуснато на: Сря Авг 25, 2004 1:33 pm Заглавие: |
|
|
pipi:
Veche sam q vijdal tazi tema. Naistina mnogo priqtno mi stana ot snimkite ti.
piks:
Ne me sadi tolkova jestoko de ;/ Vse pak za 1vi pat pravim takova neshto. Shte napalnim oshte nqkoq druga karta i shte se 'nauchim' :))) _________________
Изгубен в празен кадър влизам. Престорено се усмихвам. Грозни цветове в красиви рамки. Празни светове в очите жадни
Престорено смисъл виждам. Къде се намирам? Заспивам или лудостта откривам?
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
Albert Baruch
|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2004 2:13 pm Заглавие: |
|
|
slabi sa. akcentiraj pove4e na liceto, o4ite i izlu4vaneto. zaduljitelno ti trqbva profesionalen grimjor. ot dosta vreme snimam fototestove i bez tova ne stava. dobre e da ima i frizjor ili predi snimkite da otide v nqkoj salon. v predstavqne sum slojil nqkolko snimki ot fototestove. razgledaj gi, ako iska6. _________________ Life Studio ltd
www.life-studio.net
www.myspace.com/life_studio |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Albert Baruch
|
Пуснато на: Съб Авг 28, 2004 2:23 pm Заглавие: |
|
|
polzvaj meka svetlina za liceto i ostra svetlina za kontrovo osvetlenie. ima zna4enie i ot koq strana 6te sloji6 risuva6toto /osnovnoto/ osvetlenie, no tova zavisi ot specifikata na liceto. za neq ot dqsno mislq 4e e po-uda4no, za6toto putq na kosata i e ot lqvo. razperenite prusti na rycete ne pravqt dobro vpe4atlenie. pri po-raz4upenite pozi vnimavaj da ne stur4at palaski. tq e malko po-pi6tnq macka. opitaj vyn6ni snimk, ako nqma6 studijna tehnika,i s otrajatel, kojto da otrazqva svetlinata /ti trqbva da si sre6tu slunceto/, taka polu4ava6 dva izto4nika na svetlina. razgledaj edin sajt /v nego moje6 da vidi6 vsi4ki editoriali na Vogue ot 1996 nasam/: www.bwgreyscale.com vlez v editorials /v gore, dqsno na ekrana/ _________________ Life Studio ltd
www.life-studio.net
www.myspace.com/life_studio |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|